VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ovo vibrantno jelo možete pripremiti s klasičnom ili zlatnom ciklom, ili pak udvostručiti količine i napraviti u obje varijante. President maslac s finom morskom soli savršeno naglašava slatkast okus koje ovim njokima daje cikla. Prava kombinacija za sezonski ljetni užitak!
Sastojci
-
200 g
pečene cikle
-
40 g
jaja
-
malo
soli
-
80 g
Galbani ricotte
-
25 g
Sirela Ribanca
-
150 g
glatkog brašna
-
20 g
President maslaca s morskom solju
-
za posipanje
Sirela Ribanac
-
malo
listića bosiljka
-
Srednju ciklu (ili dvije manje) dobro operite i odstranite lisnati dio (oko 240 g neočišćene cikle daje 200 g očišćene). Zamotajte je u aluminijsku foliju i pecite na 180 °C jedan sat. Cikla je gotova kada se može probosti vilicom bez ikakvog otpora.
-
Čim se cikla dovoljno ohladila, ogulite je i nasjeckajte na manje komadiće. U multipraktiku ili štapnim mikserom usitnite ciklu u jako fini pire, dodajte joj jaje i izmiješajte pjenjačom. Smjesi dodajte malo soli, Galbani ricottu i naribani Sirela Ribanac i sve dobro promiješajte.
-
Špatulom u smjesu dodajte i 150 g glatkog brašna i čim više ne vidite brašno, prestanite s miješanjem. Prekrijte prijanjajućom folijom i ostavite da odstoji 20 minuta na sobnoj temperaturi.
-
Na pobrašnjenu radnu površinu istresite tijesto i oblikujte ga u tri kobasice uz pomoć brašna. Tijesto je lagano ljepljivo, ali se zahvaljujući brašnu s njim lako rukuje. Nožem ili špatulom oblikujte njoke i kuhajte ih u posoljenoj kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu (oko 2 minute).
-
Prebacite ih u posudu i dok su još vrući u njih umiješajte President maslac s morskom solju. Po želji ih pospite sa Sirela Ribancem i ukrasite listićima bosiljka.
Recept: Cooking with the cat
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više