VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Kuglof s kiselim vrhnjem i komadićima čokolade
Malo koji kolač na podsjeća na blagdane toliko kao klasični, mirisni kuglof. Ovaj smo obogatili komadićima čokolade, rumom i suhim marelicama, a Brzo & Fino vrhnje tajni je sastojak koji ga čini sočnim i mekim.
Sastojci
-
375 g
glatkog brašna
-
1 vrećica
praška za pecivo
-
125 g
Dukat maslaca
-
150 g
šećera
-
1 vrećica
vanilin šećera
-
60 ml
ulja
-
2
jaja
-
1žlica
ruma
-
250 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja, 12%mm
-
40 ml
Dukat mlijeka
-
100 g
tamne čokolade, nasjeckane
-
30 g
suhin marelica, nasjeckanih
-
U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
-
U drugoj zdjeli miješajte maslac električnim mikserom dok ne postane kremast.
-
Dodajte šećer i vanilin šećer pa nastavite miješati dok se sastojci ne povežu.
-
Ulijte ulje neprestano miješajući pa ubacite jedno po jedno jaje i rum.
-
Dodajte i kiselo vrhnje te ga brzo umiješajte u smjesu.
-
Kada se svi sastojci povežu, dodajte polovicu brašna i umiješajte mikserom na laganoj brzini.
-
Ulijte mlijeko pa dodajte drugu polovicu brašna.
-
Na kraju ručno umiješajte komadiće čokolade i suhe marelice.
-
Kalup za kuglof (cca 22 cm) malo nauljite i posipajte brašnom pa izlijte pripremljenu smjesu.
-
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, 60 minuta ili dok ne položi test čačkalicom.
-
Pečeni kuglof izvadite iz pećnice, ostavite u kalupu desetak minuta pa ga pažljivo preokrenite na rešetku za hlađenje. Oprezno maknite kalup i ostavite da se potpuno ohladi.
-
Ohlađeni kuglof posipajte šećerom u prahu i poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više