VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Quiche je francuska slana pita otvorenog tipa koja se može nadjenuti najrazličitijim povrćem, sirom ili mesom. Ova ljetna verzija ima svega pomalo kao pravi predstavnik ljetnog obilja.
Sastojci
Za tijesto:
-
200 g
brašna
-
prstohvat
soli
-
75 g
Dukat maslaca
-
25 g
masti
-
1
jaje
-
za pečenje tijesta
suhi grah
Za nadjev:
-
1
tikvica
-
5–6
malih cherry rajčica
-
20 g
Galbani Grana Padano
-
20 g
slanine
-
300 g
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
3
jaja
-
½
žličice soli
-
½
žličice muškatnog oraščića, naribanog
-
malo
svježe mljevenog papra
-
Pomiješajte brašno i sol u posudi pa dodajte hladni Dukat maslac narezan na listiće i mast. Prstima utrljajte maslac i mast u brašno kako biste dobili mrvičastu smjesu.
-
Dodajte jaje i zamijesite glatko tijesto, oblikujte ga u kuglu, omotajte prozirnom folijom i odložite u hladnjak na 30 minuta.
-
Ohlađeno tijesto razvaljajte na debljinu 3–4 mm pa ga pažljivo prebacite u kalup za pitu promjera 22–23 cm.
-
Probodite tijesto vilicom na nekoliko mjesta, prekrijte ga papirom za pečenje, opteretite ga suhim grahom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta. Nakon 20 minuta maknite papir i grah te nastavite peći otkrivenu pitu još 10 minuta.
-
Pečenu pitu izvadite iz pećnice te je nadjenite pripremljenim nadjevom.
-
Za nadjev:
Tikvicu operite i narežite na tanke trakice. Svaku traku tikvice zamotajte tako da dobijete oblik cvijeta.
-
Rajčice operite i prepolovite. Galbani Grana Padano narežite na male kockice, a slaninu tanko narežite.
-
Složite tikvice, rajčice, sir i slaninu na pečenu pitu.
-
U zdjeli pomiješajte Brzo & Fino vrhnje za kuhanje, jaja, sol, muškatni oraščić i papar pa ovom smjesom prelijte povrće.
Ovako nadjevenu pitu vratite u pećnicu i pecite je još 20–25 minuta ili dok se lijepo ne zarumeni.
-
Pitu poslužite toplu uz sezonsku salatu.
Recept: Cukar
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Fritule s ricottom
Pahuljaste fritule s ricottom talijanska su verzija svima drage slastice.
Saznaj više
Pripremaju se brzo i jednostavno, a uz malo limoncella i limunove korice postaju prave mirisne bombice kojima je teško odoljeti. -
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više