VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ove pogačice u obliku lađica odlično spajaju kremasti mediteranski President Salakis sa svježim začinskim travama u mirisno predjelo ili zgodni finger food za vruće ljetne zabave.
Sastojci
Tijesto:
-
350 g
brašna
-
1 paketić
kvasca
-
1 žlica
šećera
-
½ žličice
soli
-
240 ml
mlakog Dukat mlijeka
-
80 ml
maslinovog ulja
Punjenje:
-
250 g
President Salakisa
-
1
jaje
-
25 g
sjeckanog peršina
-
25 g
sjeckane mente
-
25 g
sjeckanog bosiljka
-
6 grančica
majčine dušice (listići)
-
1 žlica
sjemenki crnog kima
-
Sve sastojke za tijesto stavimo u veliku posudu i mijesimo nastavcima za tijesto 10 minuta dok ne dobijemo potpuno glatko i podatno tijesto. Ostavimo da odstoji 15 minuta. Za to vrijeme pripremimo punjenje.
-
Vilicom usitnimo President Salakis te ga izmiješamo s jednim jajem, nasjeckanim svježim začinskim travama i žlicom sjemenki crnog kima.
-
Tijesto podijelimo na 24 jednaka dijela i oblikujemo loptice. Svaku lopticu rukama ili valjkom oblikujemo u ovale i na svaki stavimo žlicu punjenja. Potom punjenje zatvorimo sa svake strane malim pregibima, kako bi dobili oblik lađice. Važno je brzo raditi kako lađice ne bi previše narasle.
-
Pečemo ih u zagrijanoj pećnici, na 200 °C, 15 minuta dok ne dobiju lijepu boju i serviramo sa svježim začinskim travama koje će još naglasiti miris ovih pogačica.
Recept: Cooking With The Cat
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Fritule s ricottom
Pahuljaste fritule s ricottom talijanska su verzija svima drage slastice.
Saznaj više
Pripremaju se brzo i jednostavno, a uz malo limoncella i limunove korice postaju prave mirisne bombice kojima je teško odoljeti. -
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više