VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ljeto je pravo vrijeme za uživanje u patlidžanima, to znaju svi ljubitelji ovog fantastičnog povrća.
Sastojci
-
4
manja patlidžana
-
500g
mljevene junetine
-
1
glavica luka
-
500ml
pasirane rajčice
-
prstohvat
soli
-
po želji
papra
-
prstohvat
sušenog origana
-
2
lovorova lista
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
2-3
svježe rajčice
-
250g
Galbani Mozzarelle
-
nekoliko
listića svježeg bosiljka
Osim što ih možemo pohati, pripremati od njih namaze, musake i druge složence, patlidžane možemo i puniti povrtnim ili mesnim nadjevima. Dodamo li punjenim patlidžanima omiljenu Galbani Mozzarellu i sve zapečemo u pećnici, dobit ćemo bogato, sočno jelo koje u ove vruće ljetne dane možemo poslužiti toplo ili ohlađeno.
-
Patlidžane operite, osušite pa prerežite po dužini. Svaku polovicu vrhom noža malo zarežite (u rešetku), posolite i ostavite 15-30 minuta.
-
Kada patlidžani puste vodu, iscijedite ih i osušite papirnatim ručnicima.U većoj tavi, na malo maslinovog ulja, kratko pržite patlidžane s obje strane dok ne dobiju boju.U drugoj tavi zagrijte ulje, dodajte narezani luk i pržite na umjerenoj vatri dok luk ne postane staklast.
-
Dodajte mljeveno meso i uz miješanje nastavite pržiti dok meso ne dobije boju. Posolite, popaprite, dodajte lovorov list i origano, pa nakom minutu-dvije dodajte pasiranu rajčicu.
-
Kuhajte, uz povremeno miješanje oko 30 minuta.
-
Pržene patlidžane složite u lim za pečenje prethodno malo namašćen, svaki patlidžan malo udubite pa stavite mesni nadjev, po nadjevu složite malo svježe rajčice i na kraju ploškice Galbani Mozzarelle.
-
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 20 minuta na 180°C.Poslužite uz svježe listiće bosiljka.
Recept: COOKam i guštam
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više