VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Dukat&Blogeri, Glavno jelo
Njoki od hokaido bundeve u umaku od Galbani gorgonzole i špinata
Buče su prave kraljice jeseni koje se, osim što su iznimno privlačne, mogu pripremati na bezbroj načina. Izvrsne su u slatkim i slanim kombinacijama pa tako i u ovoj - njokima s Galbani gorgonzolom i špinatom.
Sastojci
Za pire:
-
1
hokaido buča, oko 500 g
-
malo
soli
-
malo
maslinova ulja
Za njoke:
-
350 g
pirea od hokaido buče
-
200 g
brašna
-
1
jaje
Za umak:
-
300 g
špinata, očišćenog i blanširanog
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
1 žlica
Dukat maslaca
-
1 režanj
češnjaka, sitno sjeckani
-
150 g
Galbani gorgonzole
-
malo
svježe mljevenog bijelog papra
-
2 žlice
sjeckanih bučinih golica
-
Za pire:
Buču prepolovite, žlicom joj odstranite koštice te je narežite na kriške. Kriške posložite na lim za pečenje, posolite ih i poškropite s malo maslinova ulja. -
Pecite ih, ovako pripremljene, u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko dvadeset minuta ili dok potpuno ne omekšaju.
-
Pečene kriške buče ogulite od kore te ih vilicom zgnječite u pire.
-
Za njoke:
Odvažite 350 g pirea od buče, dodajte jedno jaje i počnite mijesiti tijesto. Malo po malo dodavajte 150 g brašna dok ne dobijete mekano tijesto s kojim možete raditi. Nemojte pretjerati s dodavanjem brašna jer ćete dobiti žilave njoke. -
Prebacite tijesto na pobrašnjenu radnu plohu te ga još kratko premijesite. Ako se jako lijepi posipajte ga s ostatkom brašna, no budite oprezni.
-
Tijesto podijelite na četiri jednaka dijela, svaki dio razvaljajte u kobasicu pa kobasicu narežite na male komadiće – njoke. Ako želite, njoke možete dodatno oblikovati na daščici za njoke ili ribežu.
-
Gotove njoke kuhajte u puno slane, kipuće vode. Gotovi su nekoliko minuta nakon što isplivaju na površinu.
-
Ocijedite ih i stavite u posudu s malo Dukat maslaca. Vodu od kuhanja sačuvajte, trebat će vam za umak.
-
Za umak:
Na velikoj tavi zagrijte žlicu maslinova ulja i žlicu Dukat maslaca. Kada se maslac otopi dodajte nasjeckani češnjak i kratko ga pirjajte dok ne zamiriši i uhvati malo boje. -
Dodajte Galbani gorgonzolu koju ste narezali na manje komade te podlijte sve s malo vode od kuhanja njoka.
-
Kada se gorgonzola otopi umiješajte blanširani špinat. Promiješajte, dodajte malo svježe mljevenog bijelog papra i kratko prokuhajte.
-
Maknite s vatre, umiješajte njoke i posipajte ih nasjeckanim bučinim golicama.
-
Odmah poslužite.
Recept: Cukar
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više