VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Krostata sa sirom i bademima
Krostata je talijanska verzija tarta ili pite. Osnova joj je uvijek prhko tijesto, a nadjevi variraju od voćnih preko čokoladnih i kremastih do onih od sira. Krostata u našoj verziji miriše na Mediteran i spaja sir, bademe, limunovu i narančinu koricu te malo vanilije.
Sastojci
Za tijesto
-
200 g
brašna
-
110 g
Dukat maslaca
-
2 žlice
šećera
-
Prstohvat
soli
-
2-3 žlice
ledene vode
-
2 žlice
džema po želji
Za nadjev
-
200 g
President Zagrebačkog sira
-
20 g
Dukat maslaca
-
60 g
šećera u prahu
-
Po želji
ribane korice naranče
-
Po želji
ribane korice limuna
-
Na vrh noža
sjemenki vanilije
-
3
jaja
-
125 g
fino mljevenih badema
Za posipanje
-
Po želji
listići badema
-
Po želji
šećer u prahu
-
U zdjeli pomiješajte brašno, maslac narezan na listiće, šećer i sol.
-
Miksajte mikrerom spiralnim nastavcima dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
-
Dodajte 2 – 3 žlice hladne vode i nastavite miješati dok se sve ne poveže u tijesto. Po potrebi ga kratko premijesite rukama i oblikujte u disk.
-
Prebacite tijesto na papir za pečenje pa ga valjkom razvaljajte u krug debljine 3 mm.
-
Uz pomoć papira za pečenje prebacite tijesto u kalup za pitu.
-
Pažljivo izvucite papir za pečenje, tijesto nježno utisnite u kalup, izbodite ga vilicom i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
-
Dok se tijesto hladi, zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
-
Ohlađeno tijesto ponovno pokrijte papirom za pečenje, opteretite ga suhim grahom i pecite „na slijepo“ 20 minuta.
-
Maknite papir i grah pa tijesto pecite još 10 minuta kako bi uhvatilo malo boje.
-
Izvadite ga iz pećnice i premažite džemom.
-
Dok se tijesto peče, napravite nadjev: mikserom dobro izmiješajte sir i maslac da postanu kremasti. Dodajte šećer u prahu, koricu limuna i naranče te vaniliju pa nastavite miješati. Dodajte jedno po jedno jaje i svako dobro umiješajte u smjesu. Na kraju ručno umiješajte mljevene bademe.
-
Mikserom dobro izmiješajte sir i maslac da postanu kremasti.
Dodajte šećer u prahu, koricu limuna i naranče te vaniliju pa nastavite miješati.
Dodajte jedno po jedno jaje i svako dobro umiješajte u smjesu.
Na kraju ručno umiješajte mljevene bademe. -
Smjesu prelijte preko kore premazane džemom.
-
Sve vratite u pećnicu i pecite još 30 minuta ili dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
-
Na pola pečenja posipajte listićima badema.
-
Pečenu krostatu dobro ohladite, a prije posluživanja posipajte šećerom u prahu.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više