VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Nedostaje vam ideja za profinjeno predjelo kojim ćete ovog vikenda svoj stol učiniti posebno zamamnim? Probajte ovo jednostavno, a posebno jelo - palačinke u slanoj verziji, punjene President Zagrebačkim sirom, koprom i dimljenim lososom. Ispecite ih, premažite, zarolajte i narežite - i u času imate predjelo o kojem će vaši ukućani i gosti još dugo pričati.
Sastojci
-
500 ml
Dukat mlijeka
-
250 g
oštrog brašna
-
1/2
žličice soli
-
3
jaja
-
4
žlice Dukat maslaca
-
1
vezica kopra
-
300 g
President Zagrebačkog sira
-
3 žlice
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
po želji
sol, papar
-
400 g
ploški dimljenog lososa
-
Pjenjačom pomiješajte sastojke za palačinke: mlijeko, brašno, 1/2 žličice soli i izmiješana jaja. Sve povežite u srednje gustu smjesu i ostavite da odstoji 10-20 minuta.
-
Maslac rastopite te njime lagano premažite teflonsku tavu za palačinke. Ispecite oko 8 tanjih palačinki i ostavite da se ohlade.
-
Vezicu kopra operite te manji dio sačuvajte za ukrašavanje. President Zagrebački sir, vrhnje, sol, papar i nasjeckani kopar dobro izmiješajte mikserom da dobijete glatku smjesu.
-
Palačinke u tankom sloju premažite smjesom od sira, te po njoj raspodijelite ploškice dimljenog lososa. Sve čvrsto i pažljivo zarolajte, tako da ne ostane prostora između palačinki i nadjeva.
-
Ohladite oko pola sata (možete i kratko staviti u zamrzivač, oko 15 minuta) da ih je lakše rezati, pa izrežite rolice debljine oko 3 cm ili po želji. Po potrebi učvrstite čačkalicom i ukrasite preostalim koprom.
Recept: The Slice of Life
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više