VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Patlidžani u korici od Ribanca i palente
Patlidžan u hrskavoj i aromatičnoj korici odlično se snalazi u raznim ulogama – može biti glavna zvijezda na tanjuru, fini prilog ili dodatak sendvičima i sličnim zalogajčićima.
Sastojci
-
2
srednja patlidžana, svaki oko 200 g
-
Po potrebi
soli
-
100 g
brašna
-
2
jaja
-
100 g
palente
-
40 g
President Ribanca
-
1 žlica
crnog sezama
-
1 žlica
bijelog sezama
-
1 žličica
sušene majčine dušice
-
1 žličica
sušenog bosiljka
-
Prstohvat
soli
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
Patlidžane operite, odrežite im vrhove pa ih narežite na kolute debljine oko 1 cm.
-
Kolute patlidžana posložite u veliku cjediljku i obilato ih posolite, prekrijte folijom i opteretite nečim teškim. Ostavite ih tako oko sat vremena kako bi pustili tekućinu.
-
U tri dublja tanjura rasporedite brašno, jaja i palentu.
-
Jaja dobro umutite.
-
Palenti dodajte Ribanac, crni i bijeli sezam, majčinu dušicu, bosiljak i malo soli.
-
Ocijeđene patlidžane panirajte tako da ih prvo umočite u brašno, zatim u jaja i na kraju u mješavinu palente, sira i začina.
-
Panirane kolutiće patlidžana posložite na veliki lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
-
Poškropite sve s malo maslinovog ulja i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva s ventilatorom oko 20 minuta ili dok se lijepo ne zarumene.
-
Pečene izvadite iz pećnice i odmah poslužite uz dodatke i umake po želji.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više