VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ova lepršava i mirisna krema s nježnom Galbani ricottom najavljuje proljeće u velikom stilu. „Zapakirana“ u hrskave kornete i osvježena sočnim jagodama oduševit će podjednako male i velike ljubitelje slastica.
Sastojci
-
6
listova za savijače
-
200 g
Galbani ricotte
-
3 g
suncokretovog ulja
-
250 g
jagoda
-
3 žlice
šećera
-
1 limun
korica i sok
-
vanilija
KULINARSKI SAVJET: Za ovaj desert umjesto jagoda možete koristiti i maline ili breskve.
-
Za kremu: Galbani ricottu omekšajte vilicom, dodajte joj limunov sok i koricu te žlicu šećera.
-
Za hrskave kornete: izrežite tijesto na kvadrate veličine 10x10 cm, prvi kvadrat premažite uljem pa stavite na njega sljedeći i tako četiri puta. Tijesto omotajte oko kalupa. Pecite u zagrijanoj pećnici 7-10 minuta dok se lagano ne zazlate.
-
Jagode narežite na komadiće, nakapajte limunovim sokom pa dodajte šećer i sve promiješajte. Ostavite da se marinira 10-ak minuta. Neposredno prije serviranja napunite kornet kremom od ricotte i jagoda. Ako nemate kalup za kornete, tijesto možete utisnuti u kalup za muffine, tako ćete dobiti košarice.
Recept: Ave Dulcis
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više -
Recept
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Saznaj više