VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Sastojci
Za kolač
-
200 g
šećera
-
4
velika jaja
-
80 ml
ulja
-
1 vrećica
praška za pecivo
-
Prstohvat
soli
-
240 ml
Dukat mlijeka
-
55 g
Dukat maslaca
-
1 žličica
ekstrakta vanilije
-
240 g
glatkog brašna
Za čokoladni umak
-
130 g
čokolade za kuhanje
-
200 g
Brzo & Fino vrhnja za šalg
-
Za kolač:
Pravokutni kalup približnih dimenzija 20 x 30 cm obložite papirom za pečenje.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
U zdjeli pomiješajte šećer i jaja pa ih dobro izmiješajte mikserom. Miksajte dugo i uporno dok se smjesa ne zgusne, udvostruči i nastane tisuće sitnih mjehurića (oko 7 – 10 minuta).
Zatim dodajte ulje i još kratko sve miješajte mikserom kako bi se sastojci povezali.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
Ovu mješavinu prebacite u zdjelu s jajima i šećerom pa sve još kratko izmiksajte kako bi se svi sastojci povezali u homogenu smjesu.
U manjoj posudi pomiješajte mlijeko, maslac i ekstrakt vanilije pa zagrijavajte nad umjerenom vatrom dok se maslac ne otopi.
Zagrijano mlijeko i maslac pažljivo ulijte u smjesu od jaja i brašna te cijelo vrijeme sve miješajte mikserom na niskoj brzini.
Kad se sve poveže u lijepo i glatko tijesto, prebacite ga u pripremljeni kalup i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 40 minuta ili dok ne položi test čačkalicom.
Pečeni kolač izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. -
Za čokoladni umak:
U lončiću debljeg dna pomiješajte nasjeckanu čokoladu i vrhnje za šlag pa sve kuhajte nad laganom vatrom dok se sastojci ne pretvore u glatki čokoladni umak.
Maknite lončić s vatre i ostavite umak da se ohladi na sobnu temperaturu, a zatim ga poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više