Recept - Predjelo, Glavno jelo

Njoki u umaku od maslaca i češnjaka

Njoki u umaku od maslaca i češnjaka jednostavni su za pripremu i vrlo slasni. Lagano karamelizirani maslac daje im orašastu aromu koju češnjak izvrsno nadopunjava. Obilno ih posipajte sirom i poslužite kao samostalno jelo ili ukusan prilog.

Sastojci

  • 300 g
    svježih njoka
  • 100 g
    President maslaca
  • 1 veliki režanj
    češnjaka, nariban
  • 1 žličica
    crvenog papra u zrnu
  • 1 žlica
    sjeckanog peršina
  • Po ukusu
    sol
  • Za posluživanje
    President Ribanac

  • U velikoj tavi zagrijte 3 – 4 žlice ulja pa na njemu prepržite svježe njoke.

  • Kad njoki uhvate hrskavu koricu, izvadite ih iz tave i ostavite sa strane. 

  • U tavu zatim ubacite maslac, a kad se potpuno otopi, smanjite vatru i nastavite ga krčkati dok ne postane zlatnosmeđe boje.

  • Smanjite vatru pa dodajte češnjak i papar.

  • Kratko pržite češnjak u maslacu, a čim zamiriše, umiješajte njoke.

  • Maknite s vatre, dodajte sjeckani peršin i posolite.

  • Poslužite odmah uz dosta naribanog sira.