VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Kuglof s limunom i kiselim vrhnjem
Ovaj kuglof sočan je i odvažan, a za to su zaslužni limuni na kojima se u ovom receptu ne štedi. U biskvitu je korica, sok i komadići limuna, a na kraju tu je i limunasta glazura.
Sastojci
Za kluglof
-
3
limuna, netretirana
-
250 g
Dukat maslaca
-
200 g
šećera
-
4 velika
jaja
-
1 žličica
ekstrakta vanilije ili vanilin šećer
-
350 g
glatkog brašna
-
1
prašak za pecivo
-
Prstohvat
soli
-
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja s 20 % mm
Za glazuru
-
100 g
šećera u prahu
-
1
limun - sok
-
Za kuglof:
Limune operite pa im naribajte koricu.
Od jednog limuna iscijedite sok, jedan ogulite, filetirajte ga i narežite na manje komade, a treći sačuvajte za glazuru.
U zdjeli miksera pomiješajte maslac, šećer i ribanu limunovu koricu pa sve miješajte mikserom dok ne postane pjenasto.
Umiješajte jedno po jedno jaje, vaniliju, sok i komadiće limuna pa sve nastavite miksati dok se ne poveže u homogenu i glatku smjesu.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
Dodajte naizmjence mješavinu brašna i kiselo vrhnje mješavini od jaja i maslaca. Završite s dodavanjem kiselog vrhnja.
Pripremljenu smjesu prebacite u kalup za kuglof i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 40 minuta ili dok ne položi test čačkalicom.
Pečeni kuglof izvadite iz pećnice, preokrenite ga na rešetku i ostavite da se malo ohladi. -
Za glazuru:
U zdjelici pomiješajte šećer u prahu i sok od jednog limuna koji vam je ostao od pripreme kuglofa.
Sve dobro promiješajte kako bi se pretvorilo u glatku i sjajnu glazuru.
Ovom glazurom prelijte pečeni kuglof.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više