VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Panna cotta s Dukatosom
Panna cotta je savršen ljetni desert - brzo se priprema i, što je još važnije, ne zahtijeva pečenje. Naša panna cotta posebno je kremasta zbog dodatka jogurta Dukatos Special, a osvježavajuću notu daje joj preljev od limuna i meda.
Sastojci
Za panna cottu
-
500 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
100 g
šećera
-
1
mahuna vanilije, ostrugana
-
10 g
želatine u prahu
-
3-4 žlice
vode
-
150 g
Dukatos Special bio kozjeg ili ovčjeg jogurta
Za preljev
-
2 žlice
meda
-
4
limuna - sok
-
100 ml
vode
-
50 g
neslanih pistacija, nasjeckanih
-
U loncu pomiješajte Brzo & Fino vrhnje za šlag, šećer i vaniliju. Zagrijavajte sve na umjerenoj vatri dok ne zavrije.
-
Dok se vrhnje kuha, pomiješajte želatinu i vodu u zdjelici i ostavite da nabubri.
Kad vrhnje zakuha, maknite ga s vatre i umiješajte želatinu. Miješajte sve dok se želatina potpuno ne rastopi. -
Na kraju umiješajte grčki jogurt Dukatos special.
-
Smjesu razdijelite u 6 malih zdjelica.
-
Zdjelice ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim ih spremite u hladnjak da se potpuno stisnu i ohlade.
-
Ohlađene panna cotte pažljivo preokrenite na desertni tanjur pa po vrhu dodajte sjeckane pistacije i preljev od limuna i meda.
-
Za preljev u lončiću pomiješajte med, limunov sok i vodu te sve kuhajte na umjerenoj vatri dok se ne pretvori u gust sirup.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla votka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više