VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Ledeni keks-sendviči s čokoladnim mousseom
Za pripremu ovog ledenog deserta trebat će vam vrlo malo truda, tek onoliko koliko je potrebno za izradu domaćih keksića. Svaka uložena minuta isplatit će se čim kušate ledene sendviče s neodoljivim mousseom od čokolade, u kojima će podjednako uživati veliki i mali sladokusci.
Sastojci
Za kekse
-
125 g
Dukat maslaca
-
50 g
smeđeg šećera
-
1/2 žličice
đumbira u prahu
-
Na vrh noža
sjemenki vanilije
-
100 g
bijelog brašna
-
50 g
integralnog pirovog brašna
-
50 g
sitnih zobenih pahuljica
-
Na vrh noža
praška za pecivo
-
Prstohvat
soli
Za punjenje
-
300 g
Dukat Dolce moussea od čokolade
Za ukrašavanje
-
100 g
tamne čokolade
-
30 g
sjeckanih lješnjaka
-
U posudi miksajte maslac, šećer, đumbir i vaniliju dok sve ne postane kremasto.
-
U drugoj posudi pomiješajte obje vrste brašna, zobene pahuljice, prašak za pecivo i sol.
-
Izmiksanom maslacu dodajte žlicu po žlicu mješavine brašna i cijelo vrijeme miksajte na laganoj brzini. Kad se svi sastojci povežu, rukama brzo zamijesite kompaktno tijesto.
-
Tijesto oblikujte u disk, omotajte ga prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku pola sata.
-
Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte na papiru za pečenje pa pomoću kalupa za kekse izrežite krugove. Svaki malo nabodite vilicom.
-
Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, 10 – 12 minuta ili dok ne uhvate zlatnosmeđu boju po rubovima.
-
Pečene kekse izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohlade.
-
Pola količine ohlađenih keksa obilato premažite Dolce mousseom od čokolade pa ih preklopite preostalim keksima.
-
Složite ih na pladanj i odložite u zamrzivaču 3 – 4 sata.
-
Smrznute sendviče izvadite iz zamrzivača i odmah ih jednom stranom umočite u čokoladu koju ste otopili na pari.
-
Glaziranu stranu sendviča uvaljajte u sjeckane lješnjake i odmah poslužite.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više