Ovaj kremasti namaz vrlo bi lako mogao postati vaš omiljeni način za pripremu cikle. Osim finog okusa, krasi ga i neodoljiva vibrantna ružičasta boja.

Sastojci

  • 3
    manje cikle, oko 400 g
  • 3 - 4
    režnja češnjaka
  • 60 g
    tahini paste
  • 200 g
    Dukatosa za pripremu jela
  • 1 žlica
    maslinovog ulja
  • 1 žlica
    limunovog soka
  • 1/2 žličice
    soli
  • Prstohvat
    papra
  • Po želji
    crni i bijeli sezam za posipanje

  • Cikle dobro operite, pa ih složite na list aluminijske folije. Dodajte 3 – 4 režnja češnjaka pa folijom omotajte u paketić.

  • Ovako zapakirane cikle pecite u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva oko 50 minuta ili dok ne omekšaju.

  • Pečene cikle izvadite iz pećnice, odmotajte ih i ostavite da se malo ohlade.

  • Kada su toliko hladne da ih možete primiti rukama, pažljivo ih ogulite i narežite na manje komade.

  • Narezane komade cikle ubacite u sjeckalicu, dodajte tahini, Dukatos, maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar pa sve izradite u glatki namaz.

  • Namaz prebacite u zdjelicu, posipajte sezamom i poslužite.