Recept - Predjelo, Glavno jelo

Lisnata pizza s paprikama

Jednostavnija, brža i hrskavija verzija svima drage pizze! U ovoj varijanti koristili smo President sir za pizzu a la margarita, ali jednako fina bila bi i uz druge dvije varijante – a la smoked ili a la americana.

Sastojci

Za umak od rajčica
  • 200 ml
    pasirane rajčice
  • 1 žlica
    maslinovog ulja
  • 1 žličica
    origana
  • 1 žličica
    meda
  • Po ukusu
    sol i papar
Za pizzu
  • 1
    žuta paprika
  • 1
    crvena paprika
  • 1
    zelena paprika
  • 250 g
    lisnatog tijesta
  • 200 g
    President sira za pizzu, okusa po želji
  • 100 g
    šunke po izboru
  • 10
    crnih maslina bez koštice
  • 1 žlica
    maslinovog ulja
  • Prethodno pripremljeni
    umak od rajčica

  • Za umak:
    U lončiću pomiješajte pasiranu rajčicu, maslinovo ulje, origano, med, sol i papar.
    Kuhajte sve na laganoj vatri dok ne zakuha i sastojci se ne prožmu.
    Ovim umakom premažite tijesto za pizzu.

  • Za pizzu:
    Paprike operite i narežite na trakice.
    Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu od 3 mm pa ga premažite umakom od rajčica.
    Na umak rasporedite svih 200 g sira za pizzu i trakice paprike.
    Dodajte šunku i masline, pa zatim sve prelijte s malo maslinovog ulja.
    Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva 20 minuta ili dok se sve ne zarumeni.
    Pečenu pizzu narežite i odmah poslužite.