VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Njoki u umaku od maslaca i češnjaka
Njoki u umaku od maslaca i češnjaka jednostavni su za pripremu i vrlo slasni. Lagano karamelizirani maslac daje im orašastu aromu koju češnjak izvrsno nadopunjava. Obilno ih posipajte sirom i poslužite kao samostalno jelo ili ukusan prilog.
Sastojci
-
300 g
svježih njoka
-
100 g
President maslaca
-
1 veliki režanj
češnjaka, nariban
-
1 žličica
crvenog papra u zrnu
-
1 žlica
sjeckanog peršina
-
Po ukusu
sol
-
Za posluživanje
President Ribanac
-
U velikoj tavi zagrijte 3 – 4 žlice ulja pa na njemu prepržite svježe njoke.
-
Kad njoki uhvate hrskavu koricu, izvadite ih iz tave i ostavite sa strane.
-
U tavu zatim ubacite maslac, a kad se potpuno otopi, smanjite vatru i nastavite ga krčkati dok ne postane zlatnosmeđe boje.
-
Smanjite vatru pa dodajte češnjak i papar.
-
Kratko pržite češnjak u maslacu, a čim zamiriše, umiješajte njoke.
-
Maknite s vatre, dodajte sjeckani peršin i posolite.
-
Poslužite odmah uz dosta naribanog sira.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više