Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Glavno jelo

Mozzarella in carrozza - pohani sendvič s mozzarellom

Tipično talijansko predjelo, topla rastezljiva Galbani mozzarella u hrskavom omotaču, oduševit će sve ljubitelje talijanskih okusa i brze kuhinje.

Sastojci

  • 6 komada
    kruha za tost
  • 3
    veća jaja
  • 100 ml
    Dukat mlijeka
  • po ukusu
    sol i papar
  • 2 pakiranja
    Galbani mozzarelle od 125 g
  • 100 g
    krušnih mrvica
  • 100 g
    brašna
  • za prženje
    ulje

KULINARSKI SAVJET: Ako nemate kruh za tost za ove „sendviče“ možete koristiti i odstajali kruh. A ako volite slane inćune, u svaki „jastučić“ dodajte i filet inćuna.

  • Galbani mozzarelle izvadite iz vrećice i stavite u cjedilo da se dobro ocijede. Potom ih narežite na ploške.

  • U dubljem tanjuru izmiješajte jaja, dodajte sol i papar.

  • Ako koristite kruh za tost lagano ga pritisnite prstima ili valjkom za tijesto, rubove umočite u smjesu s jajima, stavite u sredinu plošku mozzarelle i preklopite krajeve tako da dobijete trokut. Dobro spojite krajeve da mozzarella tijekom prženje ne iscuri, a ako je potrebno umočite ponovo u jaje. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.

  • Potom u smjesu s jajima dodajte Dukat mlijeko.

  • Trokute uvaljajte u brašno pa u smjesu s jajima i zatim u mrvice.

  • Pržite ih u ulju u dubokoj posudi do zlatno žute boje. Ocjedite na kuhinjskim ručnicima, pa poslužite uz salatu od rajčica.

Recept: Ave Dulcis