VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ova pita predstavlja Mediteran na više načina. Osim svojim sunčanim izgledom u sebi sadrži brojne mediteranske sastojke koji su upravo zbog brojnih sunčanih dana tako slatki i aromatični. Sve te sastojke odlično je povezala kremasta Galbani Ricotta, zvijezda ovog recepta.
Sastojci
-
2 paketića
tankog lisnatog tijesta
-
250 g
Galbani Ricotte
-
malo
soli
-
1 žličica
sjeckanog peršina
-
1 žličica
sjeckanog bosiljka
-
1 žličica
listića majčine dušice
-
½ žličice
sjeckanog ružmarina
-
5
sušenih rajčica iz ulja
-
50 g
pinjola
-
1
ljubičasti luk
-
1
žličica smeđeg šećera
-
malo
maslinovog ulja
-
1
jaje
-
2 žličice
Sirela Ribanca
-
Na malo maslinova ulja dinstamo ljubičasti luk, koji smo narezali na listiće i posuli žličicom smeđeg šećera, dok se ne karamelizira. Trebat će mu oko 15 minuta na laganoj vatri.
-
Odvojimo 100 g Galbani Ricotte i umiješamo u nju nasjeckane začinske trave i malo soli. Tanko razvaljamo lisnato tijesto (ili kupimo već razvaljane kore) i izrežemo iz svake kore dva kruga najvećeg mogućeg promjera kojeg nam tijesto dozvoljava.
-
Na jedan komad tijesta u tankom sloju rasporedimo Galbani Ricottu i ostavimo 1 cm od ruba prazan. Na smjesu slažemo karamelizirani luk, dio pinjola i nasjeckanu sušenu rajčicu dok cijela površina sira nije prekrivena te pospemo žličicom Sirela Ribanca.
-
Rub premažemo razmućenim jajem i preklopimo drugim komadom tijesta. Čašom označimo centar pite do koje ćemo rezati prutiće. Krug škarama podijelimo na četiri jednaka dijela, potom svaki od tih dijelova na još dva jednaka dijela te svaki od njih na još dva sve dok ne dobijemo ukupno 32 prutića. Svaki prutić par puta zavrtimo kako bismo dobili zanimljiv uzorak.
-
Pitu premažemo razmućenim jajem, pospemo sa žličicom Sirela Ribanca i pinjolima i pečemo u sredini pećnice zagrijane na 200 °C 25 minuta.
-
Serviramo toplo uz ostatak Galbani Ricotte koju smo pomiješali s ostatkom pinjola i rajčica i tako dobili fin umak za prutiće.
Recept: Cooking with the cat
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više