VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Kanavaca dolazi od talijanske riječi canavaccio koja u prijevodu znači platno.
Sastojci
Tijesto:
-
300 g
glatkog brašna
-
3
jaja
-
malo
soli
-
po potrebi
mlake vode
Nadjev:
-
500 g
mljevene junetine
-
350 g
špinata
-
3
jaja
-
150 g
Sirela Podravca
-
4
češnja češnjaka
-
50 g
pršuta ili pancete
-
po želji
sol, papar, ulje, maslinovo ulje
Umak:
-
200 g
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
malo
bosiljka
-
po želji
sol i papar
Naime, ova se "savijača" kuha umotana u kuhinjsku krpu, odnosno platno. Kanavacu su kuhale none u Istri pa od tuda i naziv.
-
Skuhajte špinat, ocijedite, i narežite na sitno. Prodinstajte mljeveno meso na maslinovom ulju, dodajte češnjak i sitno nasjeckanu pancetu ili pršut, začinite.
-
Ostavite meso da se hladi i u međuvremenu zamijesite tijesto od 300 grama brašna, 3 jaja, malo soli i mlake vode po potrebi. Polako dodajte vodu dok tijesto nije kompaktno i glatko. Mora biti malo mekše od tijesta za rezance.
-
Razvaljajte tijesto tanko u oblik pravokutnika.
-
U ohlađeni nadjev naribajte 150 grama Podravca, dodajte nasjeckani špinat i 3 jaja i sve izmiješajte.
-
Na razvaljano tijesto rasporedite nadjev i zarolajte u savijaču te je smotajte u oblik puža.
-
Savijaču – kanavacu stavite na sredinu kuhinjske krpe, povežite i objesite na kuhaču te stavite u dublji lonac da se kuha. Kanavaca ne smije dirati dno i ne smije biti iznad vode. Kuhajte 40 minuta.
-
Dok se kanavaca kuha, spremite jednostavni umak od Brzo & Fino vrhnja za kuhanje, koje začinite po ukusu i pustite da proključa. Ukoliko želite, i u umak dodajte malo Podravca da se otopi.
-
Kuhanu kanavacu narežite i poslužite s bijelim umakom.
Recept: Forking Croatia
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više