VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Lazanje od rolanih tikvica s Grana Padanom
Ovo je ljetna, laganija verzija lazanja u kojoj glavnu ulogu igraju rolane tikvice. Upravo zbog njih ovo je jelo jednako dekorativno koliko i ukusno!
Sastojci
Za ragu
-
1 velika
glavica luka
-
2
mrkve
-
2 režnja
češnjaka
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
500 g
miješanog mljevenog mesa
-
200 ml
bijelog vina
-
200 g
pelata
-
20 ml
pasirane rajčice
-
1
lovorov list
-
1 žlica
sjeckanog peršina
-
1 žličica
sjeckanog bosiljka
-
Po ukusu
sol i papar
Za lazanje
-
1 veća
tikvica
-
200 ml
Brzo & Fino bechamel umaka
-
100 g
sira Galbani Grana Padano, ribanog
-
Za ragu:
Luk i mrkve očistite i narežite na kockice, a češnjak nasjeckajte.U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu pirjajte luk i mrkve dok ne omekšaju i uhvate malo boje. Dodajte češnjak i nastavite pirjati dok sve lijepo ne zamiriše.
Zatim dodajte mljeveno meso pa ga energično miješajte kako biste razbili moguće veće grudice i pirjajte ga dok sva tekućina ne ispari.
Tada ulijte bijelo vino i nastavite pirjati još desetak minuta.
Začinite sve solju i paprom, dodajte lovorov list, peršin i bosiljak.
Na kraju dodajte sjeckane pelate i pasiranu rajčicu, smanjite vatru i kuhajte sve sat i pol do dva sata (što duže pirjate meso, umak će biti ukusniji).
Tijekom kuhanja podlijevajte vodom prema potrebi.
Pred kraj kuhanja okus doradite solju i paprom, ako je potrebno.
-
Za lazanje:
Tikvicu dobro operite pa je uz pomoć mandoline, gulilice ili jako oštrim nožem uzdužno narežite na tanke trake.
Na svaku trakicu tikvice rasporedite žlicu kuhanog ragua, posipajte naribanim grana padanom i pažljivo zarolajte.
Vatrostalnu posudu za pečenje premažite bešamelom. Na njega rasporedite ostatke ragua pa na to složite zarolane tikvice.
Na kraju sve posipajte s još ribanog sira grana padano i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, oko 20 minuta.
Pečeno jelo izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi desetak minuta, a zatim poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više