VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ovo vibrantno jelo možete pripremiti s klasičnom ili zlatnom ciklom, ili pak udvostručiti količine i napraviti u obje varijante. President maslac s finom morskom soli savršeno naglašava slatkast okus koje ovim njokima daje cikla. Prava kombinacija za sezonski ljetni užitak!
Sastojci
-
200 g
pečene cikle
-
40 g
jaja
-
malo
soli
-
80 g
Galbani ricotte
-
25 g
Sirela Ribanca
-
150 g
glatkog brašna
-
20 g
President maslaca s morskom solju
-
za posipanje
Sirela Ribanac
-
malo
listića bosiljka
-
Srednju ciklu (ili dvije manje) dobro operite i odstranite lisnati dio (oko 240 g neočišćene cikle daje 200 g očišćene). Zamotajte je u aluminijsku foliju i pecite na 180 °C jedan sat. Cikla je gotova kada se može probosti vilicom bez ikakvog otpora.
-
Čim se cikla dovoljno ohladila, ogulite je i nasjeckajte na manje komadiće. U multipraktiku ili štapnim mikserom usitnite ciklu u jako fini pire, dodajte joj jaje i izmiješajte pjenjačom. Smjesi dodajte malo soli, Galbani ricottu i naribani Sirela Ribanac i sve dobro promiješajte.
-
Špatulom u smjesu dodajte i 150 g glatkog brašna i čim više ne vidite brašno, prestanite s miješanjem. Prekrijte prijanjajućom folijom i ostavite da odstoji 20 minuta na sobnoj temperaturi.
-
Na pobrašnjenu radnu površinu istresite tijesto i oblikujte ga u tri kobasice uz pomoć brašna. Tijesto je lagano ljepljivo, ali se zahvaljujući brašnu s njim lako rukuje. Nožem ili špatulom oblikujte njoke i kuhajte ih u posoljenoj kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu (oko 2 minute).
-
Prebacite ih u posudu i dok su još vrući u njih umiješajte President maslac s morskom solju. Po želji ih pospite sa Sirela Ribancem i ukrasite listićima bosiljka.
Recept: Cooking with the cat
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više