VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Quiche je francuska slana pita otvorenog tipa koja se može nadjenuti najrazličitijim povrćem, sirom ili mesom. Ova ljetna verzija ima svega pomalo kao pravi predstavnik ljetnog obilja.
Sastojci
Za tijesto:
-
200 g
brašna
-
prstohvat
soli
-
75 g
Dukat maslaca
-
25 g
masti
-
1
jaje
-
za pečenje tijesta
suhi grah
Za nadjev:
-
1
tikvica
-
5–6
malih cherry rajčica
-
20 g
Galbani Grana Padano
-
20 g
slanine
-
300 g
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
3
jaja
-
½
žličice soli
-
½
žličice muškatnog oraščića, naribanog
-
malo
svježe mljevenog papra
-
Pomiješajte brašno i sol u posudi pa dodajte hladni Dukat maslac narezan na listiće i mast. Prstima utrljajte maslac i mast u brašno kako biste dobili mrvičastu smjesu.
-
Dodajte jaje i zamijesite glatko tijesto, oblikujte ga u kuglu, omotajte prozirnom folijom i odložite u hladnjak na 30 minuta.
-
Ohlađeno tijesto razvaljajte na debljinu 3–4 mm pa ga pažljivo prebacite u kalup za pitu promjera 22–23 cm.
-
Probodite tijesto vilicom na nekoliko mjesta, prekrijte ga papirom za pečenje, opteretite ga suhim grahom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta. Nakon 20 minuta maknite papir i grah te nastavite peći otkrivenu pitu još 10 minuta.
-
Pečenu pitu izvadite iz pećnice te je nadjenite pripremljenim nadjevom.
-
Za nadjev:
Tikvicu operite i narežite na tanke trakice. Svaku traku tikvice zamotajte tako da dobijete oblik cvijeta.
-
Rajčice operite i prepolovite. Galbani Grana Padano narežite na male kockice, a slaninu tanko narežite.
-
Složite tikvice, rajčice, sir i slaninu na pečenu pitu.
-
U zdjeli pomiješajte Brzo & Fino vrhnje za kuhanje, jaja, sol, muškatni oraščić i papar pa ovom smjesom prelijte povrće.
Ovako nadjevenu pitu vratite u pećnicu i pecite je još 20–25 minuta ili dok se lijepo ne zarumeni.
-
Pitu poslužite toplu uz sezonsku salatu.
Recept: Cukar
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više