VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Njoki od ricotte u umaku od pečenog povrća
Sastojci
Za njoke
-
250 g
Galbani ricotte
-
75 g
sira Galbani grana padano, naribanog
-
1
žumanjak
-
1/3 žličice
muškatnog oraščića
-
Po ukusu
sol i papar
-
150 g
brašna
Za umak
-
1 kg
rajčica
-
2
crvene paparike
-
4 režnja
češnjaka
-
1 mala glavica
luka
-
2 - 3 žlice
maslinovog ulja
-
1 žličica
šećera
-
1/2 žličice
majčine dušice
-
Po ukusu
soli i papar
-
Za umak:
Rajčice operite i narežite na četvrtine. Paprike operite, prepolovite i odstranite im koštice.
Složite rajčice i paprike na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Češnjak zgnječite i dodajte ga na rajčice i paprike.
Glavicu luka ogulite, prepolovite i također je dodajte ostalom povrću.
Začinite sve maslinovim uljem, posipajte šećerom, dodajte svježi bosiljak, sol i papar pa sve dobro promiješajte.
Pecite sve u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, oko pola sata ili dok se povrće lijepo ne zarumeni.
Pečeno povrće prebacite u blender i usitnite ga u fini umak.
Po potrebi začinite umak s još malo soli ili šećera te poslužite. -
Za njoke:
U zdjeli pomiješajte ricottu sa sirom grana padano, žumanjkom i začinima.
Dodajte malo po malo brašna i sve miješajte drvenom kuhačom.
Kad se sastojci povežu u mekano tijesto, rukama ga premijesite, prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i podijelite na 4 dijela.
Svaki dio tijesta dlanovima formirajte u kobasicu pa oštrim nožem narežite na komade - njoke.
Njoke kuhajte u dosta kipuće i blago posoljene vode.
Kad zaplivaju, kuhajte ih još 3 minute, a zatim ih izvadite iz vode i poslužite uz umak od pečenog povrća.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više