VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Panna cotta od jogurta s vanilijom i umakom od malina
Panna cotta je slavni talijanski desert koji je postao nezaobilazna ljetna slastica. Priprema se bez pečenja i s vrlo malo kuhanja. Ova verzija panna cotte napravljena je s Dukat Triple 0% jogurtom što je čini dodatno osvježavajućom, laganom i neodoljivom.
Sastojci
Za panna cottu:
-
6
listića želatine
-
200 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
3 žlice
šećera
-
1žličica
ekstrakta vanilije
-
500 g
Dukat Triple 0% jogurta, okusa vanilije
Za umak od malina
-
300 g
malina
-
pola limuna
sok
-
3 žlice
šećera u prahu
Napomena: Panna cottu možete pripremiti i u bezlaktoznoj varijanti - umjesto 200 ml Brzo & Fino vrhnja za šlag koristite 200 ml bezlaktoznog mlijeka Dukat Lagano jutro, a želite li zamjenu za klasični šećer, navedenu količinu možete zamijeniti sladilom po izboru (med, javorov sirup, kokosov šećer ili sl.).
-
Želatinu stavite u zdjelicu, prelijte hladnom vodom i ostavite nekoliko minuta da omekša i nabubri.
U lončiću pomiješajte vrhnje za šlag, šećer i ekstrakt vanilije. Sve zajedno kuhajte na laganoj vatri dok ne zakuha. -
Maknite lončić s vatre pa odmah umiješajte omekšanu želatinu koju ste dobro ocijedili.
Vratite sve na laganu vatru i kuhajte, neprestano miješajući, dok se želatina ne otopi. -
Ponovno maknite lončić s vatre i odmah umiješajte Dukat Triple 0% jogurt.
-
Dobivenu smjesu raspodijelite u desertne čaše ili kalupe za panna cottu i dobro sve ohladite. Prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku.
-
Ohlađenu panna cottu poslužite uz umak od malina.
-
Za umak od malina:
U lončiću pomiješajte maline, sok od limuna i šećer u prahu. Kuhajte na laganoj vatri da voće potpuno omekša i pretvori se u gustu kašu, 10 - 15 minuta.
Smjesu procijedite kroz sitno sito kako biste se riješili sjemenki malina, a zatim je spremite u hladnjak do posluživanja.
Umak poslužite uz panna cottu ili kao preljev za sladoled.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više