VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Matcha zeleni čaj je japanski zeleni čaj u prahu koji se pojavio na brojnim popisima top superhrane za ovu godinu. On daje osnovi ove tortice vibrantnu zelenu boju dok joj kremasti Dukatos u kombinaciji s daju pjenastu teksturu. S obzirom da se ne peče pogodna je za vruće ljetne dane, a možete je ukrasiti sezonskim voćem i cvijećem po želji.
Sastojci
Za osnovu:
-
150 g
keksa s maslacem
-
30 g
šećera
-
50 g
Dukat maslaca
-
15 g
matcha zelenog čaja
-
40 g
Galbani Ricotte
Za mousse:
-
2
jaja
-
100 g
šećera
-
250 g
Dukatosa natur
-
100 g
Galbani Ricotte
-
7 g
želatine (5 listova)
-
2 dl
Brzo & Fino vrhnja za šlag
Za ukrašavanje:
-
po želji
voće i cvijeće (maline, smokve, ruže)
-
Prvo je potrebno napraviti bazu. U multipraktiku usitnimo kekse i dodamo im šećer i matcha zeleni čaj u prahu. Dukat maslac i Galbani Ricottu otopimo i izmiješamo s keksima. Dobro utisnemo u dno kalupa te uzdignemo i prema stranicama. Ostavimo u hladnjaku.
-
U vatrostalnu posudu stavimo 2 jaja i 100 g šećera. Želatinu prelijemo s vodom i ostavimo da bubri. Jaja postavimo iznad posude s kipućom vodom i miješamo mikserom iznad pare kuhajući ih na taj način. Kada jaja promijene boju i zagriju se, smjesa je gotova. Skinemo je s pare i dodamo joj Galbani Ricottu na sobnoj temperaturi, Dukatos te želatinu koju smo rastopili.
-
Vrijeme je da unesemo što više zraka u naš mousse. Čvrsto izradimo Brzo & Fino vrhnje za šlag i laganim pokretima, pazeći da sačuvamo laganu teksturu umiješamo šlag u smjesu.
-
Ulijemo mousse na pripremljenu bazu i dobro ohladimo u hladnjaku, najmanje par sati.
-
Tortu ukrasimo sezonskim voćem i cvijećem.
Recept: Cooking With The Cat
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više