VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Paris Brest
Paris Brest poznati je francuski kolač od kuhanog tijesta punjen kremom s karameliziranim orašastim plodovima. Osmislio ga je Louis Durand 1910. u čast biciklističke utrke Paris – Brest – Paris i upravo zbog toga ovaj kolač ima oblik kotača.
Sastojci
Za tijesto
-
125 ml
vode
-
60 ml
ulja
-
1 žlica
šećera
-
75 g
brašna
-
2
velika jaja
-
Prstohvat
soli
-
Malo
listića badema
Za kremu
-
120 g
šećera
-
2 žlice
vode
-
100 g
lješnjaka
-
400 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
Malo
šećera u prahu za posipanje
-
Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Obložite dva velika lima papirom za pečenje.
-
U srednje velikoj posudi debelog dna pomiješajte vodu, ulje, sol i šećer te zagrijavajte dok ne zakuha.
-
Maknite s vatre pa kuhačom umiješajte brašno. Budite brzi i žustri i pazite da ne nastanu grudice.
-
Smjesu ostavite nekoliko minuta da se ohladi.
-
Polako dodajte jedno po jedno jaje miješajući nakon svakog dodavanja dok smjesa ne postane homogena, gusta i sjajna.
-
Smjesom napunite slastičarsku vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom pa je istisnite na lim u obliku velikog prstena ili nekoliko manjih.
-
Posipajte tijesto bademima narezanima na listiće.
-
Pecite oko 50 minuta, odnosno dok tijesto ravnomjerno ne poprimi zlatnosmeđu boju. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi prije punjenja kremom.
-
Za kremu u loncu debljeg dna pomiješajte šećer i vodu.
-
Zagrijavajte na umjereno jakoj vatri dok se šećer ne rastopi i lagano ne karamelizira.
-
Dodajte lješnjake, sve dobro promiješajte kako bi karamel obložio lješnjake pa prebacite na papir za pečenje i ostavite da se potpuno ohladi.
-
Sameljite 2/3 ohlađenih karameliziranih lješnjaka u blenderu ili sjeckalici, a ostatak nasjeckajte na grublje komade.
-
Vrhnje istucite u čvrst šlag.
-
Dodajte mljevene i sjeckane lješnjake pa dobro promiješajte.
-
Ohlađene kolače nazubljenim nožem prerežite na pola po dužini.
-
Uz pomoć vrećice za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom napunite donju polovicu tijesta tako da krema potpuno ispuni rupu i dosegne još otprilike 1,5 cm u visinu.
-
Poklopite gornjom polovicom tijesta.
-
Posipajte šećerom u prahu ili šećernom glazurom. Pripremljene odložite u hladnjaku do posluživanja.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više