VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Kuglof s limunom i kiselim vrhnjem
Ovaj kuglof sočan je i odvažan, a za to su zaslužni limuni na kojima se u ovom receptu ne štedi. U biskvitu je korica, sok i komadići limuna, a na kraju tu je i limunasta glazura.
Sastojci
Za kluglof
-
3
limuna, netretirana
-
250 g
Dukat maslaca
-
200 g
šećera
-
4 velika
jaja
-
1 žličica
ekstrakta vanilije ili vanilin šećer
-
350 g
glatkog brašna
-
1
prašak za pecivo
-
Prstohvat
soli
-
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja s 20 % mm
Za glazuru
-
100 g
šećera u prahu
-
1
limun - sok
-
Za kuglof:
Limune operite pa im naribajte koricu.
Od jednog limuna iscijedite sok, jedan ogulite, filetirajte ga i narežite na manje komade, a treći sačuvajte za glazuru.
U zdjeli miksera pomiješajte maslac, šećer i ribanu limunovu koricu pa sve miješajte mikserom dok ne postane pjenasto.
Umiješajte jedno po jedno jaje, vaniliju, sok i komadiće limuna pa sve nastavite miksati dok se ne poveže u homogenu i glatku smjesu.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
Dodajte naizmjence mješavinu brašna i kiselo vrhnje mješavini od jaja i maslaca. Završite s dodavanjem kiselog vrhnja.
Pripremljenu smjesu prebacite u kalup za kuglof i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 40 minuta ili dok ne položi test čačkalicom.
Pečeni kuglof izvadite iz pećnice, preokrenite ga na rešetku i ostavite da se malo ohladi. -
Za glazuru:
U zdjelici pomiješajte šećer u prahu i sok od jednog limuna koji vam je ostao od pripreme kuglofa.
Sve dobro promiješajte kako bi se pretvorilo u glatku i sjajnu glazuru.
Ovom glazurom prelijte pečeni kuglof.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više