VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ove pogačice u obliku lađica odlično spajaju kremasti mediteranski President Salakis sa svježim začinskim travama u mirisno predjelo ili zgodni finger food za vruće ljetne zabave.
Sastojci
Tijesto:
-
350 g
brašna
-
1 paketić
kvasca
-
1 žlica
šećera
-
½ žličice
soli
-
240 ml
mlakog Dukat mlijeka
-
80 ml
maslinovog ulja
Punjenje:
-
250 g
President Salakisa
-
1
jaje
-
25 g
sjeckanog peršina
-
25 g
sjeckane mente
-
25 g
sjeckanog bosiljka
-
6 grančica
majčine dušice (listići)
-
1 žlica
sjemenki crnog kima
-
Sve sastojke za tijesto stavimo u veliku posudu i mijesimo nastavcima za tijesto 10 minuta dok ne dobijemo potpuno glatko i podatno tijesto. Ostavimo da odstoji 15 minuta. Za to vrijeme pripremimo punjenje.
-
Vilicom usitnimo President Salakis te ga izmiješamo s jednim jajem, nasjeckanim svježim začinskim travama i žlicom sjemenki crnog kima.
-
Tijesto podijelimo na 24 jednaka dijela i oblikujemo loptice. Svaku lopticu rukama ili valjkom oblikujemo u ovale i na svaki stavimo žlicu punjenja. Potom punjenje zatvorimo sa svake strane malim pregibima, kako bi dobili oblik lađice. Važno je brzo raditi kako lađice ne bi previše narasle.
-
Pečemo ih u zagrijanoj pećnici, na 200 °C, 15 minuta dok ne dobiju lijepu boju i serviramo sa svježim začinskim travama koje će još naglasiti miris ovih pogačica.
Recept: Cooking With The Cat
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Galette sa sezonskim voćem
Saznaj više -
Recept
Marinirana mini mozzarella
Blagi okus mozzarelle nadogradili smo začinima i dobili fini snack koji se može jesti sam ili kao dodatak salatama i sirnim platama.
Saznaj više -
Recept
Semifreddo s vrhnjem i malinama
Semifreddo je ledeni desert, nešto između sladoleda i moussea. Otud mu i ime, koje u prijevodu znači polusmrznuto. Ovaj desert tradicionalno se priprema s jajima, ali za još jednostavniju i bržu verziju pripremili smo ga samo s kremastim Brzo & Fino vrhnjima uz dodatak malina.
Saznaj više -
Recept
Kolač od Zagrebačkog sira bez laktoze i trešanja
Ovaj jednostavni kolač s trešnjama nevjerojatno je pjenast, lagan i ukusan. Radi se od President Zagrebačkog sira bez laktoze, potpuno je bez brašna, a zaslađen je s tek malo kokosovog šećera, pa se njime mogu počastiti i oni kojima određene namirnice inače smetaju.
Saznaj više