VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ovo vibrantno jelo možete pripremiti s klasičnom ili zlatnom ciklom, ili pak udvostručiti količine i napraviti u obje varijante. President maslac s finom morskom soli savršeno naglašava slatkast okus koje ovim njokima daje cikla. Prava kombinacija za sezonski ljetni užitak!
Sastojci
-
200 g
pečene cikle
-
40 g
jaja
-
malo
soli
-
80 g
Galbani ricotte
-
25 g
Sirela Ribanca
-
150 g
glatkog brašna
-
20 g
President maslaca s morskom solju
-
za posipanje
Sirela Ribanac
-
malo
listića bosiljka
-
Srednju ciklu (ili dvije manje) dobro operite i odstranite lisnati dio (oko 240 g neočišćene cikle daje 200 g očišćene). Zamotajte je u aluminijsku foliju i pecite na 180 °C jedan sat. Cikla je gotova kada se može probosti vilicom bez ikakvog otpora.
-
Čim se cikla dovoljno ohladila, ogulite je i nasjeckajte na manje komadiće. U multipraktiku ili štapnim mikserom usitnite ciklu u jako fini pire, dodajte joj jaje i izmiješajte pjenjačom. Smjesi dodajte malo soli, Galbani ricottu i naribani Sirela Ribanac i sve dobro promiješajte.
-
Špatulom u smjesu dodajte i 150 g glatkog brašna i čim više ne vidite brašno, prestanite s miješanjem. Prekrijte prijanjajućom folijom i ostavite da odstoji 20 minuta na sobnoj temperaturi.
-
Na pobrašnjenu radnu površinu istresite tijesto i oblikujte ga u tri kobasice uz pomoć brašna. Tijesto je lagano ljepljivo, ali se zahvaljujući brašnu s njim lako rukuje. Nožem ili špatulom oblikujte njoke i kuhajte ih u posoljenoj kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu (oko 2 minute).
-
Prebacite ih u posudu i dok su još vrući u njih umiješajte President maslac s morskom solju. Po želji ih pospite sa Sirela Ribancem i ukrasite listićima bosiljka.
Recept: Cooking with the cat
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više