VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Kruh-trganac sa Zagrebačkim sirom
Pull-apart kruh obogatili smo Zagrebačkim sirom i začinima. Prikladni blagdanski oblik i zamamni okus pobrinut će se da se pomame i mali i veliki gurmani.
Sastojci
Za tijesto
-
500 g
glatkog brašna
-
1 žličica
soli
-
1 vrećica
instant suhog kvasca
-
2 žlice
maslinova ulja
-
350 ml
mlake vode
Za nadjev
-
375 g
President Zagrebačkog sira
-
40 g
Sirela Ribanca, naribanog
-
1 žličica
sjeckanog bosiljka
-
1 žličica
sjeckanog timijana
-
1 režanj
češnjaka, naribanog
-
1/2 žličice
soli
-
Po ukusu
svježe mljeveni papar
Za premazivanje
-
1
žumanjak
-
1-2 žlice
Dukat mlijeka
Za posipanje
-
20 g
Sirela Ribanca, naribanog
-
Po želji
zrnca papra
-
Po želji
krupna morska sol
-
Za tijesto u zdjeli pomiješajte brašno i sol pa dodajte suhi kvasac i još jednom sve promiješajte.
Zatim dodajte maslinovo ulje i mlaku vodu pa smjesu mijesite dugo i uporno dok se ne pretvori u glatko i elastično tijesto.
Tijesto oblikujte u kuglu i ostavite na toplom da se podiže. -
Za nadjev u zdjeli pomiješajte Zagrebački sir, Ribanac, bosiljak, timijan, češnjak, sol i papar. Sve dobro promiješajte kako bi se sastojci povezali.
-
Za slaganje kruha: kad se tijesto udvostruči, prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu i dobro premijesite.
Zatim ga razvaljajte u oblik kvadrata debljine 2 – 3 mm.
Oštrim nožem narežite ga na 26 manjih kvadrata.
Na sredinu svakog kvadrata stavite punu žličicu pripremljenog nadjeva.
Preklopite nadjev rubovima tijesta pa dlanovima sve formirajte u kuglicu.
Na lim obložen papirom za pečenje poslažite kuglice u oblik božićne jelke.
Premažite ih mješavinom žumanjka i mlijeka.
Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, 20 minuta ili dok se lijepo ne zarumene.
Pečeni kruh izvadite iz pećnice i odmah ga posipajte s preostalim sirom, solju, paprom i začinima.
Ostavite ga da se malo ohladi i poslužite uz umak od rajčica.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kolač od rogača s kiselim vrhnjem
Ovaj jednostavni kolač je sve samo ne običan, njegova osnova je rogač – pomalo zaboravljena mediteranska biljka koja mu daje posebnu aromu. Rogač u receptu potpuno zamjenjuje brašno, pa je ova slastica prikladna i za one koji ne konzumiraju gluten.
Saznaj više -
Recept
Torta pasqualina s ricottom, špinatom i jajima
Torta pasqualina je talijanska slana pita koja se tradicionalno priprema za Uskrs. Hrskavo tijesto nadjeveno je špinatom, ricottom i jajima.
Saznaj više
Iako zahtijeva malo više vremena, iznimno je ukusna i atraktivna, što je čini prekrasnim dodatkom na blagdanskom stolu. -
Recept
Francuska pita od luka
Ova naizgled skromna pita iznenadit će vas svojim osebujnim okusom. Klasična je to francuska pita s lukom u glavnoj ulozi, koji je laganim pirjanjem na maslacu pretvoren u aromatičan i ukusan nadjev.
Saznaj više -
Recept
Polpete od tune i posnog sira
Ove ukusne polpetice prave su proteinske bombice! Dodajte im prilog po želji i uživajte u cjelovitom obroku.
Saznaj više