VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Labinski ili labinjonski krafi, tradicionalno istarsko jelo, svoje mjesto ima na kraju tradicionalnog ručka. Iako su zamišljeni kao slatko jelo, Istrijani ga često preliju i šugom od ručka i jedu kao slatko-slanu kombinaciju. Svaka kuća ima svoj recept, a mi smo pripremili jedan s finim President mekim kozjim sirom.
Sastojci
Tijesto:
-
4
jaja
-
500 g
glatkog brašna
-
2 dl
toplog Dukat mlijeka
Nadjev:
-
150 g
President mekog kozjeg sira
-
200 g
President Zagrebačkog sira
-
100 g
Sirela Ribanca
-
2
jaja
-
150 g
oraha (mljevenih ili sitno rezanih)
-
po želji
grožđica
-
1
vanilin šećer
-
malo
ruma
KULINARSKI SAVJET: Krafe poslužite prelivene Dukat maslacem i posute šećerom ili napravite svoj slatki umak od Brzo & Fino vrhnja za šlag. A možete ih probati i sa slanim umakom od ručka.
-
Od brašna, jaja i mlijeka umijesite tijesto. Ono ne smije biti premeko, ali niti pretvrdo već podatno za razvlačenje.
-
Dobro pomiješajte sastojke za nadjev. Orasi mogu biti mljeveni ili sitno rezani, ovisi kako više volite. Mi smo ih usitnili nožem.
-
Razvaljano tijesto izrežite na okrugle oblike i punite nadjevom. Preklopite i pritisnite vilicom dok ne potrošite sav nadjev.
-
Kuhajte ih u vreloj vodi dok ne isplivaju na površinu.
-
Poslužite ih prelivene Dukat maslacem i posute šećerom ili napravite svoj slatki umak od Brzo & Fino vrhnja za šlag. Svakako možete vjerovati Istrijanima i ovaj desert preliti slanim umakom od ručka, vrijedi probati.
Recept: Forking Croatia
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kuglof s kiselim vrhnjem i komadićima čokolade
Malo koji kolač na podsjeća na blagdane toliko kao klasični, mirisni kuglof. Ovaj smo obogatili komadićima čokolade, rumom i suhim marelicama, a Brzo & Fino vrhnje tajni je sastojak koji ga čini sočnim i mekim.
Saznaj više -
Recept
Cantuccini s bademima i suhim voćem
Cantuccnii, poznati još kao cantucci ili biscotti, tradicionalni su talijanski hrskavi keksi iz toskanskog grada Prata. Obično se poslužuju uz desertno vino, ali isto su tako fini uz šalicu toplog mlijeka. U pravilu se pripremaju samo od badema, no nećete pogriješiti ako im dodate suho voće ili dio badema zamijenite pistacijama ili lješnjacima.
Saznaj više -
Recept
Rolice sa Zagrebačkim sirom
Kad vam se jede nešto domaće, starinsko i slatko, ove su rolice pravo rješenje. Pripremaju se brzo, a još brže nestaju.
Saznaj više -
Recept
Namaz od grahorica s vrhnjem i vrganjima
Namazi su omiljeni dodatak svakom druženju. Brzo su gotovi i mogu se pripremiti unaprijed - zašto onda ne biste isprobali i koju novu kombinaciju? Mi smo se odlučili za bijeli grah, slanutak i suhe vrganje, a kako bi namaz bio još kremastiji, zaokružili smo ga Domaćim kiselim vrhnjem.
Saznaj više