VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Patlidžani u korici od Ribanca i palente
Patlidžan u hrskavoj i aromatičnoj korici odlično se snalazi u raznim ulogama – može biti glavna zvijezda na tanjuru, fini prilog ili dodatak sendvičima i sličnim zalogajčićima.
Sastojci
-
2
srednja patlidžana, svaki oko 200 g
-
Po potrebi
soli
-
100 g
brašna
-
2
jaja
-
100 g
palente
-
40 g
President Ribanca
-
1 žlica
crnog sezama
-
1 žlica
bijelog sezama
-
1 žličica
sušene majčine dušice
-
1 žličica
sušenog bosiljka
-
Prstohvat
soli
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
Patlidžane operite, odrežite im vrhove pa ih narežite na kolute debljine oko 1 cm.
-
Kolute patlidžana posložite u veliku cjediljku i obilato ih posolite, prekrijte folijom i opteretite nečim teškim. Ostavite ih tako oko sat vremena kako bi pustili tekućinu.
-
U tri dublja tanjura rasporedite brašno, jaja i palentu.
-
Jaja dobro umutite.
-
Palenti dodajte Ribanac, crni i bijeli sezam, majčinu dušicu, bosiljak i malo soli.
-
Ocijeđene patlidžane panirajte tako da ih prvo umočite u brašno, zatim u jaja i na kraju u mješavinu palente, sira i začina.
-
Panirane kolutiće patlidžana posložite na veliki lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
-
Poškropite sve s malo maslinovog ulja i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva s ventilatorom oko 20 minuta ili dok se lijepo ne zarumene.
-
Pečene izvadite iz pećnice i odmah poslužite uz dodatke i umake po želji.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više