Kukuruzna pogača s fetom nije tek još jedan kukuruzni kruh, ona je neodoljivo mekani slani biskvit koji može biti samostalan obrok ili izvrstan prilog. Jednostavno ju je pripremiti, nema stalnog miješanja ni dugotrajnog dizanja. Sve što trebate je sjediniti sastojke i ubaciti ih u pećnicu te za pola sata uživati u mirisnoj i ukusnoj pogači!

Sastojci

  • 140 g
    bijelog brašna
  • 1 žličica
    praška za pecivo
  • 1/2 žličice
    sode bikarbone
  • 1 žličica
    dimljene slatke paprike
  • 20 g
    smeđeg šećera
  • 1/2 žličice
    soli
  • Malo
    svježe mljevenog papra
  • 180 g
    palente
  • 2
    Brzo & Fino kisela vrhnja s 12% mm
  • 2
    jaja
  • 120 ml
    maslinova ulja
  • 150 g
    kukuruza šećerca
  • 2
    mlada luka, narezana na kolutiće
  • Po ukusu
    svježi čili, narezan na male komadiće
  • 150 g
    President Salakis fete u kockicama
  • Po želji
    crni sezam za posipanje

  • U zdjeli izmiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer, sol i papar.

  • U drugoj zdjeli izmiješajte palentu s kiselim vrhnjem, jajima i maslinovim uljem.

  • Sjedinite obje mješavine i dobro sve promiješajte kako bi se sastojci povezali.

  • Umiješajte u ovu smjesu zrna kukuruza, polovicu mladog luka, narezan čili i polovicu feta sira.

  • Prebacite sve u okruglu posudu za pečenje ili željeznu tavu pa po smjesi rasporedite preostali mladi luk, čili i feta sir te posipajte crnim sezamom.

  • Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva oko 40 minuta.

  • Pečenu pogaču ohladite desetak minuta i odmah poslužite.