Ovaj jednostavan desert zamamnu boju, okus i miris duguje kombinaciji svježih jagoda i Dukatovog mlijeka.

Sastojci

  • 250 g
    očišćenih jagoda
  • Žlica
    šećera
  • 1/2 mahune
    vanilije
  • 200 g + 80 g
    Dukat mlijeka
  • 30 g
    škrobnog brašna

  • Jagode narežite, posipajte šećerom i izradite štapnim mikserom u pire.

  • Prebacite pire od jagoda u lonac i dodajte mu sjemenke vanilije koje ste sastrugali nožem. Lagano zagrijte.

  • Škrobnom brašnu dodajte 80 g mlijeka i izradite pjenjačom.

  • Kada se pire od jagoda ugrijao gotovo do vrenja, dodajte 200 g mlijeka.

  • Promiješajte i dodajte smjesu škrobnog brašna i mlijeka. Miješajte pjenjačom dok se krema ne zgusne i zavrije.

  • Rasporedite u čaše i rashladite prije posluživanja.

    Recept Uvijek gladna.