VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Pačja prsa u umaku od naranče pravi su klasik koji možete poslužiti u svakoj svečanoj prilici. Salata od pečenog korjenastog povrća sa slanim sirom Salakisom savršeno će nadopuniti i zaokružiti okuse ovog jela.
Sastojci
Za pačja prsa
-
1 kg
pačjih prsa s kostima
-
2 lista
lovora
-
Malo
soli
-
Malo
crvenog papra
Za umak
-
1
naranča - sok
-
1 žlica
kvalitetne marmelade od naranče bez dodanog šećera
-
100 ml
suhog bijelog vina
-
1 žličica
zrna crvenog papra
-
1 žlica
Dukat maslaca
-
Malo
soli
Za salatu
-
3-4
manje mkrve
-
2
cikle
-
½ žličice
soli
-
½ žličice
timjana
-
Malo
papra
-
100 g
President Salakis sira
-
Malo
maslinovog ulja
-
1/2
limuna - sok
-
Oštrim nožem odvojite pačja prsa s kosti i filetirajte ih tako da dobijete dva lijepa komada. Višak masnoće odrežite, a kožu zarežite dijagonalno na dva-tri mjesta. Pripazite kod rezanja da ne zarežete i meso.
-
Ovako pripremljena prsa natrljajte solju i crvenim paprom, na svaki komad stavite po lovorov list i ostavite pola sata do sat vremena da se 'odmore'.
-
Dok se meso marinira, pripremite salatu: mrkvu i ciklu ogulite, operite i narežite – mrkvu na prutiće, ciklu na polumjesece.
-
Složite povrće u posudu za pečenje, prelijte maslinovim uljem, dodajte sol, timijan i papar. Dobro sve izmiješajte kako bi začini i ulje obložili sve komade cikle i mrkve.
-
Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 20-ak minuta ili dok ne omekšaju i lagano se karameliziraju.
-
Pečeno povrće dodajte opranoj rikoli. Dodajte Salakis narezan na kockice, začinite maslinovim uljem i limunovim sokom te dobro promiješajte.
-
Sada pripremite pačja prsa: oba komada prsa stavite na hladnu tavu, okrenute kožom prema dolje. Pecite ih na umjereno jakoj vatri 5-6 minuta ili dok kožica ne postane hrskava i zlatna. Zatim ih okrenite i pecite na jakoj vatri minutu samo da se zatvore pore. Prebacite prsa u posudu za pečenje i dovršite ih u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva. Pecite ih u pećnici još 10 minuta za rare, 15 minuta za medium ili 18 minuta za well done.
-
U tavu u kojoj su se pržila prsa dodajte sok od jedne naranče, žlicu marmelade od naranče, bijelo vino i crveni papar. Zagrijavajte na jakoj vatri kako bi ispario alkohol i umak se reducirao. Na kraju kuhanja začinite solju po ukusu, maknite s vatre i dovršite tako da umiješate žlicu maslaca.
-
Pečena pačja prsa izvadite iz pećnice i ostavite na dasci za rezanje da se odmore desetak minuta. Zatim ih narežite na ploške i servirajte s umakom od naranče i salatom od pečenog povrća.
Recept: Cukar
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više