VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Dukat&Blogeri, Glavno jelo
Njoki od hokaido bundeve u umaku od Galbani gorgonzole i špinata
Buče su prave kraljice jeseni koje se, osim što su iznimno privlačne, mogu pripremati na bezbroj načina. Izvrsne su u slatkim i slanim kombinacijama pa tako i u ovoj - njokima s Galbani gorgonzolom i špinatom.
Sastojci
Za pire:
-
1
hokaido buča, oko 500 g
-
malo
soli
-
malo
maslinova ulja
Za njoke:
-
350 g
pirea od hokaido buče
-
200 g
brašna
-
1
jaje
Za umak:
-
300 g
špinata, očišćenog i blanširanog
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
1 žlica
Dukat maslaca
-
1 režanj
češnjaka, sitno sjeckani
-
150 g
Galbani gorgonzole
-
malo
svježe mljevenog bijelog papra
-
2 žlice
sjeckanih bučinih golica
-
Za pire:
Buču prepolovite, žlicom joj odstranite koštice te je narežite na kriške. Kriške posložite na lim za pečenje, posolite ih i poškropite s malo maslinova ulja. -
Pecite ih, ovako pripremljene, u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko dvadeset minuta ili dok potpuno ne omekšaju.
-
Pečene kriške buče ogulite od kore te ih vilicom zgnječite u pire.
-
Za njoke:
Odvažite 350 g pirea od buče, dodajte jedno jaje i počnite mijesiti tijesto. Malo po malo dodavajte 150 g brašna dok ne dobijete mekano tijesto s kojim možete raditi. Nemojte pretjerati s dodavanjem brašna jer ćete dobiti žilave njoke. -
Prebacite tijesto na pobrašnjenu radnu plohu te ga još kratko premijesite. Ako se jako lijepi posipajte ga s ostatkom brašna, no budite oprezni.
-
Tijesto podijelite na četiri jednaka dijela, svaki dio razvaljajte u kobasicu pa kobasicu narežite na male komadiće – njoke. Ako želite, njoke možete dodatno oblikovati na daščici za njoke ili ribežu.
-
Gotove njoke kuhajte u puno slane, kipuće vode. Gotovi su nekoliko minuta nakon što isplivaju na površinu.
-
Ocijedite ih i stavite u posudu s malo Dukat maslaca. Vodu od kuhanja sačuvajte, trebat će vam za umak.
-
Za umak:
Na velikoj tavi zagrijte žlicu maslinova ulja i žlicu Dukat maslaca. Kada se maslac otopi dodajte nasjeckani češnjak i kratko ga pirjajte dok ne zamiriši i uhvati malo boje. -
Dodajte Galbani gorgonzolu koju ste narezali na manje komade te podlijte sve s malo vode od kuhanja njoka.
-
Kada se gorgonzola otopi umiješajte blanširani špinat. Promiješajte, dodajte malo svježe mljevenog bijelog papra i kratko prokuhajte.
-
Maknite s vatre, umiješajte njoke i posipajte ih nasjeckanim bučinim golicama.
-
Odmah poslužite.
Recept: Cukar
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više