VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Kruh-trganac sa Zagrebačkim sirom
Pull-apart kruh obogatili smo Zagrebačkim sirom i začinima. Prikladni blagdanski oblik i zamamni okus pobrinut će se da se pomame i mali i veliki gurmani.
Sastojci
Za tijesto
-
500 g
glatkog brašna
-
1 žličica
soli
-
1 vrećica
instant suhog kvasca
-
2 žlice
maslinova ulja
-
350 ml
mlake vode
Za nadjev
-
375 g
President Zagrebačkog sira
-
40 g
Sirela Ribanca, naribanog
-
1 žličica
sjeckanog bosiljka
-
1 žličica
sjeckanog timijana
-
1 režanj
češnjaka, naribanog
-
1/2 žličice
soli
-
Po ukusu
svježe mljeveni papar
Za premazivanje
-
1
žumanjak
-
1-2 žlice
Dukat mlijeka
Za posipanje
-
20 g
Sirela Ribanca, naribanog
-
Po želji
zrnca papra
-
Po želji
krupna morska sol
-
Za tijesto u zdjeli pomiješajte brašno i sol pa dodajte suhi kvasac i još jednom sve promiješajte.
Zatim dodajte maslinovo ulje i mlaku vodu pa smjesu mijesite dugo i uporno dok se ne pretvori u glatko i elastično tijesto.
Tijesto oblikujte u kuglu i ostavite na toplom da se podiže. -
Za nadjev u zdjeli pomiješajte Zagrebački sir, Ribanac, bosiljak, timijan, češnjak, sol i papar. Sve dobro promiješajte kako bi se sastojci povezali.
-
Za slaganje kruha: kad se tijesto udvostruči, prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu i dobro premijesite.
Zatim ga razvaljajte u oblik kvadrata debljine 2 – 3 mm.
Oštrim nožem narežite ga na 26 manjih kvadrata.
Na sredinu svakog kvadrata stavite punu žličicu pripremljenog nadjeva.
Preklopite nadjev rubovima tijesta pa dlanovima sve formirajte u kuglicu.
Na lim obložen papirom za pečenje poslažite kuglice u oblik božićne jelke.
Premažite ih mješavinom žumanjka i mlijeka.
Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, 20 minuta ili dok se lijepo ne zarumene.
Pečeni kruh izvadite iz pećnice i odmah ga posipajte s preostalim sirom, solju, paprom i začinima.
Ostavite ga da se malo ohladi i poslužite uz umak od rajčica.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više -
Recept
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Saznaj više