Aromatični i prozračni kruščići od sira koje ćete obožavati. Za njihovu pripremu potrebno je izdvojiti tek dvadesetak minuta i nekoliko osnovnih namirnica, a jedini pravi izazov u ovom receptu je odoljeti im i ne pojesti više od jednog!

Sastojci

  • 125 g
    glatkog brašna
  • 200 g
    Sirela trapista, naribanog
  • 1/2 vrećice
    praška za pecivo
  • 1 žličica
    sjeckanog vlasca
  • 1 režanj
    češnjaka, naribam
  • 1/2 žličice
    soli
  • 1
    jaje
  • 125 ml
    Dukat mlijeka
  • Malo
    ulja za premazivanje kalupa

  • U zdjeli pomiješajte brašno i naribani trapist.

  • Dodajte prašak za pecivo, sjeckani vlasac, naribani češnjak i sol. Sve još jednom dobro izmiješajte.

  • U drugoj zdjeli izmiješajte jaje i mlijeko.

  • Sada mješavini brašna i sira dodajte mješavinu jaja i mlijeka.

  • Kratko sve izmiješajte kako bi se sastojci povezali u kompaktnu smjesu.

  • Kalup za muffine premažite s malo ulja pa rasporedite po jednu žlicu smjese u svaku udubinu.

  • Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 12 – 14 minuta ili dok ne postanu zlaćani.

  • Pečene kruščiće pažljivo izvadite iz kalupa i odmah poslužite.