VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Krem juha od kukuruza
Kukuruz ne mora uvijek biti samo kuhan ili pečen - zašto od njega ne biste napravili nešto novo poput ove kremaste juhe?
Sastojci
-
2
velika klipa mladog kukuruza
-
1 glavica
luka
-
1 režanj
češnjaka
-
1 žlica
maslinova ulja
-
1 žličica
Dukat maslaca
-
2 grančice
timijena
-
1/2 žličice
ljute dimljene paprike
-
500 ml
pilećeg ili povrtnog temeljca
-
1 žličica
soli
-
200 g
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
Po želji
crni sezam za posluživanje
-
Kukuruz očistite od listova i vlasi pa s pomoću oštrog noža skinite (ostružite) zrna s klipa.
-
Luk narežite, a češnjak zgnječite.
-
U loncu zagrijte maslinovo ulje i maslac pa na tome pirjajte luk.
-
Kad luk omekša, dodajte češnjak, timijan i dimljenu papriku te nastavite pirjati još 3 minute.
-
Dodajte zrna kukuruza, dobro sve promiješajte i prelijte vrućim temeljcem.
-
Smanjite vatru i kuhajte u polupokrivenoj posudi dok kukuruz potpuno ne omekša, 35 - 40 minuta.
-
Štapnim mikserom usitnite sve u glatku juhu, začinite solju, dodajte vrhnje za kuhanje, promiješate i pustite da još jednom zakuha.
-
Maknite s vatre i poslužite posipano sezamom ili drugim sjemenkama po želji.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mesne okruglice punjene mozzarellom
Saznaj više -
Recept
Domaće čokoladne praline
Ljubav se može pokazati na mnogo načina, a jedan od najslađih su srcolike čokoladne praline. Uz malo truda i samo pet osnovnih sastojka možete ih i sami napraviti pa razveseliti voljenu osobu.
Saznaj više -
Recept
Tarte soleile s pestom i camembertom
Grickalica i umak u jednom jelu – brzom i jednostavnom, a dojmljivom tartu u kojem će uživati svi gurmani!
Saznaj više -
Recept
Uštipci od luka s umakom od Dukatosa za pripremu jela
Uštipci od luka neobično su ukusni i jednostavni za pripremu. Hrskavi izvana, a sočni iznutra, odlično su predjelo ili grickalica. Druga zvijezda ovog recepta osvježavajući je umak s Dukatosom za pripremu jela, koji izvrsno nadopunjuje uštipke, a možete ga koristiti kao „umakalicu“ i za druga pržena jela.
Saznaj više