VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Lazanje od rolanih tikvica s Grana Padanom
Ovo je ljetna, laganija verzija lazanja u kojoj glavnu ulogu igraju rolane tikvice. Upravo zbog njih ovo je jelo jednako dekorativno koliko i ukusno!
Sastojci
Za ragu
-
1 velika
glavica luka
-
2
mrkve
-
2 režnja
češnjaka
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
500 g
miješanog mljevenog mesa
-
200 ml
bijelog vina
-
200 g
pelata
-
20 ml
pasirane rajčice
-
1
lovorov list
-
1 žlica
sjeckanog peršina
-
1 žličica
sjeckanog bosiljka
-
Po ukusu
sol i papar
Za lazanje
-
1 veća
tikvica
-
200 ml
Brzo & Fino bechamel umaka
-
100 g
sira Galbani Grana Padano, ribanog
-
Za ragu:
Luk i mrkve očistite i narežite na kockice, a češnjak nasjeckajte.U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu pirjajte luk i mrkve dok ne omekšaju i uhvate malo boje. Dodajte češnjak i nastavite pirjati dok sve lijepo ne zamiriše.
Zatim dodajte mljeveno meso pa ga energično miješajte kako biste razbili moguće veće grudice i pirjajte ga dok sva tekućina ne ispari.
Tada ulijte bijelo vino i nastavite pirjati još desetak minuta.
Začinite sve solju i paprom, dodajte lovorov list, peršin i bosiljak.
Na kraju dodajte sjeckane pelate i pasiranu rajčicu, smanjite vatru i kuhajte sve sat i pol do dva sata (što duže pirjate meso, umak će biti ukusniji).
Tijekom kuhanja podlijevajte vodom prema potrebi.
Pred kraj kuhanja okus doradite solju i paprom, ako je potrebno.
-
Za lazanje:
Tikvicu dobro operite pa je uz pomoć mandoline, gulilice ili jako oštrim nožem uzdužno narežite na tanke trake.
Na svaku trakicu tikvice rasporedite žlicu kuhanog ragua, posipajte naribanim grana padanom i pažljivo zarolajte.
Vatrostalnu posudu za pečenje premažite bešamelom. Na njega rasporedite ostatke ragua pa na to složite zarolane tikvice.
Na kraju sve posipajte s još ribanog sira grana padano i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, oko 20 minuta.
Pečeno jelo izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi desetak minuta, a zatim poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više
-
Recept
Krem juha od celera s cheddarom
Sir cheddar odlično se snalazi u raznim ulogama, ali rijetko ga možemo zamisliti kao dodatak juhi. No u ovoj kombinaciji funkcionira izvrsno – probajte i uvjerite se!
Saznaj više