VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Nekoliko provjerenih sastojaka i Galbani mozzarella udružili su se da nam vrate ljeto bar na kratko.
Sastojci
Sastojci:
-
2
velika patlidžana
-
2-3 pakiranja
Galbani mozzarelle od 125 g
-
300 ml
pasirane rajčice
-
sol
-
maslinovo ulje
-
bosiljak
-
Patlidžane operite pa narežite na ploške debljine pola centimetra. Posolite ih i ostavite da ispuste višak tekućine.
-
Pleh za pečenje prekrijte papirom za pečenje pa po njemu posložite ploške patlidžana, poškropite maslinovim uljem i pecite na 200 °C 10-15 minuta.
-
Patlidžane okrenite na drugu stranu, premažite umakom od rajčice pa na svaku plošku posložite natrganu Galbani mozzarellu.
-
Vratite u pećnicu i pecite još 15-ak minuta dok se mozzarella ne otopi. Od pečenih ploški složite tornjiće. Ukrasite svježim listićima bosiljka.
Ako pak želite složiti klasičnu parmigianu, ispecite prvo patlidžane u pećnici pa redajte slojeve u dubljem plehu. Po vrhu pospite Sirela Ribancem.
Recept: Ave Dulcis
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više