VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Lagano jutro čokoladna kaša od kvinoje
Čokoladna kaša od kvinoje hranjiv je i energetski bogat doručak koji će vas dugo držati sitima. Ako tražite zamjenu za standardne jutarnje pahuljice i kaše, dajte šansu ovom neobičnom i ukusnom pudingu.
Sastojci
-
80 g
kvinoj
-
600 ml
Dukat Lagano jutro mlijeka bez laktoze
-
Prstohvat
soli
-
1 vrhom puna žlica
kakaa u prahu
-
2 žlice
javorovog sirupa
-
1 žlica
maslaca od lješnjaka
-
1 žličica
cimeta
-
Malo
kokosa, malina ili drugog voća po izboru
-
Kvinoju operite pod mlazom hladne vode i dobro je procijedite.
-
Prebacite kvinoju u manji lonac, dodajte mlijeko, kakao, cimet, prstohvat soli i javorov sirup. Dobro promiješajte.
-
Kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne zakuha. Tada smanjite vatru i kuhajte uz povremeno miješanje dok kvinoja ne omekša, a smjesta postane gusta poput pudinga. Znat ćete da je kvinoja kuhana kada pusti male 'repiće'.
-
U kuhani puding umiješajte i žlicu maslaca od lješnjaka, odmah je razdijelite u zdjelice te posipajte voćem po izboru i odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više