VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Sastojci
Za tortu
-
3
jaja
-
240 g
Dukatosa
-
3 žlice
škrobnog brašna
-
1
vanilin šećer
-
1
limun - korica
-
1 žličica
limunovog soka
-
Prstohvat
soli
-
5 žlica
šećera
Za posluživanje
-
Po želji
šećer u prahu
-
Po želji
umak od malina ili drugog voća
-
Razdvojite žumanjke od bjelanjaka.
-
Žumanjke pomiješajte s jogurtom, brašnom, škrobnim brašnom, vanilin šećerom i koricom limuna.
-
U drugoj posudi pomiješajte bjelanjke s limunovim sokom i prstohvatom soli.
-
Miješajte bjelanjke mikserom dok se ne zapjene pa im dodajte jednu po jednu žlicu šećera.
-
Miksajte ih dalje dok se ne pretvore u čvrsti snijeg.
-
Snijeg od bjelanjaka nježno umiješajte u smjesu od žumanjaka vodeći računa da sačuvate što više zraka.
-
Mali kalup za torte, promjera 20 cm, obložite papirom za pečenje.
-
S vanjske strane kalup omotajte s dva-tri sloja aluminijske folije.
-
Smjesu za tortu prebacite u ovako pripremljeni kalup pa sve pecite u pećnici, na pari, zagrijanoj na 150 stupnjeva oko 45 minuta.
-
Pečenu tortu izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi prije posluživanja.
-
Ohlađenu tortu posipajte šećerom u prahu, po želji dodajte umak od voća i poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više