VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Matcha zeleni čaj je japanski zeleni čaj u prahu koji se pojavio na brojnim popisima top superhrane za ovu godinu. On daje osnovi ove tortice vibrantnu zelenu boju dok joj kremasti Dukatos u kombinaciji s daju pjenastu teksturu. S obzirom da se ne peče pogodna je za vruće ljetne dane, a možete je ukrasiti sezonskim voćem i cvijećem po želji.
Sastojci
Za osnovu:
-
150 g
keksa s maslacem
-
30 g
šećera
-
50 g
Dukat maslaca
-
15 g
matcha zelenog čaja
-
40 g
Galbani Ricotte
Za mousse:
-
2
jaja
-
100 g
šećera
-
250 g
Dukatosa natur
-
100 g
Galbani Ricotte
-
7 g
želatine (5 listova)
-
2 dl
Brzo & Fino vrhnja za šlag
Za ukrašavanje:
-
po želji
voće i cvijeće (maline, smokve, ruže)
-
Prvo je potrebno napraviti bazu. U multipraktiku usitnimo kekse i dodamo im šećer i matcha zeleni čaj u prahu. Dukat maslac i Galbani Ricottu otopimo i izmiješamo s keksima. Dobro utisnemo u dno kalupa te uzdignemo i prema stranicama. Ostavimo u hladnjaku.
-
U vatrostalnu posudu stavimo 2 jaja i 100 g šećera. Želatinu prelijemo s vodom i ostavimo da bubri. Jaja postavimo iznad posude s kipućom vodom i miješamo mikserom iznad pare kuhajući ih na taj način. Kada jaja promijene boju i zagriju se, smjesa je gotova. Skinemo je s pare i dodamo joj Galbani Ricottu na sobnoj temperaturi, Dukatos te želatinu koju smo rastopili.
-
Vrijeme je da unesemo što više zraka u naš mousse. Čvrsto izradimo Brzo & Fino vrhnje za šlag i laganim pokretima, pazeći da sačuvamo laganu teksturu umiješamo šlag u smjesu.
-
Ulijemo mousse na pripremljenu bazu i dobro ohladimo u hladnjaku, najmanje par sati.
-
Tortu ukrasimo sezonskim voćem i cvijećem.
Recept: Cooking With The Cat
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pačja prsa u umaku od naranče i zimska salata sa Salakisom
Pačja prsa u umaku od naranče pravi su klasik koji možete poslužiti u svakoj svečanoj prilici. Salata od pečenog korjenastog povrća sa slanim sirom Salakisom savršeno će nadopuniti i zaokružiti okuse ovog jela.
Saznaj više -
Recept
Tart s kremom od naranče i kardamoma
Prhko, hrskavo tijesto i bogata, aromatična krema od naranče obogaćena kardamomom čine ovaj jednostavni desert koji svoju teksturu i okus duguje i Dukat maslacu.
Saznaj više -
Recept
Pečene jabuke s Dukatosom
Malo što stvara takvu ugodu kao miris pečenih jabuka koji se širi stanom. Jabuke s Dukatosom jedu se tople i griju dušu i tijelo.
Saznaj više -
Recept
Starinska pita od jabuka
Reska i mirisna jabuka najbolje dolazi do izražaja u nježnom prhkom tijestu. S klasikom ne možete pogriješiti, pogotovo kad miriše na djetinjstvo.
Saznaj više