VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ovaj jednostavan desert zamamnu boju, okus i miris duguje kombinaciji svježih jagoda i Dukatovog mlijeka.
Sastojci
-
250 g
očišćenih jagoda
-
Žlica
šećera
-
1/2 mahune
vanilije
-
200 g + 80 g
Dukat mlijeka
-
30 g
škrobnog brašna
-
Jagode narežite, posipajte šećerom i izradite štapnim mikserom u pire.
-
Prebacite pire od jagoda u lonac i dodajte mu sjemenke vanilije koje ste sastrugali nožem. Lagano zagrijte.
-
Škrobnom brašnu dodajte 80 g mlijeka i izradite pjenjačom.
-
Kada se pire od jagoda ugrijao gotovo do vrenja, dodajte 200 g mlijeka.
-
Promiješajte i dodajte smjesu škrobnog brašna i mlijeka. Miješajte pjenjačom dok se krema ne zgusne i zavrije.
-
Rasporedite u čaše i rashladite prije posluživanja.
Recept Uvijek gladna.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više