VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Sastojci
Za kolač
-
200 g
šećera
-
4
velika jaja
-
80 ml
ulja
-
1 vrećica
praška za pecivo
-
Prstohvat
soli
-
240 ml
Dukat mlijeka
-
55 g
Dukat maslaca
-
1 žličica
ekstrakta vanilije
-
240 g
glatkog brašna
Za čokoladni umak
-
130 g
čokolade za kuhanje
-
200 g
Brzo & Fino vrhnja za šalg
-
Za kolač:
Pravokutni kalup približnih dimenzija 20 x 30 cm obložite papirom za pečenje.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
U zdjeli pomiješajte šećer i jaja pa ih dobro izmiješajte mikserom. Miksajte dugo i uporno dok se smjesa ne zgusne, udvostruči i nastane tisuće sitnih mjehurića (oko 7 – 10 minuta).
Zatim dodajte ulje i još kratko sve miješajte mikserom kako bi se sastojci povezali.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
Ovu mješavinu prebacite u zdjelu s jajima i šećerom pa sve još kratko izmiksajte kako bi se svi sastojci povezali u homogenu smjesu.
U manjoj posudi pomiješajte mlijeko, maslac i ekstrakt vanilije pa zagrijavajte nad umjerenom vatrom dok se maslac ne otopi.
Zagrijano mlijeko i maslac pažljivo ulijte u smjesu od jaja i brašna te cijelo vrijeme sve miješajte mikserom na niskoj brzini.
Kad se sve poveže u lijepo i glatko tijesto, prebacite ga u pripremljeni kalup i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 40 minuta ili dok ne položi test čačkalicom.
Pečeni kolač izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. -
Za čokoladni umak:
U lončiću debljeg dna pomiješajte nasjeckanu čokoladu i vrhnje za šlag pa sve kuhajte nad laganom vatrom dok se sastojci ne pretvore u glatki čokoladni umak.
Maknite lončić s vatre i ostavite umak da se ohladi na sobnu temperaturu, a zatim ga poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više