Čokoladna kaša od kvinoje hranjiv je i energetski bogat doručak koji će vas dugo držati sitima. Ako tražite zamjenu za standardne jutarnje pahuljice i kaše, dajte šansu ovom neobičnom i ukusnom pudingu.

Sastojci

  • 80 g
    kvinoj
  • 600 ml
    Dukat Lagano jutro mlijeka bez laktoze
  • Prstohvat
    soli
  • 1 vrhom puna žlica
    kakaa u prahu
  • 2 žlice
    javorovog sirupa
  • 1 žlica
    maslaca od lješnjaka
  • 1 žličica
    cimeta
  • Malo
    kokosa, malina ili drugog voća po izboru

  • Kvinoju operite pod mlazom hladne vode i dobro je procijedite.

  • Prebacite kvinoju u manji lonac, dodajte mlijeko, kakao, cimet, prstohvat soli i javorov sirup. Dobro promiješajte.

  • Kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne zakuha. Tada smanjite vatru i kuhajte uz povremeno miješanje dok kvinoja ne omekša, a smjesta postane gusta poput pudinga. Znat ćete da je kvinoja kuhana kada pusti male 'repiće'.

  • U kuhani puding umiješajte i žlicu maslaca od lješnjaka, odmah je razdijelite u zdjelice te posipajte voćem po izboru i odmah poslužite.