Recept - Dukat&Blogeri, Glavno jelo

Parmigiana tortice

Nekoliko provjerenih sastojaka i Galbani mozzarella udružili su se da nam vrate ljeto bar na kratko.

Sastojci

Sastojci:
  • 2
    velika patlidžana
  • 2-3 pakiranja
    Galbani mozzarelle od 125 g
  • 300 ml
    pasirane rajčice
  • sol
  • maslinovo ulje
  • bosiljak

  • Patlidžane operite pa narežite na ploške debljine pola centimetra. Posolite ih i ostavite da ispuste višak tekućine.

  • Pleh za pečenje prekrijte papirom za pečenje pa po njemu posložite ploške patlidžana, poškropite maslinovim uljem i pecite na 200 °C 10-15 minuta.

  • Patlidžane okrenite na drugu stranu, premažite umakom od rajčice pa na svaku plošku posložite natrganu Galbani mozzarellu.

  • Vratite u pećnicu i pecite još 15-ak minuta dok se mozzarella ne otopi. Od pečenih ploški  složite tornjiće. Ukrasite svježim listićima bosiljka.

    Ako pak želite složiti klasičnu parmigianu, ispecite prvo patlidžane u pećnici pa redajte slojeve u dubljem plehu. Po vrhu pospite Sirela Ribancem.

Recept: Ave Dulcis