Mascarpone je izvrstan dodatak slatkim kremama za kolače. 

Sastojci

Za 12 tortica
  • 185g
    glatkog brašna
  • 50g
    kakao praha
  • 3/4
    sode bikarbone
  • prstohvat
    soli
  • 100g
    Dukat maslaca
  • 180g
    šećera
  • 2
    jaja
  • 120ml
    mlijeka
  • 120ml
    tople vode
Za kremu
  • 50g
    tamne čokolade
  • 50g
    namaza od lješnjaka
  • 200g
    Galbani Mascarponea
  • 100ml
    Brzo & Fino vrhnja za šlag

Ova čokoladna verzija odmak je od uobičajenog tiramisua, a oduševit će i goste i ukućane.   

KULINARSKI SAVJET: Umjesto kolačića možete ispeći tortu.

  • U posudu stavite brašno koje ste prethodno prosijali, kakao i sodu bikarbonu.

  • U drugoj zdjeli mikserom izmiješajte maslac sa šećerom, pa dodajte jedno po jedno jaje i sol.

  • U smjesu s maslacem naizmjence dodajte mlijeko i suhe sastojke, a na kraju dodajte toplu vodu.

  • Smjesu rasporedite u kalupe i pecite 20-ak minuta na 180 °C.

  • Dok se kolačići hlade napravite kremu: otopite čokoladu na pari i dodajte joj namaz od lješnjaka. U ohlađenu kremu dodajte Galbani Mascarpone i sve dobro promiješajte. Na kraju dodajte umućeno Brzo & Fino vrhnje za šlag.

  • Kremom ukrasite tortice.

Recept: Ave Dulcis