VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ova pita predstavlja Mediteran na više načina. Osim svojim sunčanim izgledom u sebi sadrži brojne mediteranske sastojke koji su upravo zbog brojnih sunčanih dana tako slatki i aromatični. Sve te sastojke odlično je povezala kremasta Galbani Ricotta, zvijezda ovog recepta.
Sastojci
-
2 paketića
tankog lisnatog tijesta
-
250 g
Galbani Ricotte
-
malo
soli
-
1 žličica
sjeckanog peršina
-
1 žličica
sjeckanog bosiljka
-
1 žličica
listića majčine dušice
-
½ žličice
sjeckanog ružmarina
-
5
sušenih rajčica iz ulja
-
50 g
pinjola
-
1
ljubičasti luk
-
1
žličica smeđeg šećera
-
malo
maslinovog ulja
-
1
jaje
-
2 žličice
Sirela Ribanca
-
Na malo maslinova ulja dinstamo ljubičasti luk, koji smo narezali na listiće i posuli žličicom smeđeg šećera, dok se ne karamelizira. Trebat će mu oko 15 minuta na laganoj vatri.
-
Odvojimo 100 g Galbani Ricotte i umiješamo u nju nasjeckane začinske trave i malo soli. Tanko razvaljamo lisnato tijesto (ili kupimo već razvaljane kore) i izrežemo iz svake kore dva kruga najvećeg mogućeg promjera kojeg nam tijesto dozvoljava.
-
Na jedan komad tijesta u tankom sloju rasporedimo Galbani Ricottu i ostavimo 1 cm od ruba prazan. Na smjesu slažemo karamelizirani luk, dio pinjola i nasjeckanu sušenu rajčicu dok cijela površina sira nije prekrivena te pospemo žličicom Sirela Ribanca.
-
Rub premažemo razmućenim jajem i preklopimo drugim komadom tijesta. Čašom označimo centar pite do koje ćemo rezati prutiće. Krug škarama podijelimo na četiri jednaka dijela, potom svaki od tih dijelova na još dva jednaka dijela te svaki od njih na još dva sve dok ne dobijemo ukupno 32 prutića. Svaki prutić par puta zavrtimo kako bismo dobili zanimljiv uzorak.
-
Pitu premažemo razmućenim jajem, pospemo sa žličicom Sirela Ribanca i pinjolima i pečemo u sredini pećnice zagrijane na 200 °C 25 minuta.
-
Serviramo toplo uz ostatak Galbani Ricotte koju smo pomiješali s ostatkom pinjola i rajčica i tako dobili fin umak za prutiće.
Recept: Cooking with the cat
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Marinirana mini mozzarella
Blagi okus mozzarelle nadogradili smo začinima i dobili fini snack koji se može jesti sam ili kao dodatak salatama i sirnim platama.
Saznaj više -
Recept
Semifreddo s vrhnjem i malinama
Semifreddo je ledeni desert, nešto između sladoleda i moussea. Otud mu i ime, koje u prijevodu znači polusmrznuto. Ovaj desert tradicionalno se priprema s jajima, ali za još jednostavniju i bržu verziju pripremili smo ga samo s kremastim Brzo & Fino vrhnjima uz dodatak malina.
Saznaj više -
Recept
Kolač od Zagrebačkog sira bez laktoze i trešanja
Ovaj jednostavni kolač s trešnjama nevjerojatno je pjenast, lagan i ukusan. Radi se od President Zagrebačkog sira bez laktoze, potpuno je bez brašna, a zaslađen je s tek malo kokosovog šećera, pa se njime mogu počastiti i oni kojima određene namirnice inače smetaju.
Saznaj više -
Recept
Pečeni krumpir s feta sirom
Mladi krumpir prava je poslastica! Ispecite ga u komadu, bez guljenja, pa „dotjerajte“ feta sirom i začinskim biljem. Uz još koju kap maslinovog ulja, ovo bi mogao postati recept za vaš omiljeni proljetni prilog.
Saznaj više