VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ova lepršava i mirisna krema s nježnom Galbani ricottom najavljuje proljeće u velikom stilu. „Zapakirana“ u hrskave kornete i osvježena sočnim jagodama oduševit će podjednako male i velike ljubitelje slastica.
Sastojci
-
6
listova za savijače
-
200 g
Galbani ricotte
-
3 g
suncokretovog ulja
-
250 g
jagoda
-
3 žlice
šećera
-
1 limun
korica i sok
-
vanilija
KULINARSKI SAVJET: Za ovaj desert umjesto jagoda možete koristiti i maline ili breskve.
-
Za kremu: Galbani ricottu omekšajte vilicom, dodajte joj limunov sok i koricu te žlicu šećera.
-
Za hrskave kornete: izrežite tijesto na kvadrate veličine 10x10 cm, prvi kvadrat premažite uljem pa stavite na njega sljedeći i tako četiri puta. Tijesto omotajte oko kalupa. Pecite u zagrijanoj pećnici 7-10 minuta dok se lagano ne zazlate.
-
Jagode narežite na komadiće, nakapajte limunovim sokom pa dodajte šećer i sve promiješajte. Ostavite da se marinira 10-ak minuta. Neposredno prije serviranja napunite kornet kremom od ricotte i jagoda. Ako nemate kalup za kornete, tijesto možete utisnuti u kalup za muffine, tako ćete dobiti košarice.
Recept: Ave Dulcis
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više