VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Kanavaca dolazi od talijanske riječi canavaccio koja u prijevodu znači platno.
Sastojci
Tijesto:
-
300 g
glatkog brašna
-
3
jaja
-
malo
soli
-
po potrebi
mlake vode
Nadjev:
-
500 g
mljevene junetine
-
350 g
špinata
-
3
jaja
-
150 g
Sirela Podravca
-
4
češnja češnjaka
-
50 g
pršuta ili pancete
-
po želji
sol, papar, ulje, maslinovo ulje
Umak:
-
200 g
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
malo
bosiljka
-
po želji
sol i papar
Naime, ova se "savijača" kuha umotana u kuhinjsku krpu, odnosno platno. Kanavacu su kuhale none u Istri pa od tuda i naziv.
-
Skuhajte špinat, ocijedite, i narežite na sitno. Prodinstajte mljeveno meso na maslinovom ulju, dodajte češnjak i sitno nasjeckanu pancetu ili pršut, začinite.
-
Ostavite meso da se hladi i u međuvremenu zamijesite tijesto od 300 grama brašna, 3 jaja, malo soli i mlake vode po potrebi. Polako dodajte vodu dok tijesto nije kompaktno i glatko. Mora biti malo mekše od tijesta za rezance.
-
Razvaljajte tijesto tanko u oblik pravokutnika.
-
U ohlađeni nadjev naribajte 150 grama Podravca, dodajte nasjeckani špinat i 3 jaja i sve izmiješajte.
-
Na razvaljano tijesto rasporedite nadjev i zarolajte u savijaču te je smotajte u oblik puža.
-
Savijaču – kanavacu stavite na sredinu kuhinjske krpe, povežite i objesite na kuhaču te stavite u dublji lonac da se kuha. Kanavaca ne smije dirati dno i ne smije biti iznad vode. Kuhajte 40 minuta.
-
Dok se kanavaca kuha, spremite jednostavni umak od Brzo & Fino vrhnja za kuhanje, koje začinite po ukusu i pustite da proključa. Ukoliko želite, i u umak dodajte malo Podravca da se otopi.
-
Kuhanu kanavacu narežite i poslužite s bijelim umakom.
Recept: Forking Croatia
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više