Recept - Glavno jelo

Krem juha od kukuruza

Kukuruz ne mora uvijek biti samo kuhan ili pečen - zašto od njega ne biste napravili nešto novo poput ove kremaste juhe?

Sastojci

  • 2
    velika klipa mladog kukuruza
  • 1 glavica
    luka
  • 1 režanj
    češnjaka
  • 1 žlica
    maslinova ulja
  • 1 žličica
    Dukat maslaca
  • 2 grančice
    timijena
  • 1/2 žličice
    ljute dimljene paprike
  • 500 ml
    pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 1 žličica
    soli
  • 200 g
    Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
  • Po želji
    crni sezam za posluživanje

  • Kukuruz očistite od listova i vlasi pa s pomoću oštrog noža skinite (ostružite) zrna s klipa.

  • Luk narežite, a češnjak zgnječite.

  • U loncu zagrijte maslinovo ulje i maslac pa na tome pirjajte luk.

  • Kad luk omekša, dodajte češnjak, timijan i dimljenu papriku te nastavite pirjati još 3 minute.

  • Dodajte zrna kukuruza, dobro sve promiješajte i prelijte vrućim temeljcem.

  • Smanjite vatru i kuhajte u polupokrivenoj posudi dok kukuruz potpuno ne omekša, 35 - 40 minuta.

  • Štapnim mikserom usitnite sve u glatku juhu, začinite solju, dodajte vrhnje za kuhanje, promiješate i pustite da još jednom zakuha.

  • Maknite s vatre i poslužite posipano sezamom ili drugim sjemenkama po želji.