VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Lagano jutro čokoladna kaša od kvinoje
Čokoladna kaša od kvinoje hranjiv je i energetski bogat doručak koji će vas dugo držati sitima. Ako tražite zamjenu za standardne jutarnje pahuljice i kaše, dajte šansu ovom neobičnom i ukusnom pudingu.
Sastojci
-
80 g
kvinoj
-
600 ml
Dukat Lagano jutro mlijeka bez laktoze
-
Prstohvat
soli
-
1 vrhom puna žlica
kakaa u prahu
-
2 žlice
javorovog sirupa
-
1 žlica
maslaca od lješnjaka
-
1 žličica
cimeta
-
Malo
kokosa, malina ili drugog voća po izboru
-
Kvinoju operite pod mlazom hladne vode i dobro je procijedite.
-
Prebacite kvinoju u manji lonac, dodajte mlijeko, kakao, cimet, prstohvat soli i javorov sirup. Dobro promiješajte.
-
Kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne zakuha. Tada smanjite vatru i kuhajte uz povremeno miješanje dok kvinoja ne omekša, a smjesta postane gusta poput pudinga. Znat ćete da je kvinoja kuhana kada pusti male 'repiće'.
-
U kuhani puding umiješajte i žlicu maslaca od lješnjaka, odmah je razdijelite u zdjelice te posipajte voćem po izboru i odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više