Za pripremu ovog ledenog deserta trebat će vam vrlo malo truda, tek onoliko koliko je potrebno za izradu domaćih keksića. Svaka uložena minuta isplatit će se čim kušate ledene sendviče s neodoljivim mousseom od čokolade, u kojima će podjednako uživati veliki i mali sladokusci.

Sastojci

Za kekse
  • 125 g
    Dukat maslaca
  • 50 g
    smeđeg šećera
  • 1/2 žličice
    đumbira u prahu
  • Na vrh noža
    sjemenki vanilije
  • 100 g
    bijelog brašna
  • 50 g
    integralnog pirovog brašna
  • 50 g
    sitnih zobenih pahuljica
  • Na vrh noža
    praška za pecivo
  • Prstohvat
    soli
Za punjenje
  • 300 g
    Dukat Dolce moussea od čokolade
Za ukrašavanje
  • 100 g
    tamne čokolade
  • 30 g
    sjeckanih lješnjaka

  • U posudi miksajte maslac, šećer, đumbir i vaniliju dok sve ne postane kremasto.

  • U drugoj posudi pomiješajte obje vrste brašna, zobene pahuljice, prašak za pecivo i sol.

  • Izmiksanom maslacu dodajte žlicu po žlicu mješavine brašna i cijelo vrijeme miksajte na laganoj brzini. Kad se svi sastojci povežu, rukama brzo zamijesite kompaktno tijesto.

  • Tijesto oblikujte u disk, omotajte ga prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku pola sata.

  • Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte na papiru za pečenje pa pomoću kalupa za kekse izrežite krugove. Svaki malo nabodite vilicom.

  • Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, 10 – 12 minuta ili dok ne uhvate zlatnosmeđu boju po rubovima.

  • Pečene kekse izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohlade.

  • Pola količine ohlađenih keksa obilato premažite Dolce mousseom od čokolade pa ih preklopite preostalim keksima.

  • Složite ih na pladanj i odložite u zamrzivaču 3 – 4 sata.

  • Smrznute sendviče izvadite iz zamrzivača i odmah ih jednom stranom umočite u čokoladu koju ste otopili na pari.

  • Glaziranu stranu sendviča uvaljajte u sjeckane lješnjake i odmah poslužite.