VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Nekoliko provjerenih sastojaka i Galbani mozzarella udružili su se da nam vrate ljeto bar na kratko.
Sastojci
Sastojci:
-
2
velika patlidžana
-
2-3 pakiranja
Galbani mozzarelle od 125 g
-
300 ml
pasirane rajčice
-
sol
-
maslinovo ulje
-
bosiljak
-
Patlidžane operite pa narežite na ploške debljine pola centimetra. Posolite ih i ostavite da ispuste višak tekućine.
-
Pleh za pečenje prekrijte papirom za pečenje pa po njemu posložite ploške patlidžana, poškropite maslinovim uljem i pecite na 200 °C 10-15 minuta.
-
Patlidžane okrenite na drugu stranu, premažite umakom od rajčice pa na svaku plošku posložite natrganu Galbani mozzarellu.
-
Vratite u pećnicu i pecite još 15-ak minuta dok se mozzarella ne otopi. Od pečenih ploški složite tornjiće. Ukrasite svježim listićima bosiljka.
Ako pak želite složiti klasičnu parmigianu, ispecite prvo patlidžane u pećnici pa redajte slojeve u dubljem plehu. Po vrhu pospite Sirela Ribancem.
Recept: Ave Dulcis
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više