VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Njoki od ricotte u umaku od pečenog povrća
Sastojci
Za njoke
-
250 g
Galbani ricotte
-
75 g
sira Galbani grana padano, naribanog
-
1
žumanjak
-
1/3 žličice
muškatnog oraščića
-
Po ukusu
sol i papar
-
150 g
brašna
Za umak
-
1 kg
rajčica
-
2
crvene paparike
-
4 režnja
češnjaka
-
1 mala glavica
luka
-
2 - 3 žlice
maslinovog ulja
-
1 žličica
šećera
-
1/2 žličice
majčine dušice
-
Po ukusu
soli i papar
-
Za umak:
Rajčice operite i narežite na četvrtine. Paprike operite, prepolovite i odstranite im koštice.
Složite rajčice i paprike na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Češnjak zgnječite i dodajte ga na rajčice i paprike.
Glavicu luka ogulite, prepolovite i također je dodajte ostalom povrću.
Začinite sve maslinovim uljem, posipajte šećerom, dodajte svježi bosiljak, sol i papar pa sve dobro promiješajte.
Pecite sve u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, oko pola sata ili dok se povrće lijepo ne zarumeni.
Pečeno povrće prebacite u blender i usitnite ga u fini umak.
Po potrebi začinite umak s još malo soli ili šećera te poslužite. -
Za njoke:
U zdjeli pomiješajte ricottu sa sirom grana padano, žumanjkom i začinima.
Dodajte malo po malo brašna i sve miješajte drvenom kuhačom.
Kad se sastojci povežu u mekano tijesto, rukama ga premijesite, prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i podijelite na 4 dijela.
Svaki dio tijesta dlanovima formirajte u kobasicu pa oštrim nožem narežite na komade - njoke.
Njoke kuhajte u dosta kipuće i blago posoljene vode.
Kad zaplivaju, kuhajte ih još 3 minute, a zatim ih izvadite iz vode i poslužite uz umak od pečenog povrća.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više