VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Kao glavna zvijezda ovog kuglofa Dukat maslac savršeno se nadopunjuje s aromom vanilije.
Sastojci
Sastojci za kuglof:
-
150 g
Dukat maslaca (omekšalog na sobnoj temperaturi)
-
malo
maslaca za kalup
-
180 g
šećera
-
3
jaja
-
200 g
brašna i malo za kalup
-
2 žličice
praška za pecivo
-
1
mahuna vanilije
-
prstohvat
soli
-
150 g
Galbani Ricotte
-
200 g
višanja
-
2 – 3 žlice
Brzo & Fino kiselog vrhnja
Preljev:
-
100 g
šećera
-
50 g
Dukat maslaca
-
4 žlice
vode
-
pola
mahune vanilije (sjemenke)
Dodatnu nježnost ovoj neodoljivoj slastici daje Galbani Ricotta, a svemu lagano proturječi kiselost višanja. Teksturom kompaktan, ali tako mekan i sočan, ovaj kuglof stalno će vas mamiti da pojedete još koji komad. A kako bi cijela priča bila zaokružena, tu je i preljev koji dodatno naglašava i slavi arome maslaca i vanilije.
KULINARSKI SAVJET: U ljetnoj sezoni višnje zamijenite borovnicama ili ribizlima ili nekim drugim voćem po izboru.
-
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Kalup za kuglof premažite maslacem i pospite brašnom.
-
U dubljoj posudi umutite Dukat maslac i šećer, pa dodajte jedno po jedno jaje neprestano miješajući mikserom. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
-
Smjesi maslaca, šećera i jaja naizmjenično dodajte po nekoliko žlica brašna i Galbani Ricotte, a postupak ponavljajte dok ne utrošite sve sastojke. Na kraju dodajte Brzo & Fino kiselo vrhnje i sjemenke koje ste izvadili iz mahune vanilije.
-
U dobro izmiješanu smjesu za kuglof dodajte višnje te ih lagano žlicom ili kuhačom pomiješajte s ostatkom smjese da se ravnomjerno rasporede.
-
Izlijte smjesu u kalup i pecite oko 35 – 40 minuta, a čačkalicom provjerite je li pečeno. Kad je kuglof pečen, izvadite ga iz pećnice i ostavite u kalupu da se hladi 10 minuta.
-
U međuvremenu napravite preljev: pomiješajte sve sastojke i stavite na vatru da proključa. Smanjite vatru i kuhajte još 5 minuta. Ostavite da se ohladi.
-
Okrenite kuglof i izvadite ga iz kalupa, premažite ga četkicom/metlicom da upije preljev ili ga žlicom rasporedite po kuglofu.
Recept: Mile Butorac
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više