VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Kuglof s kiselim vrhnjem i komadićima čokolade
Malo koji kolač na podsjeća na blagdane toliko kao klasični, mirisni kuglof. Ovaj smo obogatili komadićima čokolade, rumom i suhim marelicama, a Brzo & Fino vrhnje tajni je sastojak koji ga čini sočnim i mekim.
Sastojci
-
375 g
glatkog brašna
-
1 vrećica
praška za pecivo
-
125 g
Dukat maslaca
-
150 g
šećera
-
1 vrećica
vanilin šećera
-
60 ml
ulja
-
2
jaja
-
1žlica
ruma
-
250 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja, 12%mm
-
40 ml
Dukat mlijeka
-
100 g
tamne čokolade, nasjeckane
-
30 g
suhin marelica, nasjeckanih
-
U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
-
U drugoj zdjeli miješajte maslac električnim mikserom dok ne postane kremast.
-
Dodajte šećer i vanilin šećer pa nastavite miješati dok se sastojci ne povežu.
-
Ulijte ulje neprestano miješajući pa ubacite jedno po jedno jaje i rum.
-
Dodajte i kiselo vrhnje te ga brzo umiješajte u smjesu.
-
Kada se svi sastojci povežu, dodajte polovicu brašna i umiješajte mikserom na laganoj brzini.
-
Ulijte mlijeko pa dodajte drugu polovicu brašna.
-
Na kraju ručno umiješajte komadiće čokolade i suhe marelice.
-
Kalup za kuglof (cca 22 cm) malo nauljite i posipajte brašnom pa izlijte pripremljenu smjesu.
-
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, 60 minuta ili dok ne položi test čačkalicom.
-
Pečeni kuglof izvadite iz pećnice, ostavite u kalupu desetak minuta pa ga pažljivo preokrenite na rešetku za hlađenje. Oprezno maknite kalup i ostavite da se potpuno ohladi.
-
Ohlađeni kuglof posipajte šećerom u prahu i poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više