VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ova pita predstavlja Mediteran na više načina. Osim svojim sunčanim izgledom u sebi sadrži brojne mediteranske sastojke koji su upravo zbog brojnih sunčanih dana tako slatki i aromatični. Sve te sastojke odlično je povezala kremasta Galbani Ricotta, zvijezda ovog recepta.
Sastojci
-
2 paketića
tankog lisnatog tijesta
-
250 g
Galbani Ricotte
-
malo
soli
-
1 žličica
sjeckanog peršina
-
1 žličica
sjeckanog bosiljka
-
1 žličica
listića majčine dušice
-
½ žličice
sjeckanog ružmarina
-
5
sušenih rajčica iz ulja
-
50 g
pinjola
-
1
ljubičasti luk
-
1
žličica smeđeg šećera
-
malo
maslinovog ulja
-
1
jaje
-
2 žličice
Sirela Ribanca
-
Na malo maslinova ulja dinstamo ljubičasti luk, koji smo narezali na listiće i posuli žličicom smeđeg šećera, dok se ne karamelizira. Trebat će mu oko 15 minuta na laganoj vatri.
-
Odvojimo 100 g Galbani Ricotte i umiješamo u nju nasjeckane začinske trave i malo soli. Tanko razvaljamo lisnato tijesto (ili kupimo već razvaljane kore) i izrežemo iz svake kore dva kruga najvećeg mogućeg promjera kojeg nam tijesto dozvoljava.
-
Na jedan komad tijesta u tankom sloju rasporedimo Galbani Ricottu i ostavimo 1 cm od ruba prazan. Na smjesu slažemo karamelizirani luk, dio pinjola i nasjeckanu sušenu rajčicu dok cijela površina sira nije prekrivena te pospemo žličicom Sirela Ribanca.
-
Rub premažemo razmućenim jajem i preklopimo drugim komadom tijesta. Čašom označimo centar pite do koje ćemo rezati prutiće. Krug škarama podijelimo na četiri jednaka dijela, potom svaki od tih dijelova na još dva jednaka dijela te svaki od njih na još dva sve dok ne dobijemo ukupno 32 prutića. Svaki prutić par puta zavrtimo kako bismo dobili zanimljiv uzorak.
-
Pitu premažemo razmućenim jajem, pospemo sa žličicom Sirela Ribanca i pinjolima i pečemo u sredini pećnice zagrijane na 200 °C 25 minuta.
-
Serviramo toplo uz ostatak Galbani Ricotte koju smo pomiješali s ostatkom pinjola i rajčica i tako dobili fin umak za prutiće.
Recept: Cooking with the cat
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Fritule s ricottom
Pahuljaste fritule s ricottom talijanska su verzija svima drage slastice.
Saznaj više
Pripremaju se brzo i jednostavno, a uz malo limoncella i limunove korice postaju prave mirisne bombice kojima je teško odoljeti. -
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više