VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Krostata s mascarponeom i smokvama
Imamo novu kraljicu ljetnih kolača – krostatu s laganom kremom od mascarponea i sočnim smokvama.
Sastojci
Za tijesto
-
250 g
brašna
-
60 g
šećera
-
Na vrh noža
praška za pecivo
-
Prstohvat
soli
-
125 g
Dukat maslaca
-
1 žlica
meda
-
1
jaje
Za nadjev
-
400 g
Galbani mascarponea
-
100 g
šećera u prahu
-
1 žlica
limunova soka
-
1
limun (korica)
-
500 g
svježih smokava
-
Po želji
sjeckani bademi i orasi
-
Za tijesto pomiješajte brašno sa šećerom, praškom za pecivo i prstohvatom soli. Dodajte maslac narezan na listiće i utrljajte ga prstima u brašno da dobijete mrvičastu smjesu.
-
Dodajte jaje i med pa sve miksajte spiralnim nastavcima dok se ne poveže u tijesto.
-
Prebacite tijesto na radnu površinu i lagano ga umijesite, budite brzi da se maslac ne otopi.
-
Tijesto omotajte prozirnom folijom i ostavite pola sata u hladnjaku.
-
Ohlađeno tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na debljinu 4 – 5 mm.
-
Uz pomoć valjka prebacite tijesto u kalup za krostatu (promjera 22 – 24 cm), pažljivo ga rukama namjestite u kalup, izbodite vilicom ili čačkalicom, prekrijte papirom za pečenje pa opteretite suhim grahom i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva 20 minuta.
-
Nakon 20 minuta maknite papir i suhi grah te pecite još 5 minuta kako bi se tijesto lijepo zapeklo.
-
Pečeno tijesto izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
-
Za nadjev pjenjačom miješajte sir mascarpone, šećer u prahu, limunov sok i koricu dok sve ne postane kremasto pa kremom napunite pečeno i ohlađeno tijesto.
-
Ostavite krostatu u hladnjaku najmanje tri sata kako bi se krema stisnula.
-
Smokve operite pa ih narežite na polovine ili četvrtine te ih složite na nadjev od mascarponea i, po želji, posipajte nasjeckanim bademima i/ili orasima.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više