VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Kruh-trganac sa Zagrebačkim sirom
Pull-apart kruh obogatili smo Zagrebačkim sirom i začinima. Prikladni blagdanski oblik i zamamni okus pobrinut će se da se pomame i mali i veliki gurmani.
Sastojci
Za tijesto
-
500 g
glatkog brašna
-
1 žličica
soli
-
1 vrećica
instant suhog kvasca
-
2 žlice
maslinova ulja
-
350 ml
mlake vode
Za nadjev
-
375 g
President Zagrebačkog sira
-
40 g
Sirela Ribanca, naribanog
-
1 žličica
sjeckanog bosiljka
-
1 žličica
sjeckanog timijana
-
1 režanj
češnjaka, naribanog
-
1/2 žličice
soli
-
Po ukusu
svježe mljeveni papar
Za premazivanje
-
1
žumanjak
-
1-2 žlice
Dukat mlijeka
Za posipanje
-
20 g
Sirela Ribanca, naribanog
-
Po želji
zrnca papra
-
Po želji
krupna morska sol
-
Za tijesto u zdjeli pomiješajte brašno i sol pa dodajte suhi kvasac i još jednom sve promiješajte.
Zatim dodajte maslinovo ulje i mlaku vodu pa smjesu mijesite dugo i uporno dok se ne pretvori u glatko i elastično tijesto.
Tijesto oblikujte u kuglu i ostavite na toplom da se podiže. -
Za nadjev u zdjeli pomiješajte Zagrebački sir, Ribanac, bosiljak, timijan, češnjak, sol i papar. Sve dobro promiješajte kako bi se sastojci povezali.
-
Za slaganje kruha: kad se tijesto udvostruči, prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu i dobro premijesite.
Zatim ga razvaljajte u oblik kvadrata debljine 2 – 3 mm.
Oštrim nožem narežite ga na 26 manjih kvadrata.
Na sredinu svakog kvadrata stavite punu žličicu pripremljenog nadjeva.
Preklopite nadjev rubovima tijesta pa dlanovima sve formirajte u kuglicu.
Na lim obložen papirom za pečenje poslažite kuglice u oblik božićne jelke.
Premažite ih mješavinom žumanjka i mlijeka.
Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, 20 minuta ili dok se lijepo ne zarumene.
Pečeni kruh izvadite iz pećnice i odmah ga posipajte s preostalim sirom, solju, paprom i začinima.
Ostavite ga da se malo ohladi i poslužite uz umak od rajčica.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više