VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Kao glavna zvijezda ovog kuglofa Dukat maslac savršeno se nadopunjuje s aromom vanilije.
Sastojci
Sastojci za kuglof:
-
150 g
Dukat maslaca (omekšalog na sobnoj temperaturi)
-
malo
maslaca za kalup
-
180 g
šećera
-
3
jaja
-
200 g
brašna i malo za kalup
-
2 žličice
praška za pecivo
-
1
mahuna vanilije
-
prstohvat
soli
-
150 g
Galbani Ricotte
-
200 g
višanja
-
2 – 3 žlice
Brzo & Fino kiselog vrhnja
Preljev:
-
100 g
šećera
-
50 g
Dukat maslaca
-
4 žlice
vode
-
pola
mahune vanilije (sjemenke)
Dodatnu nježnost ovoj neodoljivoj slastici daje Galbani Ricotta, a svemu lagano proturječi kiselost višanja. Teksturom kompaktan, ali tako mekan i sočan, ovaj kuglof stalno će vas mamiti da pojedete još koji komad. A kako bi cijela priča bila zaokružena, tu je i preljev koji dodatno naglašava i slavi arome maslaca i vanilije.
KULINARSKI SAVJET: U ljetnoj sezoni višnje zamijenite borovnicama ili ribizlima ili nekim drugim voćem po izboru.
-
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Kalup za kuglof premažite maslacem i pospite brašnom.
-
U dubljoj posudi umutite Dukat maslac i šećer, pa dodajte jedno po jedno jaje neprestano miješajući mikserom. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
-
Smjesi maslaca, šećera i jaja naizmjenično dodajte po nekoliko žlica brašna i Galbani Ricotte, a postupak ponavljajte dok ne utrošite sve sastojke. Na kraju dodajte Brzo & Fino kiselo vrhnje i sjemenke koje ste izvadili iz mahune vanilije.
-
U dobro izmiješanu smjesu za kuglof dodajte višnje te ih lagano žlicom ili kuhačom pomiješajte s ostatkom smjese da se ravnomjerno rasporede.
-
Izlijte smjesu u kalup i pecite oko 35 – 40 minuta, a čačkalicom provjerite je li pečeno. Kad je kuglof pečen, izvadite ga iz pećnice i ostavite u kalupu da se hladi 10 minuta.
-
U međuvremenu napravite preljev: pomiješajte sve sastojke i stavite na vatru da proključa. Smanjite vatru i kuhajte još 5 minuta. Ostavite da se ohladi.
-
Okrenite kuglof i izvadite ga iz kalupa, premažite ga četkicom/metlicom da upije preljev ili ga žlicom rasporedite po kuglofu.
Recept: Mile Butorac
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kuglof s kiselim vrhnjem i komadićima čokolade
Malo koji kolač na podsjeća na blagdane toliko kao klasični, mirisni kuglof. Ovaj smo obogatili komadićima čokolade, rumom i suhim marelicama, a Brzo & Fino vrhnje tajni je sastojak koji ga čini sočnim i mekim.
Saznaj više -
Recept
Cantuccini s bademima i suhim voćem
Cantuccnii, poznati još kao cantucci ili biscotti, tradicionalni su talijanski hrskavi keksi iz toskanskog grada Prata. Obično se poslužuju uz desertno vino, ali isto su tako fini uz šalicu toplog mlijeka. U pravilu se pripremaju samo od badema, no nećete pogriješiti ako im dodate suho voće ili dio badema zamijenite pistacijama ili lješnjacima.
Saznaj više -
Recept
Rolice sa Zagrebačkim sirom
Kad vam se jede nešto domaće, starinsko i slatko, ove su rolice pravo rješenje. Pripremaju se brzo, a još brže nestaju.
Saznaj više -
Recept
Namaz od grahorica s vrhnjem i vrganjima
Namazi su omiljeni dodatak svakom druženju. Brzo su gotovi i mogu se pripremiti unaprijed - zašto onda ne biste isprobali i koju novu kombinaciju? Mi smo se odlučili za bijeli grah, slanutak i suhe vrganje, a kako bi namaz bio još kremastiji, zaokružili smo ga Domaćim kiselim vrhnjem.
Saznaj više