VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ljeto je pravo vrijeme za uživanje u patlidžanima, to znaju svi ljubitelji ovog fantastičnog povrća.
Sastojci
-
4
manja patlidžana
-
500g
mljevene junetine
-
1
glavica luka
-
500ml
pasirane rajčice
-
prstohvat
soli
-
po želji
papra
-
prstohvat
sušenog origana
-
2
lovorova lista
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
2-3
svježe rajčice
-
250g
Galbani Mozzarelle
-
nekoliko
listića svježeg bosiljka
Osim što ih možemo pohati, pripremati od njih namaze, musake i druge složence, patlidžane možemo i puniti povrtnim ili mesnim nadjevima. Dodamo li punjenim patlidžanima omiljenu Galbani Mozzarellu i sve zapečemo u pećnici, dobit ćemo bogato, sočno jelo koje u ove vruće ljetne dane možemo poslužiti toplo ili ohlađeno.
-
Patlidžane operite, osušite pa prerežite po dužini. Svaku polovicu vrhom noža malo zarežite (u rešetku), posolite i ostavite 15-30 minuta.
-
Kada patlidžani puste vodu, iscijedite ih i osušite papirnatim ručnicima.U većoj tavi, na malo maslinovog ulja, kratko pržite patlidžane s obje strane dok ne dobiju boju.U drugoj tavi zagrijte ulje, dodajte narezani luk i pržite na umjerenoj vatri dok luk ne postane staklast.
-
Dodajte mljeveno meso i uz miješanje nastavite pržiti dok meso ne dobije boju. Posolite, popaprite, dodajte lovorov list i origano, pa nakom minutu-dvije dodajte pasiranu rajčicu.
-
Kuhajte, uz povremeno miješanje oko 30 minuta.
-
Pržene patlidžane složite u lim za pečenje prethodno malo namašćen, svaki patlidžan malo udubite pa stavite mesni nadjev, po nadjevu složite malo svježe rajčice i na kraju ploškice Galbani Mozzarelle.
-
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 20 minuta na 180°C.Poslužite uz svježe listiće bosiljka.
Recept: COOKam i guštam
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Cantuccini s bademima i suhim voćem
Cantuccnii, poznati još kao cantucci ili biscotti, tradicionalni su talijanski hrskavi keksi iz toskanskog grada Prata. Obično se poslužuju uz desertno vino, ali isto su tako fini uz šalicu toplog mlijeka. U pravilu se pripremaju samo od badema, no nećete pogriješiti ako im dodate suho voće ili dio badema zamijenite pistacijama ili lješnjacima.
Saznaj više -
Recept
Rolice sa Zagrebačkim sirom
Kad vam se jede nešto domaće, starinsko i slatko, ove su rolice pravo rješenje. Pripremaju se brzo, a još brže nestaju.
Saznaj više -
Recept
Namaz od grahorica s vrhnjem i vrganjima
Namazi su omiljeni dodatak svakom druženju. Brzo su gotovi i mogu se pripremiti unaprijed - zašto onda ne biste isprobali i koju novu kombinaciju? Mi smo se odlučili za bijeli grah, slanutak i suhe vrganje, a kako bi namaz bio još kremastiji, zaokružili smo ga Domaćim kiselim vrhnjem.
Saznaj više -
Recept
Torta od ricotte i kestena
Sezona kestena je na vrhuncu pa ih treba iskoristiti u omiljenim kolačima i slasticama. U ovoj ukusnoj torti s ricotta sirom i kestenom nema brašna i upravo zbog toga je nevjerojatno sočna. Postala je naš jesenski favorit.
Saznaj više