VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Quiche je francuska slana pita otvorenog tipa koja se može nadjenuti najrazličitijim povrćem, sirom ili mesom. Ova ljetna verzija ima svega pomalo kao pravi predstavnik ljetnog obilja.
Sastojci
Za tijesto:
-
200 g
brašna
-
prstohvat
soli
-
75 g
Dukat maslaca
-
25 g
masti
-
1
jaje
-
za pečenje tijesta
suhi grah
Za nadjev:
-
1
tikvica
-
5–6
malih cherry rajčica
-
20 g
Galbani Grana Padano
-
20 g
slanine
-
300 g
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
3
jaja
-
½
žličice soli
-
½
žličice muškatnog oraščića, naribanog
-
malo
svježe mljevenog papra
-
Pomiješajte brašno i sol u posudi pa dodajte hladni Dukat maslac narezan na listiće i mast. Prstima utrljajte maslac i mast u brašno kako biste dobili mrvičastu smjesu.
-
Dodajte jaje i zamijesite glatko tijesto, oblikujte ga u kuglu, omotajte prozirnom folijom i odložite u hladnjak na 30 minuta.
-
Ohlađeno tijesto razvaljajte na debljinu 3–4 mm pa ga pažljivo prebacite u kalup za pitu promjera 22–23 cm.
-
Probodite tijesto vilicom na nekoliko mjesta, prekrijte ga papirom za pečenje, opteretite ga suhim grahom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta. Nakon 20 minuta maknite papir i grah te nastavite peći otkrivenu pitu još 10 minuta.
-
Pečenu pitu izvadite iz pećnice te je nadjenite pripremljenim nadjevom.
-
Za nadjev:
Tikvicu operite i narežite na tanke trakice. Svaku traku tikvice zamotajte tako da dobijete oblik cvijeta.
-
Rajčice operite i prepolovite. Galbani Grana Padano narežite na male kockice, a slaninu tanko narežite.
-
Složite tikvice, rajčice, sir i slaninu na pečenu pitu.
-
U zdjeli pomiješajte Brzo & Fino vrhnje za kuhanje, jaja, sol, muškatni oraščić i papar pa ovom smjesom prelijte povrće.
Ovako nadjevenu pitu vratite u pećnicu i pecite je još 20–25 minuta ili dok se lijepo ne zarumeni.
-
Pitu poslužite toplu uz sezonsku salatu.
Recept: Cukar
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više