VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Sastojci
Za tortu
-
3
jaja
-
240 g
Dukatosa
-
3 žlice
škrobnog brašna
-
1
vanilin šećer
-
1
limun - korica
-
1 žličica
limunovog soka
-
Prstohvat
soli
-
5 žlica
šećera
Za posluživanje
-
Po želji
šećer u prahu
-
Po želji
umak od malina ili drugog voća
-
Razdvojite žumanjke od bjelanjaka.
-
Žumanjke pomiješajte s jogurtom, brašnom, škrobnim brašnom, vanilin šećerom i koricom limuna.
-
U drugoj posudi pomiješajte bjelanjke s limunovim sokom i prstohvatom soli.
-
Miješajte bjelanjke mikserom dok se ne zapjene pa im dodajte jednu po jednu žlicu šećera.
-
Miksajte ih dalje dok se ne pretvore u čvrsti snijeg.
-
Snijeg od bjelanjaka nježno umiješajte u smjesu od žumanjaka vodeći računa da sačuvate što više zraka.
-
Mali kalup za torte, promjera 20 cm, obložite papirom za pečenje.
-
S vanjske strane kalup omotajte s dva-tri sloja aluminijske folije.
-
Smjesu za tortu prebacite u ovako pripremljeni kalup pa sve pecite u pećnici, na pari, zagrijanoj na 150 stupnjeva oko 45 minuta.
-
Pečenu tortu izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi prije posluživanja.
-
Ohlađenu tortu posipajte šećerom u prahu, po želji dodajte umak od voća i poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više -
Recept
Njoki u umaku od maslaca i češnjaka
Njoki u umaku od maslaca i češnjaka jednostavni su za pripremu i vrlo slasni. Lagano karamelizirani maslac daje im orašastu aromu koju češnjak izvrsno nadopunjava. Obilno ih posipajte sirom i poslužite kao samostalno jelo ili ukusan prilog.
Saznaj više