Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.

Sastojci

Za tortu
  • 3
    jaja
  • 240 g
    Dukatosa
  • 3 žlice
    škrobnog brašna
  • 1
    vanilin šećer
  • 1
    limun - korica
  • 1 žličica
    limunovog soka
  • Prstohvat
    soli
  • 5 žlica
    šećera
Za posluživanje
  • Po želji
    šećer u prahu
  • Po želji
    umak od malina ili drugog voća

  • Razdvojite žumanjke od bjelanjaka.

  • Žumanjke pomiješajte s jogurtom, brašnom, škrobnim brašnom, vanilin šećerom i koricom limuna.

  • U drugoj posudi pomiješajte bjelanjke s limunovim sokom i prstohvatom soli.

  • Miješajte bjelanjke mikserom dok se ne zapjene pa im dodajte jednu po jednu žlicu šećera.

  • Miksajte ih dalje dok se ne pretvore u čvrsti snijeg.

  • Snijeg od bjelanjaka nježno umiješajte u smjesu od žumanjaka vodeći računa da sačuvate što više zraka.

  • Mali kalup za torte, promjera 20 cm, obložite papirom za pečenje.

  • S vanjske strane kalup omotajte s dva-tri sloja aluminijske folije.

  • Smjesu za tortu prebacite u ovako pripremljeni kalup pa sve pecite u pećnici, na pari, zagrijanoj na 150 stupnjeva oko 45 minuta.

  • Pečenu tortu izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi prije posluživanja.

  • Ohlađenu tortu posipajte šećerom u prahu, po želji dodajte umak od voća i poslužite.