VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Kruščići od trapista iz kalupa za muffine
Aromatični i prozračni kruščići od sira koje ćete obožavati. Za njihovu pripremu potrebno je izdvojiti tek dvadesetak minuta i nekoliko osnovnih namirnica, a jedini pravi izazov u ovom receptu je odoljeti im i ne pojesti više od jednog!
Sastojci
-
125 g
glatkog brašna
-
200 g
Sirela trapista, naribanog
-
1/2 vrećice
praška za pecivo
-
1 žličica
sjeckanog vlasca
-
1 režanj
češnjaka, naribam
-
1/2 žličice
soli
-
1
jaje
-
125 ml
Dukat mlijeka
-
Malo
ulja za premazivanje kalupa
-
U zdjeli pomiješajte brašno i naribani trapist.
-
Dodajte prašak za pecivo, sjeckani vlasac, naribani češnjak i sol. Sve još jednom dobro izmiješajte.
-
U drugoj zdjeli izmiješajte jaje i mlijeko.
-
Sada mješavini brašna i sira dodajte mješavinu jaja i mlijeka.
-
Kratko sve izmiješajte kako bi se sastojci povezali u kompaktnu smjesu.
-
Kalup za muffine premažite s malo ulja pa rasporedite po jednu žlicu smjese u svaku udubinu.
-
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 12 – 14 minuta ili dok ne postanu zlaćani.
-
Pečene kruščiće pažljivo izvadite iz kalupa i odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više