VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Labinski ili labinjonski krafi, tradicionalno istarsko jelo, svoje mjesto ima na kraju tradicionalnog ručka. Iako su zamišljeni kao slatko jelo, Istrijani ga često preliju i šugom od ručka i jedu kao slatko-slanu kombinaciju. Svaka kuća ima svoj recept, a mi smo pripremili jedan s finim President mekim kozjim sirom.
Sastojci
Tijesto:
-
4
jaja
-
500 g
glatkog brašna
-
2 dl
toplog Dukat mlijeka
Nadjev:
-
150 g
President mekog kozjeg sira
-
200 g
President Zagrebačkog sira
-
100 g
Sirela Ribanca
-
2
jaja
-
150 g
oraha (mljevenih ili sitno rezanih)
-
po želji
grožđica
-
1
vanilin šećer
-
malo
ruma
KULINARSKI SAVJET: Krafe poslužite prelivene Dukat maslacem i posute šećerom ili napravite svoj slatki umak od Brzo & Fino vrhnja za šlag. A možete ih probati i sa slanim umakom od ručka.
-
Od brašna, jaja i mlijeka umijesite tijesto. Ono ne smije biti premeko, ali niti pretvrdo već podatno za razvlačenje.
-
Dobro pomiješajte sastojke za nadjev. Orasi mogu biti mljeveni ili sitno rezani, ovisi kako više volite. Mi smo ih usitnili nožem.
-
Razvaljano tijesto izrežite na okrugle oblike i punite nadjevom. Preklopite i pritisnite vilicom dok ne potrošite sav nadjev.
-
Kuhajte ih u vreloj vodi dok ne isplivaju na površinu.
-
Poslužite ih prelivene Dukat maslacem i posute šećerom ili napravite svoj slatki umak od Brzo & Fino vrhnja za šlag. Svakako možete vjerovati Istrijanima i ovaj desert preliti slanim umakom od ručka, vrijedi probati.
Recept: Forking Croatia
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više