VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Lazanje s lećom i Galbani mozzarellom
Ove vegetarijanske lazanje iznimno su aromatične, ukusne i sočne. Teško će im odoljeti svi ljubitelji ovog talijanskog klasika, a sigurni smo da u njima nikome neće nedostajati meso. Za to je zaslužan ukusan ragu od leće i Galbani mozzarella di latte di bufala.
Sastojci
Za ragu
-
1 glavica
ljubičastog luka
-
2
mrkve
-
1 korijen
peršina
-
1 režanj
češnjaka
-
2 - 3 žlice
maslinovog ulja
-
250 g
kuhane smeđe leće (ili ocijeđene iz konzerve)
-
2
lovorova lista
-
3
suhe rajčice, narezane
-
20 g
oraha, nasjeckanih
-
1 žličica
dimljene paprike
-
240 g
pelata, narezanih
-
500 ml
povrtnog temeljca ili vode
-
Po ukusu
sol i papar
Za bešamel umak
-
500 ml
Dukat mlijeka
-
40 g
Dukat maslaca
-
40 g
brašna
-
Na vrh noža
muškatnog oraščića
-
Prstohvat
soli
Za lazanje
-
10 - 12 listova
lazanja koje ne treba prethodno kuhati
-
2 x 125 g
Galbani mozarelle di latte di bufala, narezane na kockice
-
Po ukusu
ribani Galbani Grana Padano
-
Za ragu:
Luk, mrkve i korijen peršina ogulite i narežite na kockice.
Češnjak nasjeckajte.
U loncu zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prepržite luk, mrkvu i peršin. Kada se sve karamelizira, dodajte nasjeckani češnjak pa pržite još 2 – 3 minute.
Tada smanjite vatru, podlijte sve s malo vode i nastavite pirjati povremeno miješajući dok povrće potpuno ne omekša.
Zatim dodajte kuhanu leću, lovorov list, sušene rajčice, orahe i dimljenu papriku. Sve dobro izmiješajte pa dodajte i pelate.
Podlijte sve povrtnim temeljcem ili vodom, začinite solju i paprom te kuhajte na umjerenoj vatri dok se sve ne zgusne i ne pretvori u kremasti ragu, oko pola sata. -
Za bešamel:
U lončiću zagrijte mlijeko do točke vrenja, maknite ga s vatre i ostavite sa strane.
U loncu rastopite maslac pa dodajte brašno i sve energično miješajte i pržite dok brašno ne dobije nježnu zlatnu boju.
Zatim prelijte brašno i maslac vrućim mlijekom i nastavite energično miješati pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice. Kuhajte tako nekoliko minuta dok se sve ne zgusne, poput pudinga.
Maknite lonac s vatre. -
Za lazanje:
Dno manje vatrostalne posude premažite s 2 – 3 žlice bešamel umaka.
Na to složite 4 lista lazanja tako da pokrijete cijelo dno. Ako je potrebno, prepolovite koji list kako biste ih ljepše složili.
Premažite lazanje polovinom pripremljenog ragua od leće.
Na ragu rasporedite nekoliko kockica mozzarelle i prelijte sve s 2 – 3 žlice bešamela.
Prekrijte sve novim slojem lazanja pa ponovite postupak nadijevanja raguom, mozzarellom i bešamelom.
Završite sve slojem lazanja pa i njih premažite preostalim bešamelom, raguom i mozzarellom.
Po vrhu posipajte ribanim sirom Grana Padano pa pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 25 – 30 minuta.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više