VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Kuglof s jabukama i karamel-umakom
Zapakirali smo okuse jeseni u jedan kuglof. Tu su jabuke, cimet i đumbir, a dojam zaokružuju neodoljivi karamel-umak i čips od jabuka.
Sastojci
Za kuglof
-
370 g
brašna
-
1 vrećica
praška za pecivo
-
1 vrećica
vanilin šećera
-
1 žličica
cimeta
-
1/2 žličice
muškatnog oraščića
-
Prstohvat
soli
-
150 g
smeđeg šećera
-
3
jaja
-
200 ml
biljnog ulja
-
200 ml
Dukat tekućeg jogurta
-
2
velike jabuke, oguljene i narezane na kockice
-
2 žlice
kandiranog đumbiran, nasjeckanog
-
Po želji
čips od jabuke za posluživanje
Za karamel-umak
-
150 g
šećera
-
40 ml
vode
-
60 g
Dukat maslaca
-
100 ml
Dukat mlijeka
-
1/2 žličice
soli
-
U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, cimet, muškatni oraščić i sol.
-
U drugoj posudi pjenasto umutite šećer s jajima, uljem i jogurtom.
-
Mješavinu jaja dodajte mješavini brašna i sve žlicom sjedinite u glatku smjesu. Nemojte previše miješati, tek toliko da se sastojci povežu.
-
Na kraju u smjesu umiješajte narezane jabuke i đumbir.
-
Kalup za kuglof premažite s malo maslaca i dobro ga posipajte brašnom pa ulijte pripremljenu smjesu.
-
U pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva pecite 50 minuta ili dok kuglof ne položi test čačkalicom.
-
Pečeni kuglof odmah preokrenite na žicu i ostavite da se ohladi.
-
Za karamel-umak: u loncu debljeg dna kuhajte šećer i vodu. Kad se šećer otopi i sve se zapjeni, smanjite malo vatru i kuhajte bez miješanja dok se ne karamelizira.
-
Oprezno umiješajte kockicu po kockicu maslaca, a na kraju i mlijeko uz energično miješanje. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
-
Ohlađeni kuglof poslužite preliven karamel-umakom i po žleji s čipsom od jabuke.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više