VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Lazanje od rolanih tikvica s Grana Padanom
Ovo je ljetna, laganija verzija lazanja u kojoj glavnu ulogu igraju rolane tikvice. Upravo zbog njih ovo je jelo jednako dekorativno koliko i ukusno!
Sastojci
Za ragu
-
1 velika
glavica luka
-
2
mrkve
-
2 režnja
češnjaka
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
500 g
miješanog mljevenog mesa
-
200 ml
bijelog vina
-
200 g
pelata
-
20 ml
pasirane rajčice
-
1
lovorov list
-
1 žlica
sjeckanog peršina
-
1 žličica
sjeckanog bosiljka
-
Po ukusu
sol i papar
Za lazanje
-
1 veća
tikvica
-
200 ml
Brzo & Fino bechamel umaka
-
100 g
sira Galbani Grana Padano, ribanog
-
Za ragu:
Luk i mrkve očistite i narežite na kockice, a češnjak nasjeckajte.U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu pirjajte luk i mrkve dok ne omekšaju i uhvate malo boje. Dodajte češnjak i nastavite pirjati dok sve lijepo ne zamiriše.
Zatim dodajte mljeveno meso pa ga energično miješajte kako biste razbili moguće veće grudice i pirjajte ga dok sva tekućina ne ispari.
Tada ulijte bijelo vino i nastavite pirjati još desetak minuta.
Začinite sve solju i paprom, dodajte lovorov list, peršin i bosiljak.
Na kraju dodajte sjeckane pelate i pasiranu rajčicu, smanjite vatru i kuhajte sve sat i pol do dva sata (što duže pirjate meso, umak će biti ukusniji).
Tijekom kuhanja podlijevajte vodom prema potrebi.
Pred kraj kuhanja okus doradite solju i paprom, ako je potrebno.
-
Za lazanje:
Tikvicu dobro operite pa je uz pomoć mandoline, gulilice ili jako oštrim nožem uzdužno narežite na tanke trake.
Na svaku trakicu tikvice rasporedite žlicu kuhanog ragua, posipajte naribanim grana padanom i pažljivo zarolajte.
Vatrostalnu posudu za pečenje premažite bešamelom. Na njega rasporedite ostatke ragua pa na to složite zarolane tikvice.
Na kraju sve posipajte s još ribanog sira grana padano i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, oko 20 minuta.
Pečeno jelo izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi desetak minuta, a zatim poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više