Ove pogačice u obliku lađica odlično spajaju kremasti mediteranski President Salakis sa svježim začinskim travama u mirisno predjelo ili zgodni finger food za vruće ljetne zabave. 

Sastojci

Tijesto:
  • 350 g
    brašna
  • 1 paketić
    kvasca
  • 1 žlica
    šećera
  • ½ žličice
    soli
  • 240 ml
    mlakog Dukat mlijeka
  • 80 ml
    maslinovog ulja
Punjenje:
  • 250 g
    President Salakisa
  • 1
    jaje
  • 25 g
    sjeckanog peršina
  • 25 g
    sjeckane mente
  • 25 g
    sjeckanog bosiljka
  • 6 grančica
    majčine dušice (listići)
  • 1 žlica
    sjemenki crnog kima

  • Sve sastojke za tijesto stavimo u veliku posudu i mijesimo nastavcima za tijesto 10 minuta dok ne dobijemo potpuno glatko i podatno tijesto. Ostavimo da odstoji 15 minuta. Za to vrijeme pripremimo punjenje.

  • Vilicom usitnimo President Salakis te ga izmiješamo s jednim jajem, nasjeckanim svježim začinskim travama i žlicom sjemenki crnog kima.

  • Tijesto podijelimo na 24 jednaka dijela i oblikujemo loptice. Svaku lopticu rukama ili valjkom oblikujemo u ovale i na svaki stavimo žlicu punjenja. Potom punjenje zatvorimo sa svake strane malim pregibima, kako bi dobili oblik lađice. Važno je brzo raditi kako lađice ne bi previše narasle.

  • Pečemo ih u zagrijanoj pećnici, na 200 °C, 15 minuta dok ne dobiju lijepu boju i serviramo sa svježim začinskim travama koje će još naglasiti miris ovih pogačica.