VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Srca artičoka i blago pikantni sir Pekorelo glavne su zvijezde finog, dekadentnog i ekstra prozračnog nabujka. Ovo proljetno jelo savršeno je ako ga poslužite kao predjelo, a u kombinaciji s osvježavajućom salatom idealan je odabir za lagani ručak ili večeru.
Sastojci
-
4
artičoke
-
25 g
Pekorela
-
4
jaja
-
250 ml
Dukat mlijeka
-
60 g
Dukat maslaca
-
4 žlice
glatkog brašna
-
Po želji
sol i papar
-
Artičokama odrežite stapku te ih kuhajte u kipućoj slanoj vodi dok ne postanu mekane – otprilike 45 min do sat vremena, ovisno o veličini artičoke. Ocijedite ih, odstranite im sve listove kako biste došli do srca artičoke, koje obavezno očistite od „dlačica“. Protisnite ih gnječilicom za krumpir ili vilicom.
-
Na srednje jakoj vatri otopite maslac, dodajte brašno i miješajte dok smjesa ne postane glatka. Postupno dodajte mlijeko i miješajte dok se umak ne zgusne. Začinite solju i paprom.
-
U dobiveni bešamel dodajte naribani sir Pekorelo. Pustite da se smjesa ohladi 10 minuta, a zatim dodajte žumanjke, jedan po jedan. Na kraju umiješajte pire od artičoka.
-
Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Laganim pokretima umiješajte u smjesu od artičoka.
-
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
-
Četiri posudice premažite maslacem i lagano posipajte brašnom. Napunite ih smjesom te stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu 30 minuta. Servirajte odmah.
Recept Mali chef.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više