VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Sastojci
Za pire od buče
-
1 manja
muškatna buča, oko 1 kg
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
50 g
Dukat maslaca
-
1 žlica
balzamskog octa
-
Na vrh noža
muškatnog oraščića
-
Prstohvat
soli
Za medaljone
-
1
svinjski file (lungić), oko 500 g
-
Dobar prstohvat
soli
-
2 žlice
ulja
-
150 ml
bijelog vina
-
200 g
Brzo & Fino umaka, okusa tri papra
-
Za pire od buče:
Buču ogulite, prepolovite i odstranite joj koštice, a zatim je narežite na kockice.
Kockice poslažite na veliki lim za pečenje i poškropite maslinovim uljem.
Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 20 minuta ili dok potpuno ne omekšaju.
Pečenu buču izvadite iz pećnice i odmah je prebacite u posudu za miješanje.
Dodajte joj maslac, balzamski ocat, muškatni oraščić te sol i papar.
Štapnim mikserom sve dobro izmiješajte i usitnite u glatki pire. -
Za medaljone:
Lungić očistite od masnoća i tetive pa ga narežite na medaljone debljine oko 1,5 cm.
Meso malo posolite, a na velikoj tavi zagrijte ulje.
Medaljone pržite u zagrijanom ulju 2 – 3 minute sa svake strane.
Pečene izvadite iz tave, smanjite vatru pa tavu deglazirajte bijelim vinom.
Kada vino proključa, umiješajte Brzo & Fino umak pa vratite medaljone u tavu.
Kuhajte sve oko 2 minute, samo da se okusi prožmu.
Maknite tavu s vatre i odmah poslužite medaljone uz pire od buče i zeleno povrće po želji.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više