VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Srca artičoka i blago pikantni sir Pekorelo glavne su zvijezde finog, dekadentnog i ekstra prozračnog nabujka. Ovo proljetno jelo savršeno je ako ga poslužite kao predjelo, a u kombinaciji s osvježavajućom salatom idealan je odabir za lagani ručak ili večeru.
Sastojci
-
4
artičoke
-
25 g
Pekorela
-
4
jaja
-
250 ml
Dukat mlijeka
-
60 g
Dukat maslaca
-
4 žlice
glatkog brašna
-
Po želji
sol i papar
-
Artičokama odrežite stapku te ih kuhajte u kipućoj slanoj vodi dok ne postanu mekane – otprilike 45 min do sat vremena, ovisno o veličini artičoke. Ocijedite ih, odstranite im sve listove kako biste došli do srca artičoke, koje obavezno očistite od „dlačica“. Protisnite ih gnječilicom za krumpir ili vilicom.
-
Na srednje jakoj vatri otopite maslac, dodajte brašno i miješajte dok smjesa ne postane glatka. Postupno dodajte mlijeko i miješajte dok se umak ne zgusne. Začinite solju i paprom.
-
U dobiveni bešamel dodajte naribani sir Pekorelo. Pustite da se smjesa ohladi 10 minuta, a zatim dodajte žumanjke, jedan po jedan. Na kraju umiješajte pire od artičoka.
-
Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Laganim pokretima umiješajte u smjesu od artičoka.
-
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
-
Četiri posudice premažite maslacem i lagano posipajte brašnom. Napunite ih smjesom te stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu 30 minuta. Servirajte odmah.
Recept Mali chef.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više