Nedostaje vam ideja za profinjeno predjelo kojim ćete ovog vikenda svoj stol učiniti posebno zamamnim? Probajte ovo jednostavno, a posebno jelo - palačinke u slanoj verziji, punjene President Zagrebačkim sirom, koprom i dimljenim lososom. Ispecite ih, premažite, zarolajte i narežite - i u času imate predjelo o kojem će vaši ukućani i gosti još dugo pričati. 

Sastojci

  • 500 ml
    Dukat mlijeka
  • 250 g
    oštrog brašna
  • 1/2
    žličice soli
  • 3
    jaja
  • 4
    žlice Dukat maslaca
  • 1
    vezica kopra
  • 300 g
    President Zagrebačkog sira
  • 3 žlice
    Brzo & Fino kiselog vrhnja
  • po želji
    sol, papar
  • 400 g
    ploški dimljenog lososa

  • Pjenjačom pomiješajte sastojke za palačinke: mlijeko, brašno, 1/2 žličice soli i izmiješana jaja. Sve povežite u srednje gustu smjesu i ostavite da odstoji 10-20 minuta.

  • Maslac rastopite te njime lagano premažite teflonsku tavu za palačinke. Ispecite oko 8 tanjih palačinki i ostavite da se ohlade.

  • Vezicu kopra operite te manji dio sačuvajte za ukrašavanje. President Zagrebački sir, vrhnje, sol, papar i nasjeckani kopar dobro izmiješajte mikserom da dobijete glatku smjesu.

  • Palačinke u tankom sloju premažite smjesom od sira, te po njoj raspodijelite ploškice dimljenog lososa. Sve čvrsto i pažljivo zarolajte, tako da ne ostane prostora između palačinki i nadjeva.

  • Ohladite oko pola sata (možete i kratko staviti u zamrzivač, oko 15 minuta) da ih je lakše rezati, pa izrežite rolice debljine oko 3 cm ili po želji. Po potrebi učvrstite čačkalicom i ukrasite preostalim koprom.