VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ova pita predstavlja Mediteran na više načina. Osim svojim sunčanim izgledom u sebi sadrži brojne mediteranske sastojke koji su upravo zbog brojnih sunčanih dana tako slatki i aromatični. Sve te sastojke odlično je povezala kremasta Galbani Ricotta, zvijezda ovog recepta.
Sastojci
-
2 paketića
tankog lisnatog tijesta
-
250 g
Galbani Ricotte
-
malo
soli
-
1 žličica
sjeckanog peršina
-
1 žličica
sjeckanog bosiljka
-
1 žličica
listića majčine dušice
-
½ žličice
sjeckanog ružmarina
-
5
sušenih rajčica iz ulja
-
50 g
pinjola
-
1
ljubičasti luk
-
1
žličica smeđeg šećera
-
malo
maslinovog ulja
-
1
jaje
-
2 žličice
Sirela Ribanca
-
Na malo maslinova ulja dinstamo ljubičasti luk, koji smo narezali na listiće i posuli žličicom smeđeg šećera, dok se ne karamelizira. Trebat će mu oko 15 minuta na laganoj vatri.
-
Odvojimo 100 g Galbani Ricotte i umiješamo u nju nasjeckane začinske trave i malo soli. Tanko razvaljamo lisnato tijesto (ili kupimo već razvaljane kore) i izrežemo iz svake kore dva kruga najvećeg mogućeg promjera kojeg nam tijesto dozvoljava.
-
Na jedan komad tijesta u tankom sloju rasporedimo Galbani Ricottu i ostavimo 1 cm od ruba prazan. Na smjesu slažemo karamelizirani luk, dio pinjola i nasjeckanu sušenu rajčicu dok cijela površina sira nije prekrivena te pospemo žličicom Sirela Ribanca.
-
Rub premažemo razmućenim jajem i preklopimo drugim komadom tijesta. Čašom označimo centar pite do koje ćemo rezati prutiće. Krug škarama podijelimo na četiri jednaka dijela, potom svaki od tih dijelova na još dva jednaka dijela te svaki od njih na još dva sve dok ne dobijemo ukupno 32 prutića. Svaki prutić par puta zavrtimo kako bismo dobili zanimljiv uzorak.
-
Pitu premažemo razmućenim jajem, pospemo sa žličicom Sirela Ribanca i pinjolima i pečemo u sredini pećnice zagrijane na 200 °C 25 minuta.
-
Serviramo toplo uz ostatak Galbani Ricotte koju smo pomiješali s ostatkom pinjola i rajčica i tako dobili fin umak za prutiće.
Recept: Cooking with the cat
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više