VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Kao glavna zvijezda ovog kuglofa Dukat maslac savršeno se nadopunjuje s aromom vanilije.
Sastojci
Sastojci za kuglof:
-
150 g
Dukat maslaca (omekšalog na sobnoj temperaturi)
-
malo
maslaca za kalup
-
180 g
šećera
-
3
jaja
-
200 g
brašna i malo za kalup
-
2 žličice
praška za pecivo
-
1
mahuna vanilije
-
prstohvat
soli
-
150 g
Galbani Ricotte
-
200 g
višanja
-
2 – 3 žlice
Brzo & Fino kiselog vrhnja
Preljev:
-
100 g
šećera
-
50 g
Dukat maslaca
-
4 žlice
vode
-
pola
mahune vanilije (sjemenke)
Dodatnu nježnost ovoj neodoljivoj slastici daje Galbani Ricotta, a svemu lagano proturječi kiselost višanja. Teksturom kompaktan, ali tako mekan i sočan, ovaj kuglof stalno će vas mamiti da pojedete još koji komad. A kako bi cijela priča bila zaokružena, tu je i preljev koji dodatno naglašava i slavi arome maslaca i vanilije.
KULINARSKI SAVJET: U ljetnoj sezoni višnje zamijenite borovnicama ili ribizlima ili nekim drugim voćem po izboru.
-
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Kalup za kuglof premažite maslacem i pospite brašnom.
-
U dubljoj posudi umutite Dukat maslac i šećer, pa dodajte jedno po jedno jaje neprestano miješajući mikserom. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
-
Smjesi maslaca, šećera i jaja naizmjenično dodajte po nekoliko žlica brašna i Galbani Ricotte, a postupak ponavljajte dok ne utrošite sve sastojke. Na kraju dodajte Brzo & Fino kiselo vrhnje i sjemenke koje ste izvadili iz mahune vanilije.
-
U dobro izmiješanu smjesu za kuglof dodajte višnje te ih lagano žlicom ili kuhačom pomiješajte s ostatkom smjese da se ravnomjerno rasporede.
-
Izlijte smjesu u kalup i pecite oko 35 – 40 minuta, a čačkalicom provjerite je li pečeno. Kad je kuglof pečen, izvadite ga iz pećnice i ostavite u kalupu da se hladi 10 minuta.
-
U međuvremenu napravite preljev: pomiješajte sve sastojke i stavite na vatru da proključa. Smanjite vatru i kuhajte još 5 minuta. Ostavite da se ohladi.
-
Okrenite kuglof i izvadite ga iz kalupa, premažite ga četkicom/metlicom da upije preljev ili ga žlicom rasporedite po kuglofu.
Recept: Mile Butorac
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla votka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više