VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Lazanje s lećom i Galbani mozzarellom
Ove vegetarijanske lazanje iznimno su aromatične, ukusne i sočne. Teško će im odoljeti svi ljubitelji ovog talijanskog klasika, a sigurni smo da u njima nikome neće nedostajati meso. Za to je zaslužan ukusan ragu od leće i Galbani mozzarella di latte di bufala.
Sastojci
Za ragu
-
1 glavica
ljubičastog luka
-
2
mrkve
-
1 korijen
peršina
-
1 režanj
češnjaka
-
2 - 3 žlice
maslinovog ulja
-
250 g
kuhane smeđe leće (ili ocijeđene iz konzerve)
-
2
lovorova lista
-
3
suhe rajčice, narezane
-
20 g
oraha, nasjeckanih
-
1 žličica
dimljene paprike
-
240 g
pelata, narezanih
-
500 ml
povrtnog temeljca ili vode
-
Po ukusu
sol i papar
Za bešamel umak
-
500 ml
Dukat mlijeka
-
40 g
Dukat maslaca
-
40 g
brašna
-
Na vrh noža
muškatnog oraščića
-
Prstohvat
soli
Za lazanje
-
10 - 12 listova
lazanja koje ne treba prethodno kuhati
-
2 x 125 g
Galbani mozarelle di latte di bufala, narezane na kockice
-
Po ukusu
ribani Galbani Grana Padano
-
Za ragu:
Luk, mrkve i korijen peršina ogulite i narežite na kockice.
Češnjak nasjeckajte.
U loncu zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prepržite luk, mrkvu i peršin. Kada se sve karamelizira, dodajte nasjeckani češnjak pa pržite još 2 – 3 minute.
Tada smanjite vatru, podlijte sve s malo vode i nastavite pirjati povremeno miješajući dok povrće potpuno ne omekša.
Zatim dodajte kuhanu leću, lovorov list, sušene rajčice, orahe i dimljenu papriku. Sve dobro izmiješajte pa dodajte i pelate.
Podlijte sve povrtnim temeljcem ili vodom, začinite solju i paprom te kuhajte na umjerenoj vatri dok se sve ne zgusne i ne pretvori u kremasti ragu, oko pola sata. -
Za bešamel:
U lončiću zagrijte mlijeko do točke vrenja, maknite ga s vatre i ostavite sa strane.
U loncu rastopite maslac pa dodajte brašno i sve energično miješajte i pržite dok brašno ne dobije nježnu zlatnu boju.
Zatim prelijte brašno i maslac vrućim mlijekom i nastavite energično miješati pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice. Kuhajte tako nekoliko minuta dok se sve ne zgusne, poput pudinga.
Maknite lonac s vatre. -
Za lazanje:
Dno manje vatrostalne posude premažite s 2 – 3 žlice bešamel umaka.
Na to složite 4 lista lazanja tako da pokrijete cijelo dno. Ako je potrebno, prepolovite koji list kako biste ih ljepše složili.
Premažite lazanje polovinom pripremljenog ragua od leće.
Na ragu rasporedite nekoliko kockica mozzarelle i prelijte sve s 2 – 3 žlice bešamela.
Prekrijte sve novim slojem lazanja pa ponovite postupak nadijevanja raguom, mozzarellom i bešamelom.
Završite sve slojem lazanja pa i njih premažite preostalim bešamelom, raguom i mozzarellom.
Po vrhu posipajte ribanim sirom Grana Padano pa pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 25 – 30 minuta.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više