Ljeto ne može proći bez mladog kukuruza! Nije važno volite li ga više kuhanog ili pečenog – on je uvijek ukusan zalogaj. Za mali odmak od klasike premažite ga laganim slanim maslacem i obilato posipajte začinima.

Sastojci

  • 6
    mladih klipova kukuruza
  • 3 - 4 litre
    vode
  • 2 žlice
    mješavine začina za'atar
  • 1 žličica
    crnog sezama
  • 1 žličica
    morske soli u kristalima ili cvijeta soli
  • 1/2 žličice
    dimljene ljute paprike
  • 1/2 žličice
    crvenog papra u zrnu
  • 100 g
    President slanog maslaca light
  • 1
    limeta, za posluživanje

  • Klipove kukuruza očistite od vlakana i stavite ih kuhati u 3 – 4 litre vode.

  • Mladi kukuruz ne treba dugo kuhati, desetak minuta nakon što voda zakuha bit će dovoljno. Ako je kukuruz malo stariji, produljite kuhanje dok zrna ne omekšaju.

  • Dok se kukuruz kuha, na plitkom tanjuru pomiješajte sve začine u koje ćete poslije uvaljati kukuruz.

  • Kuhani kukuruz izvadite iz vode pa svaki klip obilato premažite maslacem i zatim ga uvaljajte u pripremljenu mješavinu začina.

  • Ovako začinjene kukuruze odmah poslužite uz kriške limete koje svatko po želji može iscijediti na svoj klip kukuruza.