VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Kruh sa Zagrebačkim sirom i suhim voćem
Ovaj slatki kruh oduševit će vas sočnošću i okusom, što dobrim dijelom duguje Zagrebačkom siru. Vrlo ga je jednostavno napraviti, a kad se ohladi, poslužite ga uz omiljeni napitak za doručak ili poslijepodnevni predah.
Sastojci
-
270 g
President Zagrebačkog sira
-
3
jaja
-
100 g
šećera
-
2 žlice
ulja
-
1
vanilin šećer
-
200 g
brašna
-
6 g (pola vrećice)
praška za pecivo
-
Prstohvat
soli
-
50 g
sjeckanih oraha
-
50 g
sjeckanih suhih marelica
-
Zagrebački sir izmiješajte mikserom da postane kremast pa mu dodajte jaja i šećer te nastavite miksati dok se sastojci ne povežu u homogenu smjesu. Zatim umiješajte ulje.
-
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol pa ga dodajte siru izmiješanom s jajima i šećerom.
-
Miksajte sve na niskoj brzini samo da se sastojci povežu.
-
Na kraju ručno umiješajte sjeckane orahe i suhe marelice.
-
Dobivenu smjesu za kruh prebacite u pravokutni kalup za kruh koji ste obložili papirom za pečenje.
Smjesu poravnajte i po želji ukrasite polovicama oraha. -
Pecite sve u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 55 – 60 minuta.
-
Pečeni kruh izvadite iz pećnice i kalupa te ga prije posluživanja ohladite na rešetki.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više