Recept - Dukat&Blogeri, Desert

Krema od Galbani ricotte s jagodama

Ova lepršava i mirisna krema s nježnom Galbani ricottom najavljuje proljeće u velikom stilu. „Zapakirana“ u hrskave kornete i osvježena sočnim jagodama oduševit će podjednako male i velike ljubitelje slastica.

Sastojci

  • 6
    listova za savijače
  • 200 g
    Galbani ricotte
  • 3 g
    suncokretovog ulja
  • 250 g
    jagoda
  • 3 žlice
    šećera
  • 1 limun
    korica i sok
  • vanilija

KULINARSKI SAVJET: Za ovaj desert umjesto jagoda možete koristiti i maline ili breskve.

  • Za kremu: Galbani ricottu omekšajte vilicom, dodajte joj limunov sok i koricu te žlicu šećera.

  • Za hrskave kornete: izrežite tijesto na kvadrate veličine 10x10 cm, prvi kvadrat premažite uljem pa stavite na njega sljedeći i tako četiri puta. Tijesto omotajte oko kalupa. Pecite u zagrijanoj pećnici 7-10 minuta dok se lagano ne zazlate.

  • Jagode narežite na komadiće, nakapajte limunovim sokom pa dodajte šećer i sve promiješajte. Ostavite da se marinira 10-ak minuta. Neposredno prije serviranja napunite kornet kremom od ricotte i jagoda.
Ako nemate kalup za kornete, tijesto možete utisnuti u kalup za muffine, tako ćete dobiti košarice.

Recept: Ave Dulcis