VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Panna cotta od jogurta s vanilijom i umakom od malina
Panna cotta je slavni talijanski desert koji je postao nezaobilazna ljetna slastica. Priprema se bez pečenja i s vrlo malo kuhanja. Ova verzija panna cotte napravljena je s Dukat Triple 0% jogurtom što je čini dodatno osvježavajućom, laganom i neodoljivom.
Sastojci
Za panna cottu:
-
6
listića želatine
-
200 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
3 žlice
šećera
-
1žličica
ekstrakta vanilije
-
500 g
Dukat Triple 0% jogurta, okusa vanilije
Za umak od malina
-
300 g
malina
-
pola limuna
sok
-
3 žlice
šećera u prahu
Napomena: Panna cottu možete pripremiti i u bezlaktoznoj varijanti - umjesto 200 ml Brzo & Fino vrhnja za šlag koristite 200 ml bezlaktoznog mlijeka Dukat Lagano jutro, a želite li zamjenu za klasični šećer, navedenu količinu možete zamijeniti sladilom po izboru (med, javorov sirup, kokosov šećer ili sl.).
-
Želatinu stavite u zdjelicu, prelijte hladnom vodom i ostavite nekoliko minuta da omekša i nabubri.
U lončiću pomiješajte vrhnje za šlag, šećer i ekstrakt vanilije. Sve zajedno kuhajte na laganoj vatri dok ne zakuha. -
Maknite lončić s vatre pa odmah umiješajte omekšanu želatinu koju ste dobro ocijedili.
Vratite sve na laganu vatru i kuhajte, neprestano miješajući, dok se želatina ne otopi. -
Ponovno maknite lončić s vatre i odmah umiješajte Dukat Triple 0% jogurt.
-
Dobivenu smjesu raspodijelite u desertne čaše ili kalupe za panna cottu i dobro sve ohladite. Prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku.
-
Ohlađenu panna cottu poslužite uz umak od malina.
-
Za umak od malina:
U lončiću pomiješajte maline, sok od limuna i šećer u prahu. Kuhajte na laganoj vatri da voće potpuno omekša i pretvori se u gustu kašu, 10 - 15 minuta.
Smjesu procijedite kroz sitno sito kako biste se riješili sjemenki malina, a zatim je spremite u hladnjak do posluživanja.
Umak poslužite uz panna cottu ili kao preljev za sladoled.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više