VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Patatas bravas – španjolski pikantni krumpiri
Patatas bravas ili patatas a la brava tradicionalno su španjolsko jelo čije ime u prijevodu znači pikantni krumpiri. Pikantnost duguju umaku, a poseban šmek siru President Curado.
Sastojci
Za pikantni umak od rajčice
-
1
crvena roga paprika
-
1 glavica
luka
-
1 režanj
češnjaka
-
1
mala crvena čili papričica
-
2 - 3 žlice
maslinovog ulja
-
500 ml
pasirane rajčice
-
1 žlica
smeđeg šećera
-
1 žličica
soli
Za krumpire
-
1 kg
krumpira za pečenje
-
2 - 3 žlice
maslinovog ulja
-
Dobar prstohvat
soli
Za posluživanje
-
100 g
sira President Curado od ovčjeg i kravljeg mlijeka
-
Malo
sjeckanog peršina
-
Za pikantni umak od rajčice:
Rog papriku operite, prepolovite i odstranite joj sjemenke pa je narežite na sitne kockice.
Luk ogulite i također narežite na kockice.
Češnjak i čili papričicu nasjeckajte, a po želji i čiliju odstranite sjemenke.
U loncu zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prepržite papriku i luk. Sve pržite povremeno miješajući dok potpuno ne omekša, a po potrebi podlijte s malo vode.
Kad paprika i luk omekšaju, dodajte sjeckani češnjak i čili te nastavite pržiti dok češnjak ne zamiriše.
Dodajte pasiranu rajčicu, šećer i sol pa smanjite vatru i povremeno miješajući kuhajte oko sat i pol, dok se ne pretvori u gusti umak.
Kuhani umak maknite s vatre i, ako želite, štapnim mikserom ga izmiješajte u glatku smjesu.
Poslužite ga uz pečene krumpire ili prebacite u teglicu, spremite u hladnjak i koristite po želji. -
Za krumpire:
Krumpire dobro operite i iščetkajte im koru.
Oprane krumpire narežite na kockice veličine otprilike 2 x 2 cm.
Složite ih na veliki lim za pečenje, prelijte maslinovim uljem i dobro posolite.
Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva uz ventilator oko 20 minuta ili dok se lijepo ne zarumene i postanu hrskavi.
Pečene krumpire izvadite iz pećnice i prebacite u zdjelu za posluživanje. -
Za posluživanje:
Pečene krumpire prelijete pikantnim umakom od rajčica i zatim po njima obilato naribajte sir Curado.
Posipajte ih s malo sjeckanog peršina i odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više