VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Minestrone s Ribancem
Tajna svih talijanskih variva je u soffrittu – sitno nasjeckanom i pirjanom povrću. No to nije jedina tajna talijanskih kuhara: znate li da oni jelima često dodaju komadiće kore zrelog sira poput Ribanca? Ovaj mali trik zaokružit će okus svakog variva, pa tako i klasičnog minestronea.
Sastojci
-
1 glavica
luka
-
2
srednje velike mrkve
-
2 žlice
maslinova ulja
-
2 režnja
češnjaka, sitno nasjeckana
-
1 žlica
koncentrata od rajčica
-
1 komad
korice Sirela Ribanca
-
2
srednje velika krumpira, narezana na kockice
-
150 g
graška
-
5-6
cherry rajčica
-
1
manja tikvica, narezana na kockice
-
2 stabljike
celera listaša
-
2
lovorova lista
-
1 žličica
majčine dušice
-
150 g
pužića ili druge male tjestenine
-
20 - 30 g
svježe naribanog Sirela Ribanca
-
100 ml
pasirane rajčice
-
2 l
povrtnog temeljca
-
200 g
bijelog graha, kuhanog ili iz konzerve
-
Malo
svježeg peršina
-
Po ukusu
sol i papar
-
Sitno nasjeckajte luk, mrkvu i celer.
-
U većem loncu zagrijte maslinovo ulje pa na njemu pirjajte pripremljeno povrće. Pirjajte ga lagano i dugo dok potpuno ne omekša. Ako je potrebno, povremeno deglazirajte sve s malo tople vode. Pred kraj pirjanja dodajte češnjak.
-
Kad sve povrće omekša, dodajte koncentrat rajčica, promiješajte i još kratko pirjajte.
-
Dodajte krumpir, grašak, rajčice, tikvice, koricu Ribanca, lovorov list, majčinu dušicu i sol. Kuhajte sve miješajući oko 2 minute.
-
Dodajte i pasiranu rajčicu, dobro sve promiješajte pa podlijte temeljcem. Smanjite vatru i nastavite kuhati još 15 – 20 minuta.
-
Nakon toga dodajte grah i tjesteninu, po potrebi podlijte vodom, te nastavite kuhati dok se tjestenina ne skuha.
-
Doradite okus solju i paprom po ukusu, razdijelite minestrone u tanjure i poslužite posipano sjeckanim peršinom i naribanim Ribancem
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Galette sa sezonskim voćem
Saznaj više -
Recept
Marinirana mini mozzarella
Blagi okus mozzarelle nadogradili smo začinima i dobili fini snack koji se može jesti sam ili kao dodatak salatama i sirnim platama.
Saznaj više -
Recept
Semifreddo s vrhnjem i malinama
Semifreddo je ledeni desert, nešto između sladoleda i moussea. Otud mu i ime, koje u prijevodu znači polusmrznuto. Ovaj desert tradicionalno se priprema s jajima, ali za još jednostavniju i bržu verziju pripremili smo ga samo s kremastim Brzo & Fino vrhnjima uz dodatak malina.
Saznaj više -
Recept
Kolač od Zagrebačkog sira bez laktoze i trešanja
Ovaj jednostavni kolač s trešnjama nevjerojatno je pjenast, lagan i ukusan. Radi se od President Zagrebačkog sira bez laktoze, potpuno je bez brašna, a zaslađen je s tek malo kokosovog šećera, pa se njime mogu počastiti i oni kojima određene namirnice inače smetaju.
Saznaj više