Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo

Patlidžani punjeni Galbani Mozzarellom

Ljeto je pravo vrijeme za uživanje u patlidžanima, to znaju svi ljubitelji ovog fantastičnog povrća. 

Sastojci

  • 4
    manja patlidžana
  • 500g
    mljevene junetine
  • 1
    glavica luka
  • 500ml
    pasirane rajčice
  • prstohvat
    soli
  • po želji
    papra
  • prstohvat
    sušenog origana
  • 2
    lovorova lista
  • 1 žlica
    maslinovog ulja
  • 2-3
    svježe rajčice
  • 250g
    Galbani Mozzarelle
  • nekoliko
    listića svježeg bosiljka

Osim što ih možemo pohati, pripremati od njih namaze, musake i druge složence, patlidžane možemo i puniti povrtnim ili mesnim nadjevima. Dodamo li punjenim patlidžanima omiljenu Galbani Mozzarellu i sve zapečemo u pećnici, dobit ćemo bogato, sočno jelo koje u ove vruće ljetne dane možemo poslužiti toplo ili ohlađeno. 

  • Patlidžane operite, osušite pa prerežite po dužini. Svaku polovicu vrhom noža malo zarežite (u rešetku), posolite i ostavite 15-30 minuta. 

  • Kada patlidžani puste vodu, iscijedite ih i osušite papirnatim ručnicima.U većoj tavi, na malo maslinovog ulja, kratko pržite patlidžane s obje strane dok ne dobiju boju.U drugoj tavi zagrijte ulje, dodajte narezani luk i pržite na umjerenoj vatri dok luk ne postane staklast. 

  • Dodajte mljeveno meso i uz miješanje nastavite pržiti dok meso ne dobije boju. Posolite, popaprite, dodajte  lovorov list i origano, pa nakom minutu-dvije dodajte pasiranu rajčicu. 

  • Kuhajte, uz povremeno miješanje oko 30 minuta.

  • Pržene patlidžane složite u lim za pečenje prethodno malo namašćen, svaki patlidžan malo udubite pa stavite mesni nadjev, po nadjevu složite malo svježe rajčice i na kraju ploškice Galbani Mozzarelle.

  • Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 20 minuta na 180°C.Poslužite uz svježe listiće bosiljka.