Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Glavno jelo

Labinski krafi

Labinski ili labinjonski krafi, tradicionalno istarsko jelo, svoje mjesto ima na kraju tradicionalnog ručka. Iako su zamišljeni kao slatko jelo, Istrijani ga često preliju i šugom od ručka i jedu kao slatko-slanu kombinaciju. Svaka kuća ima svoj recept, a mi smo pripremili jedan s finim President mekim kozjim sirom. 

Sastojci

Tijesto:
  • 4
    jaja
  • 500 g
    glatkog brašna
  • 2 dl
    toplog Dukat mlijeka
Nadjev:
  • 150 g
    President mekog kozjeg sira
  • 200 g
    President Zagrebačkog sira
  • 100 g
    Sirela Ribanca
  • 2
    jaja
  • 150 g
    oraha (mljevenih ili sitno rezanih)
  • po želji
    grožđica
  • 1
    vanilin šećer
  • malo
    ruma

KULINARSKI SAVJET: Krafe poslužite prelivene Dukat maslacem i posute šećerom ili napravite svoj slatki umak od Brzo & Fino vrhnja za šlag. A možete ih probati i sa slanim umakom od ručka.

  • Od brašna, jaja i mlijeka umijesite tijesto. Ono ne smije biti premeko, ali niti pretvrdo već podatno za razvlačenje.

  • Dobro pomiješajte sastojke za nadjev. Orasi mogu biti mljeveni ili sitno rezani, ovisi kako više volite. Mi smo ih usitnili nožem.

  • Razvaljano tijesto izrežite na okrugle oblike i punite nadjevom. Preklopite i pritisnite vilicom dok ne potrošite sav nadjev.

  • Kuhajte ih u vreloj vodi dok ne isplivaju na površinu.

  • Poslužite ih prelivene Dukat maslacem i posute šećerom ili napravite svoj slatki umak od Brzo & Fino vrhnja za šlag. Svakako možete vjerovati Istrijanima i ovaj desert preliti slanim umakom od ručka, vrijedi probati.

Recept: Forking Croatia