VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Krem juha od cvjetače s Dimsijem
Ova baršunasta juha idealna je za hladnije dane. Bogata je i ukusna, a zahvaljujući dodatku Dimsija, ima i neodoljivu aromu dima.
Sastojci
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
1 žlica
Dukat maslaca
-
1 glavica
luka, nasjeckana
-
1 režanj
češnjaka, nasjeckan
-
400 g
krumpira, narezanih na kockice
-
1 kg
cvjetače, narezane na cvjetiće
-
1,5 l
povrtnog temeljca
-
50 ml
Dukat mlijeka
-
150 g
sira President Dimsi, naribanog
-
Po ukusu
sol i papar
-
U loncu zagrijte maslinovo ulje i maslac. Kad se maslac otopi, dodajte luk i lagano pržite dok luk potpuno ne omekša.
-
Zatim dodajte češnjak i krumpir te nastavite pržiti 2 minute neprestano miješajući.
-
Dodajte cvjetaču, prelijte sve temeljcem, smanjite vatru i kuhajte dok povrće potpuno ne omekša, oko 40 minuta.
-
Kad je povrće kuhano, usitnite ga štapnim mikserom u glatku krem juhu.
-
Dodajte malo mlijeka i doradite okus solju, paprom i muškatnim oraščićem.
-
Maknite lonac s vatre i umiješajte naribani sir. Dobro sve promiješajte kako bi se sir otopio.
-
Juhu razdijelite u zdjelice i odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više