VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Paris Brest
Paris Brest poznati je francuski kolač od kuhanog tijesta punjen kremom s karameliziranim orašastim plodovima. Osmislio ga je Louis Durand 1910. u čast biciklističke utrke Paris – Brest – Paris i upravo zbog toga ovaj kolač ima oblik kotača.
Sastojci
Za tijesto
-
125 ml
vode
-
60 ml
ulja
-
1 žlica
šećera
-
75 g
brašna
-
2
velika jaja
-
Prstohvat
soli
-
Malo
listića badema
Za kremu
-
120 g
šećera
-
2 žlice
vode
-
100 g
lješnjaka
-
400 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
Malo
šećera u prahu za posipanje
-
Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Obložite dva velika lima papirom za pečenje.
-
U srednje velikoj posudi debelog dna pomiješajte vodu, ulje, sol i šećer te zagrijavajte dok ne zakuha.
-
Maknite s vatre pa kuhačom umiješajte brašno. Budite brzi i žustri i pazite da ne nastanu grudice.
-
Smjesu ostavite nekoliko minuta da se ohladi.
-
Polako dodajte jedno po jedno jaje miješajući nakon svakog dodavanja dok smjesa ne postane homogena, gusta i sjajna.
-
Smjesom napunite slastičarsku vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom pa je istisnite na lim u obliku velikog prstena ili nekoliko manjih.
-
Posipajte tijesto bademima narezanima na listiće.
-
Pecite oko 50 minuta, odnosno dok tijesto ravnomjerno ne poprimi zlatnosmeđu boju. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi prije punjenja kremom.
-
Za kremu u loncu debljeg dna pomiješajte šećer i vodu.
-
Zagrijavajte na umjereno jakoj vatri dok se šećer ne rastopi i lagano ne karamelizira.
-
Dodajte lješnjake, sve dobro promiješajte kako bi karamel obložio lješnjake pa prebacite na papir za pečenje i ostavite da se potpuno ohladi.
-
Sameljite 2/3 ohlađenih karameliziranih lješnjaka u blenderu ili sjeckalici, a ostatak nasjeckajte na grublje komade.
-
Vrhnje istucite u čvrst šlag.
-
Dodajte mljevene i sjeckane lješnjake pa dobro promiješajte.
-
Ohlađene kolače nazubljenim nožem prerežite na pola po dužini.
-
Uz pomoć vrećice za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom napunite donju polovicu tijesta tako da krema potpuno ispuni rupu i dosegne još otprilike 1,5 cm u visinu.
-
Poklopite gornjom polovicom tijesta.
-
Posipajte šećerom u prahu ili šećernom glazurom. Pripremljene odložite u hladnjaku do posluživanja.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više