VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Mascarpone je izvrstan dodatak slatkim kremama za kolače.
Sastojci
Za 12 tortica
-
185g
glatkog brašna
-
50g
kakao praha
-
3/4
sode bikarbone
-
prstohvat
soli
-
100g
Dukat maslaca
-
180g
šećera
-
2
jaja
-
120ml
mlijeka
-
120ml
tople vode
Za kremu
-
50g
tamne čokolade
-
50g
namaza od lješnjaka
-
200g
Galbani Mascarponea
-
100ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
Ova čokoladna verzija odmak je od uobičajenog tiramisua, a oduševit će i goste i ukućane.
KULINARSKI SAVJET: Umjesto kolačića možete ispeći tortu.
-
U posudu stavite brašno koje ste prethodno prosijali, kakao i sodu bikarbonu.
-
U drugoj zdjeli mikserom izmiješajte maslac sa šećerom, pa dodajte jedno po jedno jaje i sol.
-
U smjesu s maslacem naizmjence dodajte mlijeko i suhe sastojke, a na kraju dodajte toplu vodu.
-
Smjesu rasporedite u kalupe i pecite 20-ak minuta na 180 °C.
-
Dok se kolačići hlade napravite kremu: otopite čokoladu na pari i dodajte joj namaz od lješnjaka. U ohlađenu kremu dodajte Galbani Mascarpone i sve dobro promiješajte. Na kraju dodajte umućeno Brzo & Fino vrhnje za šlag.
-
Kremom ukrasite tortice.
Recept: Ave Dulcis
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više -
Recept
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Saznaj više