VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Kuglof s kiselim vrhnjem i komadićima čokolade
Malo koji kolač na podsjeća na blagdane toliko kao klasični, mirisni kuglof. Ovaj smo obogatili komadićima čokolade, rumom i suhim marelicama, a Brzo & Fino vrhnje tajni je sastojak koji ga čini sočnim i mekim.
Sastojci
-
375 g
glatkog brašna
-
1 vrećica
praška za pecivo
-
125 g
Dukat maslaca
-
150 g
šećera
-
1 vrećica
vanilin šećera
-
60 ml
ulja
-
2
jaja
-
1žlica
ruma
-
250 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja, 12%mm
-
40 ml
Dukat mlijeka
-
100 g
tamne čokolade, nasjeckane
-
30 g
suhin marelica, nasjeckanih
-
U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
-
U drugoj zdjeli miješajte maslac električnim mikserom dok ne postane kremast.
-
Dodajte šećer i vanilin šećer pa nastavite miješati dok se sastojci ne povežu.
-
Ulijte ulje neprestano miješajući pa ubacite jedno po jedno jaje i rum.
-
Dodajte i kiselo vrhnje te ga brzo umiješajte u smjesu.
-
Kada se svi sastojci povežu, dodajte polovicu brašna i umiješajte mikserom na laganoj brzini.
-
Ulijte mlijeko pa dodajte drugu polovicu brašna.
-
Na kraju ručno umiješajte komadiće čokolade i suhe marelice.
-
Kalup za kuglof (cca 22 cm) malo nauljite i posipajte brašnom pa izlijte pripremljenu smjesu.
-
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, 60 minuta ili dok ne položi test čačkalicom.
-
Pečeni kuglof izvadite iz pećnice, ostavite u kalupu desetak minuta pa ga pažljivo preokrenite na rešetku za hlađenje. Oprezno maknite kalup i ostavite da se potpuno ohladi.
-
Ohlađeni kuglof posipajte šećerom u prahu i poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više