VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Sastojci
Za pire od buče
-
1 manja
muškatna buča, oko 1 kg
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
50 g
Dukat maslaca
-
1 žlica
balzamskog octa
-
Na vrh noža
muškatnog oraščića
-
Prstohvat
soli
Za medaljone
-
1
svinjski file (lungić), oko 500 g
-
Dobar prstohvat
soli
-
2 žlice
ulja
-
150 ml
bijelog vina
-
200 g
Brzo & Fino umaka, okusa tri papra
-
Za pire od buče:
Buču ogulite, prepolovite i odstranite joj koštice, a zatim je narežite na kockice.
Kockice poslažite na veliki lim za pečenje i poškropite maslinovim uljem.
Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 20 minuta ili dok potpuno ne omekšaju.
Pečenu buču izvadite iz pećnice i odmah je prebacite u posudu za miješanje.
Dodajte joj maslac, balzamski ocat, muškatni oraščić te sol i papar.
Štapnim mikserom sve dobro izmiješajte i usitnite u glatki pire. -
Za medaljone:
Lungić očistite od masnoća i tetive pa ga narežite na medaljone debljine oko 1,5 cm.
Meso malo posolite, a na velikoj tavi zagrijte ulje.
Medaljone pržite u zagrijanom ulju 2 – 3 minute sa svake strane.
Pečene izvadite iz tave, smanjite vatru pa tavu deglazirajte bijelim vinom.
Kada vino proključa, umiješajte Brzo & Fino umak pa vratite medaljone u tavu.
Kuhajte sve oko 2 minute, samo da se okusi prožmu.
Maknite tavu s vatre i odmah poslužite medaljone uz pire od buče i zeleno povrće po želji.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Njoki u umaku od maslaca i češnjaka
Njoki u umaku od maslaca i češnjaka jednostavni su za pripremu i vrlo slasni. Lagano karamelizirani maslac daje im orašastu aromu koju češnjak izvrsno nadopunjava. Obilno ih posipajte sirom i poslužite kao samostalno jelo ili ukusan prilog.
Saznaj više