Recept - Predjelo, Glavno jelo

Patlidžani u korici od Ribanca i palente

Patlidžan u hrskavoj i aromatičnoj korici odlično se snalazi u raznim ulogama – može biti glavna zvijezda na tanjuru, fini prilog ili dodatak sendvičima i sličnim zalogajčićima.

Sastojci

  • 2
    srednja patlidžana, svaki oko 200 g
  • Po potrebi
    soli
  • 100 g
    brašna
  • 2
    jaja
  • 100 g
    palente
  • 40 g
    President Ribanca
  • 1 žlica
    crnog sezama
  • 1 žlica
    bijelog sezama
  • 1 žličica
    sušene majčine dušice
  • 1 žličica
    sušenog bosiljka
  • Prstohvat
    soli
  • 2 žlice
    maslinovog ulja

  • Patlidžane operite, odrežite im vrhove pa ih narežite na kolute debljine oko 1 cm.

  • Kolute patlidžana posložite u veliku cjediljku i obilato ih posolite, prekrijte folijom i opteretite nečim teškim. Ostavite ih tako oko sat vremena kako bi pustili tekućinu.

  • U tri dublja tanjura rasporedite brašno, jaja i palentu.

  • Jaja dobro umutite.

  • Palenti dodajte Ribanac, crni i bijeli sezam, majčinu dušicu, bosiljak i malo soli.

  • Ocijeđene patlidžane panirajte tako da ih prvo umočite u brašno, zatim u jaja i na kraju u mješavinu palente, sira i začina.

  • Panirane kolutiće patlidžana posložite na veliki lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.

  • Poškropite sve s malo maslinovog ulja i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva s ventilatorom oko 20 minuta ili dok se lijepo ne zarumene.

  • Pečene izvadite iz pećnice i odmah poslužite uz dodatke i umake po želji.