VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Panna cotta s Dukatosom
Panna cotta je savršen ljetni desert - brzo se priprema i, što je još važnije, ne zahtijeva pečenje. Naša panna cotta posebno je kremasta zbog dodatka jogurta Dukatos Special, a osvježavajuću notu daje joj preljev od limuna i meda.
Sastojci
Za panna cottu
-
500 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
100 g
šećera
-
1
mahuna vanilije, ostrugana
-
10 g
želatine u prahu
-
3-4 žlice
vode
-
150 g
Dukatos Special bio kozjeg ili ovčjeg jogurta
Za preljev
-
2 žlice
meda
-
4
limuna - sok
-
100 ml
vode
-
50 g
neslanih pistacija, nasjeckanih
-
U loncu pomiješajte Brzo & Fino vrhnje za šlag, šećer i vaniliju. Zagrijavajte sve na umjerenoj vatri dok ne zavrije.
-
Dok se vrhnje kuha, pomiješajte želatinu i vodu u zdjelici i ostavite da nabubri.
Kad vrhnje zakuha, maknite ga s vatre i umiješajte želatinu. Miješajte sve dok se želatina potpuno ne rastopi. -
Na kraju umiješajte grčki jogurt Dukatos special.
-
Smjesu razdijelite u 6 malih zdjelica.
-
Zdjelice ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim ih spremite u hladnjak da se potpuno stisnu i ohlade.
-
Ohlađene panna cotte pažljivo preokrenite na desertni tanjur pa po vrhu dodajte sjeckane pistacije i preljev od limuna i meda.
-
Za preljev u lončiću pomiješajte med, limunov sok i vodu te sve kuhajte na umjerenoj vatri dok se ne pretvori u gust sirup.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više