Piletina u hrskavom i aromatičnom omotaču s grana padanom jednostavno je i ukusno jelo. Priprema se u pećnici, pa nije suviše masna i idealno je rješenje za lagani ručak ili večeru.

Sastojci

  • 500 g
    filea pilećih prsa
  • 1 žličica
    dijon senfa
  • 1 režanj
    češnjaka, naribanog
  • 200 ml
    maslinovog ulja
  • 200 g
    krušnih mrvica
  • 50 g
    sira Galbani grana padano, naribanog
  • 1/2 žličice
    sušenog timijana
  • 1/2 žličice
    sušenog peršina
  • 1 žličica
    sušenog bosiljka
  • Po ukusu
    sol i papar

  • Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva s ventilacijom.

  • Pileće filee narežite na tanje komade pa ih dobro posolite i malo popaprite.

  • U dubljem tanjuru pomiješajte dijon senf, češnjak i maslinovo ulje.

  • U drugom tanjuru pomiješajte krušne mrvice, grana padano, sušeni bosiljak, timijan i peršin.

  • Nasoljena pileća prsa prvo namočite u mješavinu s maslinovim uljem tako da ih ulje obloži sa svih strana.

  • Zatim ih uvaljajte u mješavinu krušnih mrvica, sira i začina.

  • Ovako panirane filee složite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

  • Pecite ih u pećnici oko 20 minuta ili dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.

  • Poslužite ih uz povrće kuhano na pari ili priloge po želji.