VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Nedostaje vam ideja za profinjeno predjelo kojim ćete ovog vikenda svoj stol učiniti posebno zamamnim? Probajte ovo jednostavno, a posebno jelo - palačinke u slanoj verziji, punjene President Zagrebačkim sirom, koprom i dimljenim lososom. Ispecite ih, premažite, zarolajte i narežite - i u času imate predjelo o kojem će vaši ukućani i gosti još dugo pričati.
Sastojci
-
500 ml
Dukat mlijeka
-
250 g
oštrog brašna
-
1/2
žličice soli
-
3
jaja
-
4
žlice Dukat maslaca
-
1
vezica kopra
-
300 g
President Zagrebačkog sira
-
3 žlice
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
po želji
sol, papar
-
400 g
ploški dimljenog lososa
-
Pjenjačom pomiješajte sastojke za palačinke: mlijeko, brašno, 1/2 žličice soli i izmiješana jaja. Sve povežite u srednje gustu smjesu i ostavite da odstoji 10-20 minuta.
-
Maslac rastopite te njime lagano premažite teflonsku tavu za palačinke. Ispecite oko 8 tanjih palačinki i ostavite da se ohlade.
-
Vezicu kopra operite te manji dio sačuvajte za ukrašavanje. President Zagrebački sir, vrhnje, sol, papar i nasjeckani kopar dobro izmiješajte mikserom da dobijete glatku smjesu.
-
Palačinke u tankom sloju premažite smjesom od sira, te po njoj raspodijelite ploškice dimljenog lososa. Sve čvrsto i pažljivo zarolajte, tako da ne ostane prostora između palačinki i nadjeva.
-
Ohladite oko pola sata (možete i kratko staviti u zamrzivač, oko 15 minuta) da ih je lakše rezati, pa izrežite rolice debljine oko 3 cm ili po želji. Po potrebi učvrstite čačkalicom i ukrasite preostalim koprom.
Recept: The Slice of Life
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više