VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ljeto je pravo vrijeme za uživanje u patlidžanima, to znaju svi ljubitelji ovog fantastičnog povrća.
Sastojci
-
4
manja patlidžana
-
500g
mljevene junetine
-
1
glavica luka
-
500ml
pasirane rajčice
-
prstohvat
soli
-
po želji
papra
-
prstohvat
sušenog origana
-
2
lovorova lista
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
2-3
svježe rajčice
-
250g
Galbani Mozzarelle
-
nekoliko
listića svježeg bosiljka
Osim što ih možemo pohati, pripremati od njih namaze, musake i druge složence, patlidžane možemo i puniti povrtnim ili mesnim nadjevima. Dodamo li punjenim patlidžanima omiljenu Galbani Mozzarellu i sve zapečemo u pećnici, dobit ćemo bogato, sočno jelo koje u ove vruće ljetne dane možemo poslužiti toplo ili ohlađeno.
-
Patlidžane operite, osušite pa prerežite po dužini. Svaku polovicu vrhom noža malo zarežite (u rešetku), posolite i ostavite 15-30 minuta.
-
Kada patlidžani puste vodu, iscijedite ih i osušite papirnatim ručnicima.U većoj tavi, na malo maslinovog ulja, kratko pržite patlidžane s obje strane dok ne dobiju boju.U drugoj tavi zagrijte ulje, dodajte narezani luk i pržite na umjerenoj vatri dok luk ne postane staklast.
-
Dodajte mljeveno meso i uz miješanje nastavite pržiti dok meso ne dobije boju. Posolite, popaprite, dodajte lovorov list i origano, pa nakom minutu-dvije dodajte pasiranu rajčicu.
-
Kuhajte, uz povremeno miješanje oko 30 minuta.
-
Pržene patlidžane složite u lim za pečenje prethodno malo namašćen, svaki patlidžan malo udubite pa stavite mesni nadjev, po nadjevu složite malo svježe rajčice i na kraju ploškice Galbani Mozzarelle.
-
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 20 minuta na 180°C.Poslužite uz svježe listiće bosiljka.
Recept: COOKam i guštam
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više