VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Pačja prsa u umaku od naranče pravi su klasik koji možete poslužiti u svakoj svečanoj prilici. Salata od pečenog korjenastog povrća sa slanim sirom Salakisom savršeno će nadopuniti i zaokružiti okuse ovog jela.
Sastojci
Za pačja prsa
-
1 kg
pačjih prsa s kostima
-
2 lista
lovora
-
Malo
soli
-
Malo
crvenog papra
Za umak
-
1
naranča - sok
-
1 žlica
kvalitetne marmelade od naranče bez dodanog šećera
-
100 ml
suhog bijelog vina
-
1 žličica
zrna crvenog papra
-
1 žlica
Dukat maslaca
-
Malo
soli
Za salatu
-
3-4
manje mkrve
-
2
cikle
-
½ žličice
soli
-
½ žličice
timjana
-
Malo
papra
-
100 g
President Salakis sira
-
Malo
maslinovog ulja
-
1/2
limuna - sok
-
Oštrim nožem odvojite pačja prsa s kosti i filetirajte ih tako da dobijete dva lijepa komada. Višak masnoće odrežite, a kožu zarežite dijagonalno na dva-tri mjesta. Pripazite kod rezanja da ne zarežete i meso.
-
Ovako pripremljena prsa natrljajte solju i crvenim paprom, na svaki komad stavite po lovorov list i ostavite pola sata do sat vremena da se 'odmore'.
-
Dok se meso marinira, pripremite salatu: mrkvu i ciklu ogulite, operite i narežite – mrkvu na prutiće, ciklu na polumjesece.
-
Složite povrće u posudu za pečenje, prelijte maslinovim uljem, dodajte sol, timijan i papar. Dobro sve izmiješajte kako bi začini i ulje obložili sve komade cikle i mrkve.
-
Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 20-ak minuta ili dok ne omekšaju i lagano se karameliziraju.
-
Pečeno povrće dodajte opranoj rikoli. Dodajte Salakis narezan na kockice, začinite maslinovim uljem i limunovim sokom te dobro promiješajte.
-
Sada pripremite pačja prsa: oba komada prsa stavite na hladnu tavu, okrenute kožom prema dolje. Pecite ih na umjereno jakoj vatri 5-6 minuta ili dok kožica ne postane hrskava i zlatna. Zatim ih okrenite i pecite na jakoj vatri minutu samo da se zatvore pore. Prebacite prsa u posudu za pečenje i dovršite ih u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva. Pecite ih u pećnici još 10 minuta za rare, 15 minuta za medium ili 18 minuta za well done.
-
U tavu u kojoj su se pržila prsa dodajte sok od jedne naranče, žlicu marmelade od naranče, bijelo vino i crveni papar. Zagrijavajte na jakoj vatri kako bi ispario alkohol i umak se reducirao. Na kraju kuhanja začinite solju po ukusu, maknite s vatre i dovršite tako da umiješate žlicu maslaca.
-
Pečena pačja prsa izvadite iz pećnice i ostavite na dasci za rezanje da se odmore desetak minuta. Zatim ih narežite na ploške i servirajte s umakom od naranče i salatom od pečenog povrća.
Recept: Cukar
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više