Blagi okus mozzarelle nadogradili smo začinima i dobili fini snack koji se može jesti sam ili kao dodatak salatama i sirnim platama.

Sastojci

Sastojci
  • 150 g
    Galbani mozzarelle mini
  • Svežanj
    peršina
  • 1
    čini papričica
  • 40 g
    crnih maslina
  • 1 - 2 režnja
    češnjaka
  • 200 ml
    maslinovog ulja
  • 1/2
    limuna - sok
  • 1 žličica
    crvenog papra u zrnu
  • 1/2 žličice
    krupne morske soli

  • Kuglice mozzarelle ocijedite i prebacite u staklenku.

  • Peršin, čili i masline nasjeckajte, a češnjak narežite na tanke listiće.

  • U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje i limunov sok pa im dodajte nasjeckani peršin, čili, masline i češnjak.

  • Dodajte sol i crveni papar pa sve još jednom dobro promiješajte.

  • Ovom mješavinom prelijte kuglice mozzarelle, zatvorite staklenku pa je malo protresite kako bi se svi sastojci izmiješali.

  • Prije konzumacije ostavite u hladnjaku najmanje tri sata, a idealno bi bilo preko noći.