Recept - Dukat&Blogeri, Desert

Mousse torta od Dukatosa i zelenog čaja

Matcha zeleni čaj je japanski zeleni čaj u prahu koji se pojavio na brojnim popisima top superhrane za ovu godinu. On daje osnovi ove tortice vibrantnu zelenu boju dok joj kremasti Dukatos u kombinaciji s daju pjenastu teksturu. S obzirom da se ne peče pogodna je za vruće ljetne dane, a možete je ukrasiti sezonskim voćem i cvijećem po želji.

Sastojci

Za osnovu:
  • 150 g
    keksa s maslacem
  • 30 g
    šećera
  • 50 g
    Dukat maslaca
  • 15 g
    matcha zelenog čaja
  • 40 g
    Galbani Ricotte
Za mousse:
  • 2
    jaja
  • 100 g
    šećera
  • 250 g
    Dukatosa natur
  • 100 g
    Galbani Ricotte
  • 7 g
    želatine (5 listova)
  • 2 dl
    Brzo & Fino vrhnja za šlag
Za ukrašavanje:
  • po želji
    voće i cvijeće (maline, smokve, ruže)

  • Prvo je potrebno napraviti bazu. U multipraktiku usitnimo kekse i dodamo im šećer i matcha zeleni čaj u prahu. Dukat maslac i Galbani Ricottu otopimo i izmiješamo s keksima. Dobro utisnemo u dno kalupa te uzdignemo i prema stranicama. Ostavimo u hladnjaku.

  • U vatrostalnu posudu stavimo 2 jaja i 100 g šećera. Želatinu prelijemo s vodom i ostavimo da bubri. Jaja postavimo iznad posude s kipućom vodom i miješamo mikserom iznad pare kuhajući ih na taj način. Kada jaja promijene boju i zagriju se, smjesa je gotova. Skinemo je s pare i dodamo joj Galbani Ricottu na sobnoj temperaturi, Dukatos te želatinu koju smo rastopili.

  • Vrijeme je da unesemo što više zraka u naš mousse. Čvrsto izradimo Brzo & Fino vrhnje za šlag i laganim pokretima, pazeći da sačuvamo laganu teksturu umiješamo šlag u smjesu.

  • Ulijemo mousse na pripremljenu bazu i dobro ohladimo u hladnjaku, najmanje par sati.

  • Tortu ukrasimo sezonskim voćem i cvijećem.