VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Ledeni keks-sendviči s čokoladnim mousseom
Za pripremu ovog ledenog deserta trebat će vam vrlo malo truda, tek onoliko koliko je potrebno za izradu domaćih keksića. Svaka uložena minuta isplatit će se čim kušate ledene sendviče s neodoljivim mousseom od čokolade, u kojima će podjednako uživati veliki i mali sladokusci.
Sastojci
Za kekse
-
125 g
Dukat maslaca
-
50 g
smeđeg šećera
-
1/2 žličice
đumbira u prahu
-
Na vrh noža
sjemenki vanilije
-
100 g
bijelog brašna
-
50 g
integralnog pirovog brašna
-
50 g
sitnih zobenih pahuljica
-
Na vrh noža
praška za pecivo
-
Prstohvat
soli
Za punjenje
-
300 g
Dukat Dolce moussea od čokolade
Za ukrašavanje
-
100 g
tamne čokolade
-
30 g
sjeckanih lješnjaka
-
U posudi miksajte maslac, šećer, đumbir i vaniliju dok sve ne postane kremasto.
-
U drugoj posudi pomiješajte obje vrste brašna, zobene pahuljice, prašak za pecivo i sol.
-
Izmiksanom maslacu dodajte žlicu po žlicu mješavine brašna i cijelo vrijeme miksajte na laganoj brzini. Kad se svi sastojci povežu, rukama brzo zamijesite kompaktno tijesto.
-
Tijesto oblikujte u disk, omotajte ga prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku pola sata.
-
Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte na papiru za pečenje pa pomoću kalupa za kekse izrežite krugove. Svaki malo nabodite vilicom.
-
Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, 10 – 12 minuta ili dok ne uhvate zlatnosmeđu boju po rubovima.
-
Pečene kekse izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohlade.
-
Pola količine ohlađenih keksa obilato premažite Dolce mousseom od čokolade pa ih preklopite preostalim keksima.
-
Složite ih na pladanj i odložite u zamrzivaču 3 – 4 sata.
-
Smrznute sendviče izvadite iz zamrzivača i odmah ih jednom stranom umočite u čokoladu koju ste otopili na pari.
-
Glaziranu stranu sendviča uvaljajte u sjeckane lješnjake i odmah poslužite.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla votka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više