VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Minestrone s Ribancem
Tajna svih talijanskih variva je u soffrittu – sitno nasjeckanom i pirjanom povrću. No to nije jedina tajna talijanskih kuhara: znate li da oni jelima često dodaju komadiće kore zrelog sira poput Ribanca? Ovaj mali trik zaokružit će okus svakog variva, pa tako i klasičnog minestronea.
Sastojci
-
1 glavica
luka
-
2
srednje velike mrkve
-
2 žlice
maslinova ulja
-
2 režnja
češnjaka, sitno nasjeckana
-
1 žlica
koncentrata od rajčica
-
1 komad
korice Sirela Ribanca
-
2
srednje velika krumpira, narezana na kockice
-
150 g
graška
-
5-6
cherry rajčica
-
1
manja tikvica, narezana na kockice
-
2 stabljike
celera listaša
-
2
lovorova lista
-
1 žličica
majčine dušice
-
150 g
pužića ili druge male tjestenine
-
20 - 30 g
svježe naribanog Sirela Ribanca
-
100 ml
pasirane rajčice
-
2 l
povrtnog temeljca
-
200 g
bijelog graha, kuhanog ili iz konzerve
-
Malo
svježeg peršina
-
Po ukusu
sol i papar
-
Sitno nasjeckajte luk, mrkvu i celer.
-
U većem loncu zagrijte maslinovo ulje pa na njemu pirjajte pripremljeno povrće. Pirjajte ga lagano i dugo dok potpuno ne omekša. Ako je potrebno, povremeno deglazirajte sve s malo tople vode. Pred kraj pirjanja dodajte češnjak.
-
Kad sve povrće omekša, dodajte koncentrat rajčica, promiješajte i još kratko pirjajte.
-
Dodajte krumpir, grašak, rajčice, tikvice, koricu Ribanca, lovorov list, majčinu dušicu i sol. Kuhajte sve miješajući oko 2 minute.
-
Dodajte i pasiranu rajčicu, dobro sve promiješajte pa podlijte temeljcem. Smanjite vatru i nastavite kuhati još 15 – 20 minuta.
-
Nakon toga dodajte grah i tjesteninu, po potrebi podlijte vodom, te nastavite kuhati dok se tjestenina ne skuha.
-
Doradite okus solju i paprom po ukusu, razdijelite minestrone u tanjure i poslužite posipano sjeckanim peršinom i naribanim Ribancem
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više