VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Tipično talijansko predjelo, topla rastezljiva Galbani mozzarella u hrskavom omotaču, oduševit će sve ljubitelje talijanskih okusa i brze kuhinje.
Sastojci
-
6 komada
kruha za tost
-
3
veća jaja
-
100 ml
Dukat mlijeka
-
po ukusu
sol i papar
-
2 pakiranja
Galbani mozzarelle od 125 g
-
100 g
krušnih mrvica
-
100 g
brašna
-
za prženje
ulje
KULINARSKI SAVJET: Ako nemate kruh za tost za ove „sendviče“ možete koristiti i odstajali kruh. A ako volite slane inćune, u svaki „jastučić“ dodajte i filet inćuna.
-
Galbani mozzarelle izvadite iz vrećice i stavite u cjedilo da se dobro ocijede. Potom ih narežite na ploške.
-
U dubljem tanjuru izmiješajte jaja, dodajte sol i papar.
-
Ako koristite kruh za tost lagano ga pritisnite prstima ili valjkom za tijesto, rubove umočite u smjesu s jajima, stavite u sredinu plošku mozzarelle i preklopite krajeve tako da dobijete trokut. Dobro spojite krajeve da mozzarella tijekom prženje ne iscuri, a ako je potrebno umočite ponovo u jaje. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.
-
Potom u smjesu s jajima dodajte Dukat mlijeko.
-
Trokute uvaljajte u brašno pa u smjesu s jajima i zatim u mrvice.
-
Pržite ih u ulju u dubokoj posudi do zlatno žute boje. Ocjedite na kuhinjskim ručnicima, pa poslužite uz salatu od rajčica.
Recept: Ave Dulcis
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Fritule s ricottom
Pahuljaste fritule s ricottom talijanska su verzija svima drage slastice.
Saznaj više
Pripremaju se brzo i jednostavno, a uz malo limoncella i limunove korice postaju prave mirisne bombice kojima je teško odoljeti. -
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više