VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Krostata s mascarponeom i smokvama
Imamo novu kraljicu ljetnih kolača – krostatu s laganom kremom od mascarponea i sočnim smokvama.
Sastojci
Za tijesto
-
250 g
brašna
-
60 g
šećera
-
Na vrh noža
praška za pecivo
-
Prstohvat
soli
-
125 g
Dukat maslaca
-
1 žlica
meda
-
1
jaje
Za nadjev
-
400 g
Galbani mascarponea
-
100 g
šećera u prahu
-
1 žlica
limunova soka
-
1
limun (korica)
-
500 g
svježih smokava
-
Po želji
sjeckani bademi i orasi
-
Za tijesto pomiješajte brašno sa šećerom, praškom za pecivo i prstohvatom soli. Dodajte maslac narezan na listiće i utrljajte ga prstima u brašno da dobijete mrvičastu smjesu.
-
Dodajte jaje i med pa sve miksajte spiralnim nastavcima dok se ne poveže u tijesto.
-
Prebacite tijesto na radnu površinu i lagano ga umijesite, budite brzi da se maslac ne otopi.
-
Tijesto omotajte prozirnom folijom i ostavite pola sata u hladnjaku.
-
Ohlađeno tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na debljinu 4 – 5 mm.
-
Uz pomoć valjka prebacite tijesto u kalup za krostatu (promjera 22 – 24 cm), pažljivo ga rukama namjestite u kalup, izbodite vilicom ili čačkalicom, prekrijte papirom za pečenje pa opteretite suhim grahom i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva 20 minuta.
-
Nakon 20 minuta maknite papir i suhi grah te pecite još 5 minuta kako bi se tijesto lijepo zapeklo.
-
Pečeno tijesto izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
-
Za nadjev pjenjačom miješajte sir mascarpone, šećer u prahu, limunov sok i koricu dok sve ne postane kremasto pa kremom napunite pečeno i ohlađeno tijesto.
-
Ostavite krostatu u hladnjaku najmanje tri sata kako bi se krema stisnula.
-
Smokve operite pa ih narežite na polovine ili četvrtine te ih složite na nadjev od mascarponea i, po želji, posipajte nasjeckanim bademima i/ili orasima.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više