VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ovaj jednostavan desert zamamnu boju, okus i miris duguje kombinaciji svježih jagoda i Dukatovog mlijeka.
Sastojci
-
250 g
očišćenih jagoda
-
Žlica
šećera
-
1/2 mahune
vanilije
-
200 g + 80 g
Dukat mlijeka
-
30 g
škrobnog brašna
-
Jagode narežite, posipajte šećerom i izradite štapnim mikserom u pire.
-
Prebacite pire od jagoda u lonac i dodajte mu sjemenke vanilije koje ste sastrugali nožem. Lagano zagrijte.
-
Škrobnom brašnu dodajte 80 g mlijeka i izradite pjenjačom.
-
Kada se pire od jagoda ugrijao gotovo do vrenja, dodajte 200 g mlijeka.
-
Promiješajte i dodajte smjesu škrobnog brašna i mlijeka. Miješajte pjenjačom dok se krema ne zgusne i zavrije.
-
Rasporedite u čaše i rashladite prije posluživanja.
Recept Uvijek gladna.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više