VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Krostata s krumpirom i gorgonzolom
Krostata s krumpirom i gorgonzolom vrlo je ukusna rustikalna pita. Poslužite je toplu uz salatu za ručak ili večeru, a možete je ponijeti i hladnu na posao kao užinu.
Sastojci
Za tijesto
-
370 g
brašna
-
1 žličica
soli
-
150 g
Dukat maslaca
-
2
jaja
Za nadjev
-
500 g
krumpira
-
Po ukusu
sol i papar
-
Malo
maslinovog ulja
-
150 g
Galbani gorgonzole cremoso
-
100 g
ribanog sira Galbani grana padano
-
5 - 6
sušenih rajčica iz ulja
-
5 - 6 grančica
majčine dušice
-
Za tijesto:
U zdjeli izmiješajte brašno i sol.
Dodajte maslac narezan na listiće pa ga prstima utrljajte u brašno kako biste dobili mrvičastu smjesu.
Dodajte dva jaja i zamijesite prhko tijesto.
Tijesto prebacite na list papira za pečenje pa ga razvaljajte u krug promjera oko 32 cm.
Uz pomoć papira na kojem ste ga razvaljali prebacite tijesto u okrugli kalup za pite promjera 26 cm.
Prstima ga nježno utisnite u kalup, a tijesto koje vam prelazi rubove kalupa nožem odrežite, ponovno razvaljajte i narežite na tanke trake kojima ćete prekriti nadjev. -
Za nadjev:
Krumpire ogulite i narežite na kockice pa ih stavite kuhati u posoljenu vodu.
Kuhajte ih dok potpuno ne omekšaju pa ocijedite i zgnječite gnječilicom u pire.
Začinite krumpir solju, paprom i s malo maslinovog ulja po ukusu.
Rasporedite ovako pripremljeni krumpir na tijesto u kalupu.
Gorgonzolu narežite na manje komade pa je rasporedite po krumpiru.
Sve obilato posipajte ribanim sirom grana padano, dodajte sušene rajčice i grančice majčine dušice.
Po vrhu složite trake tijesta koje su vam preostale i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, 35 minuta.
Pečenu pitu izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohladi, a zatim narežite i poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više