VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Srca artičoka i blago pikantni sir Pekorelo glavne su zvijezde finog, dekadentnog i ekstra prozračnog nabujka. Ovo proljetno jelo savršeno je ako ga poslužite kao predjelo, a u kombinaciji s osvježavajućom salatom idealan je odabir za lagani ručak ili večeru.
Sastojci
-
4
artičoke
-
25 g
Pekorela
-
4
jaja
-
250 ml
Dukat mlijeka
-
60 g
Dukat maslaca
-
4 žlice
glatkog brašna
-
Po želji
sol i papar
-
Artičokama odrežite stapku te ih kuhajte u kipućoj slanoj vodi dok ne postanu mekane – otprilike 45 min do sat vremena, ovisno o veličini artičoke. Ocijedite ih, odstranite im sve listove kako biste došli do srca artičoke, koje obavezno očistite od „dlačica“. Protisnite ih gnječilicom za krumpir ili vilicom.
-
Na srednje jakoj vatri otopite maslac, dodajte brašno i miješajte dok smjesa ne postane glatka. Postupno dodajte mlijeko i miješajte dok se umak ne zgusne. Začinite solju i paprom.
-
U dobiveni bešamel dodajte naribani sir Pekorelo. Pustite da se smjesa ohladi 10 minuta, a zatim dodajte žumanjke, jedan po jedan. Na kraju umiješajte pire od artičoka.
-
Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Laganim pokretima umiješajte u smjesu od artičoka.
-
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
-
Četiri posudice premažite maslacem i lagano posipajte brašnom. Napunite ih smjesom te stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu 30 minuta. Servirajte odmah.
Recept Mali chef.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više